Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 12.04.2010, 15:31:30
Dumitru73's Avatar
Dumitru73 Dumitru73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2010
Locație: București
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut Vezi mesajul
Arata-ni-le si noua, sa nu murim in nestiinta.
Pe acest forum au fost deschise destule subiecte in acest sens.
Acolo au fost aratate destule dovezi ale evolutiei si formarii pamantului.
Reply With Quote
Vechi 12.04.2010, 15:38:53
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Dumitru73 Vezi mesajul
Pe acest forum au fost deschise destule subiecte in acest sens.
Acolo au fost aratate destule dovezi ale evolutiei si formarii pamantului.
Dumitrule,

Eu asteptam dovezi ale neexistentei Lui Dumnezeu, dovezi ca stii cum a aparut Universul asta imens, cum a aparut viata pe planeta noastra, de ce atomul este stabil!...

Eu cred in ceea ce se numeste Inteligent Design: creatie + evolutie controlata de o Fiinta numita Dumnezeu, care a durat mai mult de sase zile terestre.

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote
Vechi 12.04.2010, 15:45:40
Dumitru73's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Dumitrule,

Eu asteptam dovezi ale neexistentei Lui Dumnezeu, dovezi ca stii cum a aparut Universul asta imens, cum a aparut viata pe planeta noastra, de ce atomul este stabil!...

Eu cred in ceea ce se numeste Inteligent Design: creatie + evolutie controlata de o Fiinta numita Dumnezeu, care a durat mai mult de sase zile terestre.
Voi ne cereti ca teoria noastra sa fie perfecta, fara fisura. Dar uitati ca teoria voastra e toata o fisura.

Inteligent Design? ha, ha, ha
Vezi ca intorc foaia si te iau pe argumente din scriptura
Reply With Quote
Vechi 12.04.2010, 15:55:05
Florin-Ionut's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Voi ne cereti ca teoria noastra sa fie perfecta, fara fisura. Dar uitati ca teoria voastra e toata o fisura.

Inteligent Design? ha, ha, ha
Vezi ca intorc foaia si te iau pe argumente din scriptura
Nu maestre, eu m-as bucura ca stiinta sa descopere mai multe, sa faca progrese. Dar am presimtirea ca la marile intrebari ale existentei nu va raspunde niciodata cu dovezi clare.

Teoria noastra e... cum asa?! Ai citit argumente de pe forumurile atee sau cum ai ajuns la concluzia asta?... :)

Intoarce-o, si asa n-am prea mult de lucru astazi.

Reply With Quote
Vechi 12.04.2010, 15:59:45
Dumitru73's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Nu maestre, eu m-as bucura ca stiinta sa descopere mai multe, sa faca progrese. Dar am presimtirea ca la marile intrebari ale existentei nu va raspunde niciodata cu dovezi clare.

Teoria noastra e... cum asa?! Ai citit argumente de pe forumurile atee sau cum ai ajuns la concluzia asta?... :)

Intoarce-o, si asa n-am prea mult de lucru astazi.
Big Bangul o sa ramana pentru totdeauna o presupunere. Se vor mai gasi si alte teorii despre punctul de inceput al universului.
Nu cred ca cineva ar cere dovezi concrete in favoarea big bangului, decat din rea vointa.

Vrei sa spui ca teoria creatiei este perfecta? Doar tu ai aratat una dintre fisuri: Inteligent Design.
Reply With Quote
Vechi 12.04.2010, 16:07:15
Florin-Ionut's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Big Bangul o sa ramana pentru totdeauna o presupunere. Se vor mai gasi si alte teorii despre punctul de inceput al universului.
Nu cred ca cineva ar cere dovezi concrete in favoarea big bangului, decat din rea vointa.
Cum asa, din rea vointa?

Citat:
Vrei sa spui ca teoria creatiei este perfecta? Doar tu ai aratat una dintre fisuri: Inteligent Design.
Explica te rog de ce e o fisura. Pentru ca?...

Reply With Quote
Vechi 12.04.2010, 16:16:26
Dumitru73's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Cum asa, din rea vointa?

Explica te rog de ce e o fisura. Pentru ca?...
Pentru ca Inteligent Design-ul contrazice Creatia.
Biblia spune ca Dumnezeu a facut om, nu altceva.
Dupa mine Inteligent Design-ul este doar o incercare, disperata, a unor creationisti ce doresc sa-si adaptaze credinta dovezilor actuale.
Reply With Quote
Vechi 12.04.2010, 16:09:33
topcat
Guest

Implicit

Citat:
Dovezi 100% concrete nu exista. De exemplu, daca las un mar din mina sint foarte sigur ca va cadea. Nu sint 100%, pentru ca, de exemplu, as putea fi o simulare intr-un calculator si programatorul ar putea schimba in momentul ala legile universului meu; dar oare merita sa ne ocupam mintea cu aceasta infima probabilitate?
Cam asa e si cu Big Bangul. Exista si alte teorii, insa cea cu probabilitatea cea mai mare este aceasta; toate probele de care dispunem, si ele nu sint singulare (si pot sa le detaliez), duc catre aceast model. Singurul model deci care, pe baza a ceea ce cunoastem (legi fizice si logico-matematice), duce la starea actuala a universului e Big Bangul. Am putea spune deci ca dovezile noastre sint, practic, concrete.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Unealta vrajitoriei - cositorul Alinutza Vrajitoria 65 08.02.2015 16:25:54
Parintele Themi, ateul devenit preot misionar in Africa dianagroza Preotia (Hirotonia) 12 11.03.2011 18:17:41
Unde este iubire, acolo este Dumnezeu NECTARIE Generalitati 1 07.01.2011 15:27:11
De ce este obligatoriu sa scrii cu mana dreapta? Bast-et Generalitati 11 09.07.2010 02:05:46