![]() |
![]() |
|
|
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|||
|
|||
![]()
Comunismul putea sa dureze mult si bine in romania daca era mai multa libertate de exprimare si putin mai mult interes pentru oameni la unele capitole (hrana, confort).
Exista comunism in China si la ora actuala China este super-puterea nr. 1 in lume chiar daca oficial nu se recunoaste (inca) asta. Oricum ce avem acum e si mai si decat comunismul. Nu exista (inca) o prigoana directa dar din punct de vedere social este catastrofic. Nu de o forma de politica anume avem nevoie, pentru ca nu exista nici o solutie care sa fie perfecta si infailibila. Orice regim ar fi, el depinde de oameni. Ce avem nevoie sunt oameni responsabili si care sa le pese de semenii lor. Ori asa ceva este o raritate, si jos si sus.. Asta este tragedia si de asta nici un regim politic nu ne poate salva. Last edited by AlinB; 13.04.2010 at 11:27:34. |
|
|||
|
|||
![]()
Libertate de exprimare era foarte multa si pe vremea dlui Ceausescu.
Tata nu era membru PCR si injura incontinuu regimul care era la putere (adica comunistii si pe dl Ceausescu) si nu a patit vreodata ceva pentru aceasta. Nici nu a fost dat afara de la servici.
|
||||
|
||||
![]()
Vorbeam cu cineva acum cativa ani si spunea, referitor la atitudinea Patriarhului Justin Marina ca inainte de a face concesii comunistilor s-au intalnit intr-o camera, fara lumina, toti clericii de rang inalt si in anonimitate mjoritatea a cazut ca BOR sa nu se opuna comunismului precum s-a intamplat in Rusia.
Acum oalele se sparg in capul Mitropolitului cand adevarul, ca de obicei, e undeva la mijloc. Stiu ca tema e una spumoasa cu multe dezbateri dar e bine sa vorbim mai putin pentru a nu fi inselati si mai mult sa ne vedem de mantuire. Ca nu noi judecam ci Dumnezeu. Cum era pilda din Pateric cand un avva a judecat pe altul si la chilie il astepta ingerul spunandu-i 'te-a rugat Dumnezeu sa-i spui ce pedeapsa sa-i dea'?!
"Nimic nu poate inlocui crestinismul; nici toată cultură antică precrestină. Eu sînt de părere că apogeul Europei nu e la Atena, ci în Evul Mediu, cînd Dumnezeu umbla din casă în casă. Eu definesc strălucirea epocilor istorice în functie de geniul religios al epocii, nu în functie de isprăvi politice" |
|
|||
|
|||
![]()
@Pelerinul:
Asa s-a intamplat in Biserica Primara a lui Hristos, in Imperiul Roman si nu numai? Biserica sa faca una dupa alta concesii statului satanizat, bolsevic? Cati mucenici si martiri a dat Biserica Primara a lui Hristos opunandu-se doleantelor paganilor imparati romani si ce compromisuri a negociat apostata BOR cu statul iudeo-bolsevic roman? Asta e credinta? O negociezi? Daca da, esti unealta lui Iuda Iscarioteanul cel ce L-a vandut pe Mantuitorul pentru 30 de arginti. Si zici ca pentru pace cu statul bolsevic a negociat BOR credinta cu acesta? E muuult mai important un razboi intru Adevar decat o pace mincinoasa si apostata, @Pelerinule! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sa cerem cu smerenie ajutorul lui Dumnezeu pentru a nu cadea si noi in greseli asemanatoare, caci incercarile credintei noastre vor fi din ce in ce mai mari. Doamne ajuta. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
E plina lumea, in special presa, de personaje care isi dau cu parerea si isi permit sa judece clerul - iar asta provoaca numai sminteala. Dar va rog, sa ridice piatra/pietrele cei care se simt curati si convinsi 100% ca ei fac fata oricarei presiuni din partea vrajmasului. Eu personal nu cred ca pot, insa cu ajutorul lui Dumnezeu da, pentru ca nadejdea imi e in El si pentru ca nadajduiesc in El ma abtin sa ii judec pe ceilalti mai ales cand e vorba de un Patriarh. Sa nu uitam ce spunea un Sfant Parinte 'sa te miri de cel ce a ramas in picioare nu de cel ce a cazut', iar Sf. Antonie cel Mare sustinea 'calea imparateasca - buna cumpatare'. Si nu ma refer aici la compromisuri in privinta ortodoxiei, Doamne fereste!, ci de ispita de a judeca clerul si pe ceilalti.
"Nimic nu poate inlocui crestinismul; nici toată cultură antică precrestină. Eu sînt de părere că apogeul Europei nu e la Atena, ci în Evul Mediu, cînd Dumnezeu umbla din casă în casă. Eu definesc strălucirea epocilor istorice în functie de geniul religios al epocii, nu în functie de isprăvi politice" |
|
|||
|
|||
![]() |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Comunicat de presa din partea Patriarhiei Romane | cristiboss56 | Stiri, actualitati, anunturi | 442 | 09.07.2022 08:57:31 |
Paralela intre Cruciada si Jihad | ioanna | Religia Islamica | 6 | 23.01.2012 10:44:37 |
Sa nu uitam - 6 august 1945,Hiroshima sau roadele iudaismului | mihailt | Generalitati | 31 | 08.08.2011 01:00:30 |
Preotul în anii de criză mondială | CalinAndrei | Preotul | 18 | 09.11.2009 22:40:44 |
Biroul de Presă și Comunicații al Patriarhiei Române | Anca-Miha | Stiri, actualitati, anunturi | 1 | 12.03.2009 23:40:05 |
|