Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 12.04.2010, 17:09:33
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Dumitru73 Vezi mesajul
Nu cred ca cineva ar cere dovezi concrete in favoarea big bangului, decat din rea vointa.
Dovezi 100% concrete nu exista. De exemplu, daca las un mar din mina sint foarte sigur ca va cadea. Nu sint 100%, pentru ca, de exemplu, as putea fi o simulare intr-un calculator si programatorul ar putea schimba in momentul ala legile universului meu; dar oare merita sa ne ocupam mintea cu aceasta infima probabilitate?
Cam asa e si cu Big Bangul. Exista si alte teorii, insa cea cu probabilitatea cea mai mare este aceasta; toate probele de care dispunem, si ele nu sint singulare (si pot sa le detaliez), duc catre aceast model. Singurul model deci care, pe baza a ceea ce cunoastem (legi fizice si logico-matematice), duce la starea actuala a universului e Big Bangul. Am putea spune deci ca dovezile noastre sint, practic, concrete.
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Unealta vrajitoriei - cositorul Alinutza Vrajitoria 65 08.02.2015 17:25:54
Parintele Themi, ateul devenit preot misionar in Africa dianagroza Preotia (Hirotonia) 12 11.03.2011 19:17:41
Unde este iubire, acolo este Dumnezeu NECTARIE Generalitati 1 07.01.2011 16:27:11
De ce este obligatoriu sa scrii cu mana dreapta? Bast-et Generalitati 11 09.07.2010 03:05:46