Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 09.04.2010, 17:42:16
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Delirul Vezi mesajul
Insa daca ai refuzat sa dai crezare unei astfel de aparitii Dumnezeu stie de ce ai facut-o, si intelege, chiar de ar fi un inger trimis de el, de aceea daca trebuie neaparat sa-ti comunice ceva personal va cauta o alta cale.
Asa e, Dumnezeu e bun si ne intelege, dar sigur ar aprecia daca nu-i gonim pe trimisii Lui. In Scriptura scrie ca Dumnezeu vorbeste prin vise omului obisnuit, dar El nu va vorbi prin aceasta metoda celor care sunt hotarati sa-L respinga. Insa se pare ca Parker nu este unul din acesta.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Reply With Quote
Vechi 09.04.2010, 19:18:21
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Doriana Vezi mesajul
Asa e, Dumnezeu e bun si ne intelege, dar sigur ar aprecia daca nu-i gonim pe trimisii Lui. In Scriptura scrie ca Dumnezeu vorbeste prin vise omului obisnuit, dar El nu va vorbi prin aceasta metoda celor care sunt hotarati sa-L respinga. Insa se pare ca Parker nu este unul din acesta.
Foarte gresit, Doriana.
Dumnezeu nu se simte ofensat in felul in care o fac oamenii (ia uite, s-a intors cu spatele catre mine! )
Dumnezeu este strapuns si indurerat de pacatele noastre.. Asta este ofensa.
Cat despre ne-primirea viziunilor: NU este pacat!
Ortodocsii sunt sfatuiti sa faca astfel.

Cei inaintati duhovniceste au dat dovada de MULTA SMERENIE, neprimind aratarile ingeresti (cine sunt eu ca sa mi se arate Hristos?!) Acesta este modul crestin de a gandi!
Reply With Quote
Vechi 09.04.2010, 19:22:21
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Implicit Cu Iisus Hristos ne intalnim in interiorul Bisericii Ortodoxe

Il cautam pe Hristos?
Unde?
Asteptam sa ni se arate in vis? Sa ne vorbeasca personal? Sa ne faca eventual si demonstratii cu minuni (cum tot tipa cineva pe-aici ca vrea sa vada minuni ca altfel nu crede!)

Sa nu va lasati inselati: cine vrea sa-L viseze pe Iisus Hristos, va ajunge sa vada lucruri! Dar de la cine vor fi? De la vrasmas, poate? Cum poti sti ce vezi fara indrumarea bisericii?
Ne ispitim singuri!
Reply With Quote
Vechi 09.04.2010, 19:26:33
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de anna21 Vezi mesajul
Cei inaintati duhovniceste au dat dovada de MULTA SMERENIE, neprimind aratarile ingeresti (cine sunt eu ca sa mi se arate Hristos?!) Acesta este modul crestin de a gandi!
La fel de bine poti intreba " Cine sunt eu ca sa resping mesagerul Domnului, mai ales ca l-a trimis desi nu merit?" Daca Dumnezeu l-a trimis stie El ce face si eu nu-i contest intelepciunea. Asta mi se pare o atitudine mult mai smerita .

Dar, ma rog, fiecare actioneaza cum crede.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Reply With Quote
Vechi 09.04.2010, 19:38:54
zoridezi zoridezi is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.04.2009
Implicit Parerea mea

Citat:
La fel de bine poti intreba " Cine sunt eu ca sa resping mesagerul Domnului, mai ales ca l-a trimis desi nu merit?" Daca Dumnezeu l-a trimis stie El ce face si eu nu-i contest intelepciunea. Asta mi se pare o atitudine mult mai smerita .

Dar, ma rog, fiecare actioneaza cum crede.
Eu cred ca este mult mai intelept sa respingem. Omul poate avea multe impresii false despre sine, pe care nici macar nu le constientizeaza. Si eu daca ma gandesc la visele mele, simt o oarecare mandrie... nu ma ajuta cu nimic o vedenie sau un vis daca nu ma schimb. Dar tot raman la parerea ca unii pacatosi pot avea parte de minuni de la Dumnezeu, pentru ca El stie ca astfel se vor indrepta. Cum a fost si Sfanta Maria Egipteanca care a auzit glasul Maicii Domnului. Insa astfel de cazuri sunt rare...

Last edited by zoridezi; 09.04.2010 at 19:41:31.
Reply With Quote
Vechi 09.04.2010, 20:05:44
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de zoridezi Vezi mesajul
Eu cred ca este mult mai intelept sa respingem. Omul poate avea multe impresii false despre sine, pe care nici macar nu le constientizeaza. Si eu daca ma gandesc la visele mele, simt o oarecare mandrie... nu ma ajuta cu nimic o vedenie sau un vis daca nu ma schimb.
Vorba Anei, e doar un vis, ce-ti poate face? Il analizezi, ceri si alte pareri...Daca te indeamna la pocainta si-ti aduce zidire il primesti, daca te inalta spre mandrie sau te sperie il respingi...Nu ti se poate intampla nimic rau.
Reply With Quote
Vechi 09.04.2010, 20:27:22
antoniap
Guest

Implicit

Chiar daca visele de la Dumnezeu reprezinta o raritate, ele exista. Nu ca un merit al nevoitorului, ci ca un semn al milostivirii lui Dumnezeu. Din moment ce mesajul e pozitiv, adica te invita sa-ti faci ordine in gandire si sa-ti revizuiesti prioritatile, dupa ce vorbesti cu duhovnicul, ca sa nu dai in mandrie, cumulezi sfaturile primite indirect in vis cu cele date de duhovnic.

Sfantului Siluan Athonitul, cand era tanar, i s-a aratat in vis Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu care l-a dojenit, spunandu-i ,,Nu-mi place ce faci.'' Incet-incet a cautat sa se indeparteze de pacat si asa a luat hotararea de a merge in Athos pentru a-si mantui sufletul.
Reply With Quote
Vechi 09.04.2010, 21:09:58
carmina carmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 30.01.2009
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de antoniap Vezi mesajul
Chiar daca visele de la Dumnezeu reprezinta o raritate, ele exista. Nu ca un merit al nevoitorului, ci ca un semn al milostivirii lui Dumnezeu. Din moment ce mesajul e pozitiv, adica te invita sa-ti faci ordine in gandire si sa-ti revizuiesti prioritatile, dupa ce vorbesti cu duhovnicul, ca sa nu dai in mandrie, cumulezi sfaturile primite indirect in vis cu cele date de duhovnic.

Sfantului Siluan Athonitul, cand era tanar, i s-a aratat in vis Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu care l-a dojenit, spunandu-i ,,Nu-mi place ce faci.'' Incet-incet a cautat sa se indeparteze de pacat si asa a luat hotararea de a merge in Athos pentru a-si mantui sufletul.
este adevarat, dar de se intampla astfel, atunci cand te trezesti stii ca trebuie sa schimbi ceva in viata ta, pentru ca lumina mai dinainte in care vedeai lucrurile ti se pare stearsa; cauti si nu capeti liniste pana nu afli linistea sufletului tau; insa, stii, Sfintii Parinti ne invata sa nu luam in considerare visele; mi se par a fi mult mai potrivite invataturile recomandate de anna21.
Reply With Quote
Vechi 09.04.2010, 22:33:25
violeta70 violeta70 is offline
Junior Member

Data înregistrării: 30.10.2009
Locație: timisoara
Implicit

Citat:
În prealabil postat de antoniap Vezi mesajul

oameni buni eu visez in fiecare noapte ,acum vreti sa spuneti ca visele sunt de la satana,daca asta a visat omul ce vreti si totii vad ca uitati ca si fecioara maria a visat patimile lui isus hristos,lasati omul ca l-ati zapacit saracu cu atatea dezbateri ale voastre peste 10-20ani va intelege acest vis probabil ,asta depinde de el
Reply With Quote
Vechi 09.04.2010, 21:01:41
lacrimi's Avatar
lacrimi lacrimi is offline
Senior Member

Data înregistrării: 19.02.2009
Locație: LONDON
Implicit

Citat:
Vorba Anei, e doar un vis, ce-ti poate face? Il analizezi, ceri si alte pareri...Daca te indeamna la pocainta si-ti aduce zidire il primesti, daca te inalta spre mandrie sau te sperie il respingi...Nu ti se poate intampla nimic rau.

Doriana, voi folositi mult acest termen "zidire". Ce insemnatate are de fapt pentru voi?

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
L-am visat pe Domnul Iisus Hristos alexandra28again Intamplari adevarate 30 19.04.2010 22:39:35