Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Biserica Ortodoxa Romana
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 12.04.2010, 21:12:59
catalin_ catalin_ is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.05.2009
Implicit credinta

Citat:
În prealabil postat de Dumitru73 Vezi mesajul
Iti dai seama ce spui?
De ce m-as ruga eu daca nu cred?
La care Dumnezeu sa ma rog? Cum mi-as da eu seama care dumnezeu este cel adevarat?
buna, pur si simplu crede .........Sa spunem ca esti incepator (ca noi toti) adica mic copil si tatal tau iti spune ca daca vei face un anumit lucru vei fii rasplatit . Il crezi? daca iti spune ca vei gasi ceva anume daca vei persevera in cautare ...normal, vei face asa. Vei face cu toata inima. Si asa sa faci! Daca sunt atatia oameni sfinti care fie au trait de copii in manastire ,fie au devenit sfinti din cei mai mari pacatosi si spun ca au gasit Pacea sufletului sa-i credem. Daca sunt marturisitori pana la moarte care si-au varsat sangele fara sa clipeasca, ba si-au dat si copii la fiare pentru Dumnezeu atunci suntem datori sa-i credem.Sangele lor sfant ne face datori . Cei care s-au imbaiat in propriul sange despre acest Domn marturisesc .
Reply With Quote
Vechi 12.04.2010, 22:18:12
cati2907's Avatar
cati2907 cati2907 is offline
Junior Member

Data înregistrării: 22.02.2009
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Smile

Citat:
Am mai intrebat asta pe forum.
Cata rabdare trebuie sa am? Cat timp sa ma rog? 5 ani? 10? 50?
Dupa cat timp, in care nu am primit nici un raspuns, pot spune: am vorbit singur atata timp, nu are cine sa ma asculte?
Ti-am mai raspuns si eu la aceasta intrebare....si ti-am spus repetand, ca o sa primesti raspunsul cand o sa incetezi sa il mai astepti. Dumnezeu are un mod diferit de manifestare in asteptarile noastre.Mi-e greu sa intru in amanunte cu tine pentru ca nu cred ca intelegi.Si iarasi repet, ca o sa iti raspunda exact cand nu o sa te astepti.
Sti...am vazut undeva, o replica a unui ateu care s-a convertit intr-un moment al vietii acesteia.."e usor sa fii ateu cand esti sanatos, viril...cu pofta de viata, fericit...bogat, etc..dar e greu sa ramai ateu pe patul de moarte.."
Reply With Quote
Vechi 13.04.2010, 09:38:16
Dumitru73's Avatar
Dumitru73 Dumitru73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2010
Locație: București
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin_ Vezi mesajul
buna, pur si simplu crede .........Sa spunem ca esti incepator (ca noi toti) adica mic copil si tatal tau iti spune ca daca vei face un anumit lucru vei fii rasplatit . Il crezi? daca iti spune ca vei gasi ceva anume daca vei persevera in cautare ...normal, vei face asa. Vei face cu toata inima. Si asa sa faci! Daca sunt atatia oameni sfinti care fie au trait de copii in manastire ,fie au devenit sfinti din cei mai mari pacatosi si spun ca au gasit Pacea sufletului sa-i credem. Daca sunt marturisitori pana la moarte care si-au varsat sangele fara sa clipeasca, ba si-au dat si copii la fiare pentru Dumnezeu atunci suntem datori sa-i credem.Sangele lor sfant ne face datori . Cei care s-au imbaiat in propriul sange despre acest Domn marturisesc .
Comparatia este putin fortata.
Daca mi-a promis ceva, tatal meu a facut-o fata catre fata.
nu am gasit aceasta promisiune intr-o scriere veche despre care nu stiu daca este autentica si nici cand a fost scrisa.
Reply With Quote
Vechi 13.04.2010, 09:44:59
Dumitru73's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de cati2907 Vezi mesajul
Ti-am mai raspuns si eu la aceasta intrebare....si ti-am spus repetand, ca o sa primesti raspunsul cand o sa incetezi sa il mai astepti. Dumnezeu are un mod diferit de manifestare in asteptarile noastre.Mi-e greu sa intru in amanunte cu tine pentru ca nu cred ca intelegi.Si iarasi repet, ca o sa iti raspunda exact cand nu o sa te astepti.
Sti...am vazut undeva, o replica a unui ateu care s-a convertit intr-un moment al vietii acesteia.."e usor sa fii ateu cand esti sanatos, viril...cu pofta de viata, fericit...bogat, etc..dar e greu sa ramai ateu pe patul de moarte.."
Oricum m-am plictisit sa astept. Nu mai am rabdare.
Reply With Quote
Vechi 13.04.2010, 09:53:50
LapetiteMoc LapetiteMoc is offline
Banned

Data înregistrării: 04.05.2009
Lightbulb rabdare

Citat:
Oricum m-am plictisit sa astept. Nu mai am rabdare.
Vorbeam ceva mai demult cu un preot intrebandu-l ce sa fac atunci cand ma paraseste rabdarea. A zambit si mi-a raspuns: "Pe toti ne paraseste, pe toti. Dar mai avem o solutie, mult mai ravnitoare: indelunga rabdare."
Reply With Quote
Vechi 13.04.2010, 10:10:55
Dumitru73's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de LapetiteMoc Vezi mesajul
Vorbeam ceva mai demult cu un preot intrebandu-l ce sa fac atunci cand ma paraseste rabdarea. A zambit si mi-a raspuns: "Pe toti ne paraseste, pe toti. Dar mai avem o solutie, mult mai ravnitoare: indelunga rabdare."
Nu uita ca sunt mirean, nu calugar.
Ca mirean, cred ca ar trebui sa gasesc toate mai usor decat un pustnic.
Adica vrei sa spui ca eu ca mirean, mandru, pacatos, murdar, etc, sunt incercat de Dumnezeu asemeni unui sihastru?
Reply With Quote
Vechi 13.04.2010, 10:23:56
Banned

Lightbulb

Citat:
Nu uita ca sunt mirean, nu calugar.
Ca mirean, cred ca ar trebui sa gasesc toate mai usor decat un pustnic.
Adica vrei sa spui ca eu ca mirean, mandru, pacatos, murdar, etc, sunt incercat de Dumnezeu asemeni unui sihastru?
In calitate de mirean am scris.
Reply With Quote
Vechi 13.04.2010, 10:24:57
Dumitru73's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
In calitate de mirean am scris.
Ce inseamna indelunga rabdare in cazul unui mirean?
Reply With Quote
Vechi 13.04.2010, 10:36:13
Banned

Lightbulb Domnul este viu si prezent in viata noastra

Citat:
Ce inseamna indelunga rabdare in cazul unui mirean?
Ai pace interioara si le primesti pe toate ale vietii cu bucurie pentru ca stii ca Dumnezeu este viu in tine si lucreaza toate spre mantuire. Voia LUI a devenit voia ta. Nu-I ceri sa se implineasca voia ta, ci voia LUI. "faca-se cu mine voia TA, Tata!"

De nu crezi ca Domnul este viu si prezent in viata noastra, te lupti pentru voia ta. La un moment dat constati ca toate-ti merg de-a-ndoaselea, ca nimic nu-ti aduce multumire si in tine creste frustrarea, revolta. De fapt este moartea sufletului care se zbate sa-ti aminteasca ca este creat de Tatal, iar tu il departezi de sansa mantuirii.

(am folosit persoana a II-a in sens neutru, nu adresandu-ma direct)
Reply With Quote
Vechi 13.04.2010, 10:47:01
Dumitru73's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Ai pace interioara si le primesti pe toate ale vietii cu bucurie pentru ca stii ca Dumnezeu este viu in tine si lucreaza toate spre mantuire. Voia LUI a devenit voia ta. Nu-I ceri sa se implineasca voia ta, ci voia LUI. "faca-se cu mine voia TA, Tata!"

De nu crezi ca Domnul este viu si prezent in viata noastra, te lupti pentru voia ta. La un moment dat constati ca toate-ti merg de-a-ndoaselea, ca nimic nu-ti aduce multumire si in tine creste frustrarea, revolta. De fapt este moartea sufletului care se zbate sa-ti aminteasca ca este creat de Tatal, iar tu il departezi de sansa mantuirii.

(am folosit persoana a II-a in sens neutru, nu adresandu-ma direct)
In concluzie, va trebui sa te zbati in aceasta incertitudine toata viata?
(tot neutru)
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Multumesc din suflet celor care imi sunt alaturi! andrutza151 Umanitare 2 03.02.2011 21:53:17
Care este rostul pe pamant a celor necasatoriti si a celor fara copii? sophia Nunta 52 18.10.2010 12:02:02
Am niste ganduri care vin de la necurat cred annajanette Generalitati 29 06.08.2010 10:31:45
Topic pentru cei care cred ca implantul este SEMNUL IT Stiri, actualitati, anunturi 215 04.03.2009 16:10:55
multumesc tuturor celor care mi-au raspuns Dorotheea Maslul 6 09.03.2007 15:41:32