![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Deci motivele pentru care am intrat pe acest forum sunt: 1. Să cunosc cum gândesc ortodocșii. Eu trăiesc ca într-un ghetou penticostal. Aproape nu mai am deloc relații semnificative cu ortodocși. Înainte de a sluji în biserica am lucrat într-o întreprindere si aveam contact direct cu colegii de muncă ortodocși. Dar acum,familia, prietenii, frații și surorile din biserică, aproape toți cei care mă înconjoară sunt penticostali. Mai sunt vecinii e adevărat. Dar trăiesc într-un cartier de vile în care vecinii nu prea se vizitează. 2. Să învăț de la ortodocși sau de la credincioșii de alte confesiuni.Sunt convins că fiecare confesiune are punctele ei forte specifice și în discuții am șansa să învăț 3. Să împărtășesc valorile pe care Dumnezeu mi le-a dat mie. Intr-o măsură mai mică sau mai mare oamenii intră în tangență cu penticostali. Unii sunt răniți de ei, alții sunt nedumeriți și își pun întrebări. Eu am răspunsuri din interior. 4. Să îmi fac prieteni din alte confesiuni. Mă consider un tip nu foarte inteligent dar deschis la cap și cred că și în celelalte biserici există astfel de specimene. Am un prieten preot ortodox cu care ne vizităm cu plăcere și câțiva prieteni din alte confesiuni dar foarte puțini. Mai am vreo câteva motive dar mă opresc acum. Vreau să mai spun doar că în nici un caz nu sunt aici pentru a convinge pe cineva să treacă-n secta mea că ea e cea mai bună de pe pâmânt. Cred că biserica mea este bună pentru că altfel nu aș sta în ea. Dar, precum am scris-o în câteva rânduri, nu cred că dacă un om îl cunoaște pe Hristos în Biserica Ortodoxa sau în altă biserică creștină el ar trebui să treacă la penticostali. Și nici invers. „Dacă-L cunoști pe Hristos rămâi în biserica ta și fii o lumină. Nimeni nu poate lumina acolo așa cum o poți face tu.” Ăsta-i crezul meu. Last edited by penticostalulmantuit; 13.04.2010 at 00:16:01. |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Daruri de la sfinti ptr copiii cuminti | lore86 | Nunta | 19 | 19.12.2012 23:17:02 |
Atentie la sectanti | Bogdan N | Generalitati | 21 | 02.06.2011 20:22:05 |
o sa fim considerati teroristi? | knight2u | Generalitati | 3 | 28.10.2009 11:52:42 |
Portrete de sfinti/Sfinti si sfintenie | alecsandru | Biserica Romano-Catolica | 18 | 20.04.2007 19:46:05 |
|