![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]()
Biserica trebuie sa isi insusesca cu adevarat acest iubesteti aproapele si iubesteti dusmanul numai atunci oamenii vor intelege ca ceea ce face biserica e cu adevarat ceea ce a hotarit DUMNEZEU dar se pare ca sintem in impas cu aceste porunci care ni lea dat DOMNUL HRISTOS.
|
|
||||
|
||||
![]()
Ochii pentru a observa neregulile sunt foarte valorosi intr-o epoca a multumirii de sine si a autosuficientei. Acesti ochi care observa neregulile au stat la baza foarte multor schimbari pe care istoria le poate astazi califica drept "bune", "necesare" etc. Insasi discutia pe care o purtam noi acum este posibila datorita unor asemenea ochi (indiferent ai cui au apartinut).
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Primul pas este sa iti recunosti greseala. Daca unui simplu om ii este de multe ori imposibil, ganditi-va cat de dificil trebuie sa fie la nivel organizational.
|
|||
|
|||
![]()
mda...sincer ma plictisesc cuvintele tale sti e o vorba "Daca taceai filozof ramaneai"...Unde sa greseasca Biserica?Biserica nu greseste ci, mintea bolnava a omului care este manata de diavol, aia greseste nu Biserica....
|
|
|||
|
|||
![]()
Sa stiti Iubiti mei Frati si Surori In Domnul Nostru IISUS HRISTOS ca inca nu sa ajuns la vermea care sa nu mai fie pe pamInt Sfinti pentru ca Biserica Lui Hristos no vor Birui nici portile iadului, asa si sfinti lui Lucratori cei alesi de El nu vor inceta sa fie pe pamInt pIna la sfIrsitul vremurilorsi daca nui vede toata lumea sau ei sarmani nu ies pe strazi urlInd In gura mare mIndrinduse cu viata lor si cu trairile lor nu o fac caci nu o venit vremea dar Ii va cunoaste lumea dupa fapta lor si dupa dragostea lor catre Dumnezeu si catre smeni lor sunt multi pe cre lumea nui baga inseama ca pe niste gunoaie si ei au o traire de sfinti , Biserica nu greseste dar nu asta a vrut sa spuna sau sa scoata in evidenta cel care a inceput aceasta postare a vrut sa scoata in evidenta ca preoti si mai mari biserici gresesc sau cam asa a vrut sa apara , dar eu Ii spun ca nu sIntem noi Chemati sa judecam faptele cuiva ca nu sIntem vrednci sa le judecam pe ale noastre, iara daca gresesc ei cu stinta este treaba loe si ei vor da socoteal la vreme de judecata , asa ca nu trebuie sa ne impedicam de faptele cuiva ca avem ale noastre si nu le vedem .
Doamne si StapInul vieti mele Duhul trIndavii si al grairi desrte si al mIndrii si al iubiri de stapInire nu mil da mie Slugi tale . Iara Duhul smerenie si al iubiri de Tine si de aproapele meu daruiestel mie Slugi tale Asa Doamne darueste mie sa cnosc pacatul meu si sa nu osIndesc pe fratele meu. si pe fiul mamei mele amin amin amin +++ +++ +++ +++ |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ei cunosc Biserica doar din perspectiva unei propagande anticrestine si asta le ajunge pentru ca altfel ar trebui sa-si puna intrebari neplacute despre propria persoana, viata personala, alegeri, etc. Ori, ei prefera sa nu-si faca astfel de griji si sa-si pastreze impresia f. buna despre propria persoana care au fara doar si poate. Citat:
Ori, tu ai venit deja cu ideea preconceputa ca Biserica greseste iar oamenii respecti sunt fara doar si poate extraordinar de bine intentionati, cu bum simt, sufletisti, etc. Binenteles ca NU interzice cunoasterea, insa credinta (autentica) cere un mod de viata pe carei cei care gasesc placere in libertinajul moral si intelectual binenteles ca il refuza. Deci daca "intelectualii" in cauza considera ceva "interesant" si "tare" piatra aruncata de un nebun ca Hristos a fost casatorit si a murit si n-a mai inviat iar Biserica zice ca nu e asa, ei spun ca Biserica le interzice cunoasterea, ca altfel ei ar fi fost credinciosi model.. Fara doar si poate. |
|
|||
|
|||
![]()
A fi crestin implica a te elibera de orice patima, orice rau care exista in tine, pentru a lasa iubirea lui Dumnezeu sa patrunda cat mai mult sufletul tau. In viata asta invatam sa primim iubire, devenim capabili de asta(daca vrem). E o pregatire.
Totusi nu e chiar asa usor sa te despatimesti. Dumnezeu ne da ocazia sa facem asta, iar daca acceptam, ne ajuta, daca nu acceptam e prostia noastra. Unii oameni din trufie, orgoliu nu acceptam ca am gresit si ne agatam de orice pentru a respinge acest adevar. Patimile, pacatele sunt cu 2 taisuri. Pe de o parte provoaca putina placere iar pe de alta parte fac mult rau. Noi oamenii, uneori nu vrem sa acceptam ca aceste lucruri ne fac rau si ca am gresit si atunci ne luam de cei care ne trezesc constiinta(imi pare rau de cacofonie). Cautam sa ne amagim singuri. Biserica e trupul lui Hristos. El este capul iar noi madularele(daca vrem)..Biserica nu inseamna totalitatea clericilor(preoti episcopi etc). De asta nu greseste Biserica, ca gresim noi unii oameni nu inseamna ca a gresit Hristos si toata Biserica.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]()
Cred că unii nu știm ce înseamnă Biserică. Are mai multe sensuri, asa ca e bine sa avem grija sa nu facem confuzie. Asa ca daca am gresit noi oamenii(mireni sau clerici) nu inseamna ca au gresit toata Biserica cea intemeiata si condusa de Hristos.
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Ascultarea de Biserica - pana unde ? | Erethorn | Biserica Ortodoxa Romana | 30 | 03.08.2012 14:14:51 |
O biserica unde se fac cateheze | Elenis | Generalitati | 18 | 14.04.2011 22:32:33 |
Despre ura.. Cum iertam celui ce ne uraste si e greseste | ionut12 | Generalitati | 0 | 28.09.2010 23:46:17 |
Pana unde poate patrunde biserica in viata noastra privata? | sophia | Despre Biserica Ortodoxa in general | 54 | 12.11.2009 13:54:22 |
|