Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 11.04.2007, 11:09:07
nicoletajuravle's Avatar
nicoletajuravle nicoletajuravle is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.03.2007
Locație: prin vest
Religia: Ortodox
Implicit

exista multe cazuri cand un partener pleaca ca sa munceasca in strainatate? care e situatia atunci daca cei doi s-au bazat mai mult pe relatia sexuala decat pe sentimente?
Reply With Quote
Vechi 11.04.2007, 11:24:52
macs macs is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.02.2007
Implicit

n-a zis nimeni ca sex-ul este baza casniciei, si ar fi absurd sa se zica asta. dar este totusi un espect important al vietii de cuplu...
Reply With Quote
Vechi 11.04.2007, 11:34:37
nicoletajuravle's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de macs
n-a zis nimeni ca sex-ul este baza casniciei, si ar fi absurd sa se zica asta. dar este totusi un espect important al vietii de cuplu...
dar s-a pus problema compatibilitatii sexuale nu s-a accentuat potrivirea sufleteasca ,intelectuala ci cea sexuala
Reply With Quote
Vechi 11.04.2007, 11:56:39
Annamarria Annamarria is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.12.2006
Implicit

Citat:
În prealabil postat de maya
as citi cu draga inima ce scrie acolo, dar din pacate se pare ca nu-l pot deschide.:(
Daca faceti copy-paste puteti intra. Este cineva acolo care folosea expresia "generatia fara vise". E foarte adevarata si pentru tinerii de la bunica mea din sat. Mi-e tare mila de ei, nu inteleg cum pot trai asa..ca animalele, fara nici un ideal
Reply With Quote
Vechi 11.04.2007, 14:12:58
maya maya is offline
Member

Data înregistrării: 30.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de nicoletajuravle
Citat:
În prealabil postat de macs
dar s-a pus problema compatibilitatii sexuale nu s-a accentuat potrivirea sufleteasca ,intelectuala ci cea sexuala
sunt de acord cu tine.s-a pus foarte mult accentul pe aspectul fizic, dar s-a discutat mult prea putin compatibilitatea din multe alte puncte de vedere. sexul este un lucru important in casnicie. dar nu te poti limita doar la atat pt ca nu mai e casnicie. trebuie sa ai cu cine sa razi, sa discuti , sa te plimbi, etc. stiu ca astea le poti face si cu prietenii, dar cu atat este de mai mare importanta cand le poti face cu sotul/sotia ta. ce faci cand vin copii si nu te mai poti bucura de "favorurile" sotiei, pt ca este extenuata?sau....sau....sau.......
Reply With Quote
Vechi 11.04.2007, 20:32:14
calator calator is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.03.2007
Implicit

Potriveala asta este un fel de abureala pentru fete (hai draga sa ne potrivim de cateva ori si mai vedem noi) mai ales atunci cand lipseste certitudinea unei iubiri profunde dar totusi nu se renunta la relatie. Desi nu se iubesc incearca macar sa se potriveasca....Cunoastem toti povesti in care cei doi s-au indragostit unul de altul desi nu stiau nimic despre cat si in ce situatii se potrivesc. Pana la urma de potrivit nu te potrivesti cu nimeni cel mult iubirea face sa accepti chiar cu bucurie nepotrivirile (sau sa nu le simti) Cand nu mai iubesti nu te mai potrivesti nici unde de potriveai

Apoi sexul e doar o bucatica din puzzle-ul unei relatii. Cum faci sa afli daca te potrivesti intelectual (poate un test de inteligenta), afectiv etc. Iti ia cam o viata ca sa le afli pe toate mai ales ca noi suntem in miscare, de dezvoltam, ne schimbam (idei, vise, comportamente) cand ai ajuns sa te potrivesti numai ce te trezesti ca celalat se schimba (un copil, somajul, o boala etc) toate circumstantele lasa urme si ne inflenteaza fara sa putem sti in ce fel (pe noi sau pe partener)

Cat despre sex in ce conta o nepotrivire? Indiferent de forma, lungime si culoare :p orice combinatie posibila poate fi aducatoare de placere atata timp cat se doreste acest lucru.
Reply With Quote
Vechi 27.04.2007, 18:24:06
erzbet erzbet is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.02.2007
Implicit

Pai cum era cu vorba aceea, "constratele se atrag"? Eu cred ca tocmai in asta consta iubirea, in a-l accepta pe cel de langa tine asa cum este, chiar daca esti sau nu de acord. Trebuie sa ii respecti credintele si el pe ale tale, in cazul in care nu coincid. Si nu este numai despre credinta vorba, ci in general. Il poti sustine si chiar intelege, daca exista sentimentul numit iubire, eu asa cred
Reply With Quote
Vechi 01.05.2007, 10:05:33
andreia andreia is offline
Junior Member

Data înregistrării: 21.04.2007
Implicit

crede-ma k si eu trec prin aceiasi dilema.....tineri din ziua de azi is foarte grabiti crezand k nu o sa aiba timp si de sex sau altele...dupa o perioada o sa se plictiseasca si o sa creada k de fapt nu se potrivesc...nu k sau grabit si k au inceput ff devreme..rabdare,rabdare,rabdare
Reply With Quote
Vechi 01.05.2007, 13:35:34
2io's Avatar
2io 2io is offline
Member

Data înregistrării: 14.04.2007
Locație: Giessen, D
Implicit

Citat:
În prealabil postat de nicoletajuravle
de ex-daca cineva este credincios are un stil de viata mai linistit, merge la biserica ,tine post ,in general are incredere in randiuala data de biserica si de Dumnezeu tine cont de poruncile lui Dumnezeu-iatr celalat este mai rebel mainesupus mai incapatanat care nu are incredere si nu respecta randuialiele crestine pt ca nu poate ca asa ii este firea are anumite obiceiuri care nu au legatura cu viata crestina cum pot cei doi sa se inteleaga ? trebuie sa te potrivesti cu celalat ca sa poti sa-l intelegi sa poti sa-l susti eu asa cred:)
iubirea vine când nu te astepti, si ai de ales: ori o respingi ori o ridici.

Dacă o respingi, renunti la plăcerile vietii [la cele reale mă refer, la cele mai înalte cum ar fi: fericirea că respirăm unul lângă altul iar în acest timp Dumnezeu se îngrijeste de noi... si MULTE altele, să ne bucurăm împreună de copilul nostru de la Dumnezeu, să ne bucurăm că îl putem ridica pe celălalt cu ajutorul lui Dumnezeu]

Dacă alegi să clădesti iubirea aceasta [pentru că iubirea nu vine gata clădită] atunci nepotrivirea fizică este încă o posibilitate să clădească această iubire, si în principiu orice nepotrivire. Pentru că spune: să urăsti păcatul, dar să iubesti pe păcătos. Si cum ai putea urma mai usor această poruncă decât cu cel de lângă tine, pentru care ai iubirea cea mai mare. Oare nu îi dai tu toată viata? Si atunci, ce importantă are dacă e cu sex sau fără? DA, este foarte greu, dar orice este bine, se face prin jertfă.

Am citit articolul din http://www.expres.ro/article.php?artid=295103
Concluzia lor este că ar trebui introdusă educatia sexuală în scoală de la clase mai mici. VOI STITI CE SE INVATĂ LA această materie??? Se învată cum să faci sex fără să ai copii.

Mai dau si eu un link care prezintă educatia sexuală în scoală:
http://www.sfaturiortodoxe.ro/educatia_sexuala.htm

Doamne ajută!
Ionut

PS: în familia mea, cea nou formată :) , este situatia aceasta, în care eu si sotia suntem păcătosi în diferite directii. Doar că, fiecare după putintă, după capacitate, vrem să ajungem la Dumnezeu, să-L cunoastem, să-I simtim iubirea. Era mai greu să avem amândoi acelasi fel de păcate... Dumnezeu cu mila, cine ne mai scotea? ne luam unul după altul... dar asa este mai usor, ne învătăm unul pe altul.
Reply With Quote
Vechi 03.05.2007, 22:08:11
nicoletajuravle's Avatar
Senior Member

Implicit

eu ma refeream la cazul cand unul este foarte materialist vede totul prin prisma banilor {fara sa aiba leg cu topicul}si celalat partener este idealist are alt set de valori dupa care se ghideaza in viata nu ma refeream la micile diferente care exista -pt ca fiecare pers. e diferita-(2)sau unul e copilaros vrea distractii chefuri adrenalina iar celalat vrea familie
trebuie sa existe o potrivire minima intre doua persoane ca sa se ajunga la un consens la o armonie intre cei doi
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Relatiile sexuale inainte de casatorie Simona-Marilena Nunta 119 22.05.2014 14:29:31
Barbatul/femeia inainte si dupa casatorie caty_deea Nunta 76 21.01.2013 11:57:04
Consecintele abuzurilor sexuale AGabriela Generalitati 16 24.01.2012 12:24:00
Ceva legat de sex (mai ales inainte de casatorie) StefanS Generalitati 65 23.02.2010 11:31:30
sex inainte de casatorie dumitrucelmare2000 Generalitati 87 09.05.2007 11:38:59