Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Cultura, Arta, Stiinta > Teologie si Stiinta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 14.04.2010, 12:04:27
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut Vezi mesajul
Intai de toate, din moment ce sunt ortodox, cred sincer in dogmele stabilite la Niceea - simbolul de credinta.

La care adaug pentru inceput:

1. Cred ca varsta Universului este de peste 10 miliarde de ani.
2. Cred in teoria numita Inteligent Design.
3. Cred ca Universul este plin de viata, asa-numita viata extraterestra.
4. Cred ca viata pe Pamant a venit din spatiu acum cateva miliarde de ani, prin pronia divina.
5. Cred ca mantuirea este posibila si la eterodocsi.
6. Cred ca al treilea razboi mondial este aproape.
7. Cred ca traim vremurile din urma si ca Antihrist s-a nascut.
8. Cred ca mai sunt vreo cateva zeci de ani pana la inceperea Veacului urmator (aproximativ 20 de ani).
9. Cred ca Pamantul se invarte in jurul Soarelui. Si ca este rotund si plin. :)

Lista e deschisa.
10. Cred ca Iadul e un mod de existenta libera contrara voii divine, nu un loc de tortura fizica.

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote
Vechi 14.04.2010, 14:15:25
Lavrentiu's Avatar
Lavrentiu Lavrentiu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.09.2005
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
10. Cred ca Iadul e un mod de existenta libera contrara voii divine, nu un loc de tortura fizica.
Cred ca iadul e un loc in care desi suntem impreuna, suntem singuri, stand spate in spate.
Cred ca suferinta spirituala se rasfrange si asupra trupului, si astfel flacarile iadului sunt cat se poate de reale.
Reply With Quote
Vechi 16.04.2010, 16:54:01
Florin-Ionut's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
4. Cred ca viata pe Pamant a venit din spatiu acum cateva miliarde de ani, prin pronia divina.
8. Cred ca mai sunt vreo cateva zeci de ani pana la inceperea Veacului urmator (aproximativ 20 de ani).
9. Cred ca Pamantul se invarte in jurul Soarelui. Si ca este rotund si plin. :)
11. Ortodoxul modern crede ca trebuie sa se spovedeasca des si sa se impartaseasca rar. Crede ca Taina Euharistiei se face ca premiu pentru cei desavarsiti, nu pentru iertarea pacatelor celor pacatosi. Ortodoxul nostru nu mai este ortodox daca incalca astfel poruncile Sfintilor Parinti date prin Canoanele Bisericii.

La puctul 11 este evident ca nu subscriu.

Reply With Quote
Vechi 16.04.2010, 21:23:52
tigerAvalo9 tigerAvalo9 is offline
Banned

Data înregistrării: 28.03.2008
Locație: Galati
Implicit

Daca noi credem ca Pamantul are miliarde de ani asta nu inseaman ca nu sustinem Creationismul sau ca nu credem in Dumnezeu sau ca facem o greseala.Sunt multe care arata ca este asa.
Reply With Quote
Vechi 19.04.2010, 02:54:52
moshu's Avatar
moshu moshu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2008
Locație: Tg-Mures
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru moshu
Implicit

Citat:
Intai de toate, din moment ce sunt ortodox, cred sincer in dogmele stabilite la Niceea - simbolul de credinta.

La care adaug pentru inceput:

Lista e deschisa.
Am vazut ca au mai fost vreo 2-3 care, ticalosii, au luat lista in deradere. Pai eu cred in numerele impare.

Pe bune, unele (una) mai merge, dar restul sunt varza. Eu cred ca tu habar nu ai ce inseamna ID si panspermia si de sansele de existenta a vietii extraterestre. Mai exista inca un thread de care mi-ai adus de aminte chiar acum: "ce au martorii lui Iehova de castigat?". Pot sa iti raspund? Nimic. Pur si simplu nimic. Pur si simplu sunt niste spirite slabe si lase tinute in frau de sentimentul paranoic ca vine sfarsitul lumii, anticristul s-a nascut, trebuie sa ne pocaim. De vreo 200 de ani. Apocalipsa deja a intarziat de 4-5 ori, dar nu-i bai, calculam data exacta chiar acum. Cu metode stiintifice inca. Rational.

http://www.youtube.com/watch?v=Q4027l_BsDE&NR=1 - it's supposed to be funny like me!
Reply With Quote
Vechi 19.04.2010, 08:02:14
Negroponte's Avatar
Negroponte Negroponte is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.06.2006
Locație: Barlad
Implicit

Florin,poate ortodoxul de azi are mai multe pacate si de aceea se impartaseste mai rar,dar deasa spovedanie face bine la suflet.Doamne ajuta!
Reply With Quote
Vechi 19.04.2010, 08:11:52
Florin-Ionut's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de moshu Vezi mesajul
Am vazut ca au mai fost vreo 2-3 care, ticalosii, au luat lista in deradere. Pai eu cred in numerele impare.

Pe bune, unele (una) mai merge, dar restul sunt varza. Eu cred ca tu habar nu ai ce inseamna ID si panspermia si de sansele de existenta a vietii extraterestre. Mai exista inca un thread de care mi-ai adus de aminte chiar acum: "ce au martorii lui Iehova de castigat?". Pot sa iti raspund? Nimic. Pur si simplu nimic. Pur si simplu sunt niste spirite slabe si lase tinute in frau de sentimentul paranoic ca vine sfarsitul lumii, anticristul s-a nascut, trebuie sa ne pocaim. De vreo 200 de ani. Apocalipsa deja a intarziat de 4-5 ori, dar nu-i bai, calculam data exacta chiar acum. Cu metode stiintifice inca. Rational.
Numai cateva din "spiritele slabe" care cred ca Antihristul s-a nascut si ca in curand vom trai vremurile apocaliptice: Cuviosul Paisie Aghioritul, Parintele Proclu, Parintele Iustin Parvu, Parintele Arsenie Boca.

Cum zicea un alt [fost] forumist: unii, in caz ca e cutremur, cladirile prabusindu-se in jurul lor si vazand oamenii ca fug pe strada, vin si spun: dar unde scrie ca e cutremur, eu nu cred pana nu gasesc scris clar negru pe alb despre acest cutremur, ma bine sa stau in casa pana-mi cade ceva in cap...

Poate ca habar n-am ce e cu teoriile alea; si ce, o sa ma impiedici tu sa cred in existenta vietii extraterestre sau ca omul n-a fost creat in 24 de ore pamantene? Nicidecum.

Reply With Quote
Vechi 19.04.2010, 10:21:34
Don_Juan's Avatar
Don_Juan Don_Juan is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.02.2010
Locație: Terra, Calea Lactee
Implicit

As vrea sa stiu si eu de ce le e atat de usor oamenilor sa creada in astfel de incertitudini cum ca universul ar avea 10 miliarde de ani vechime sau daca Pamantul este sau nu in centrul universului.
Vechi 19.04.2010, 10:38:24
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Don_Juan Vezi mesajul
As vrea sa stiu si eu de ce le e atat de usor oamenilor sa creada in astfel de incertitudini cum ca universul ar avea 10 miliarde de ani vechime sau daca Pamantul este sau nu in centrul universului.
Probabil vrei sa spui "de ce isi pun oamenii anumite intrebari, intrebari care nu ii ajuta nicidecum la mantuire"?
Reply With Quote
Vechi 19.04.2010, 13:06:30
moshu's Avatar
moshu moshu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2008
Locație: Tg-Mures
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru moshu
Implicit

Citat:
Numai cateva din "spiritele slabe" care cred ca Antihristul s-a nascut si ca in curand vom trai vremurile apocaliptice: Cuviosul Paisie Aghioritul, Parintele Proclu, Parintele Iustin Parvu, Parintele Arsenie Boca.
Din nefericire, ortodoxismul nu este deseori ce vrea sa para. Ma feresc foarte mult sa comentez/critic, pentru ca asta inseamna automat sa judec. Asadar, de acei parinti nu ma prea intereseaza, desi am unele carti de la ei, care nu contin asemenea afirmatii. Nu cred ca un parinte/preot ar afirma ca Antichristul s-a nascut deja, si ca noi vom apuca Apocalipsa in viata noastra; asemenea afirmatie e mult prea fortata. Dar o sa iti mai spun ceva si cu asta o sa termin: ortodocsii sunt innebuniti dupa teoria conspiratie. Nu stiu de ce, inca nu am aflat cauza; mi-e rusine sa cred ca chiar religia in sine ar presupune un asemenea sentiment de neincredere. OZN-uri, cipuri, francmasoni, blue beam, bancherii internationali, toate "demascate" pentru ajutorul nostru, de catre teologi binevoitori si ochii limpezi care vad "adevarul". Lucrul acesta ma face si pe mine putin paranoic cand imi pun intrebarea: oare religia sa fie de vina sau doar oamenii? Pentru ca daca e religia, atunci se poate demonstra faibilitatea ei... Eu cred 80% din threadurile acestui forum sunt cu si despre teorii conspirationiste. Bagam un link acolo, de pe un blog, rezumam basmul ca sa luam si nitel de popularitate, subliniem ca "eu cred sincer in asta" cu o mandrie draceasca... si da-i drumu pune-te la masa.

Ma pufneste rasul cateoda... Danion Vasile in una din cartile lui, critica Dosarele X. Eu am vazut tot serialul si cat de cat, hai ca merge mai o seara, mi-am petrecut timpul si mi-a placut. Culmea, el zice ca filmul e nesanatos, ii face pe oameni sa creada in existenta OZN-urilor (nu cred ca Danion a vazut vreun sezon intreg, face afirmatii pe prost), dar pana la urma m-am gandit la asta: Dosarele X sunt doar un film, toata lumea inelege fantasticul din el; Danion Vasile e un autor, care a scris in alte carte: am vazut OZN-uri, am facut yoga si am levitat, am trait 1 saptamana fara mancare cu energii. De aici, trageti voi concluzia care e mai vatamator pentru crestini. Danion sau Dosarele X?

Citat:
Cum zicea un alt [fost] forumist: unii, in caz ca e cutremur, cladirile prabusindu-se in jurul lor si vazand oamenii ca fug pe strada, vin si spun: dar unde scrie ca e cutremur, eu nu cred pana nu gasesc scris clar negru pe alb despre acest cutremur, ma bine sa stau in casa pana-mi cade ceva in cap...
Sa nu te gandesti ca as fi desalator. De se intampla ceva automat nu cred in mana divinitatii, dar nici nu cred ca se intampla la nimereala. Un cutremur ramane totusi un cutremur. Si e doar un cutremur. Poate ca divinitatea a avut legatura cu el, nu stiu, dar el voi presupune cel mai corect lucru: a fost doar un cutremur. Nu voi spune ca e cauzat de francmasoni, de OZN-uri, de Dumnezeu cu motivul de. Pana ce nu voi fi cercetat si aflat cauza probabila.
Citat:
Poate ca habar n-am ce e cu teoriile alea; si ce, o sa ma impiedici tu sa cred in existenta vietii extraterestre sau ca omul n-a fost creat in 24 de ore pamantene? Nicidecum.
Da, ai dreptate, nu ai habar ce sunt cu teoriile alea; tu ai vazut doar punctul lor de vedere, celalalt nu il cunosti. Si da, ai dreptate, nu te pot impiedica sa nu crezi in unele lucruri, dar nu imi place cum spui asta ca si cum ar fi un argument pro pentru credintele tale, ca si cum e o dovada ca ele sunt infailibile. Nu. Nu te pot convinge, ok. Dar asta nu inseamna ca ai dreptate. Panspermia nu este o alternativa la aparitia vietii, ci doar prelungeste celelalte alternative; ID e tot atat de adevarat ca falling theory (google). Nu mai veni cu argumente ca NASA spune cate planete sunt...; ci uite-te pe site-urile botanistilor si biologilor sa vezi de sansele reale a unui microorganism extraterestru. Extraterestru - si din punct de vedere stiintific, si din punct de vedere ortodox, nu poate exista. Credinta in extraterestri nu face nimic decat sa intareasca teoria evolutionista si atat. In rest despre evolutionismul tau, nu am ce sa iti spun; stiu ca sunt multe argumente si dovezi in pofida lui, si ti-l respect.

http://www.youtube.com/watch?v=Q4027l_BsDE&NR=1 - it's supposed to be funny like me!

Last edited by moshu; 19.04.2010 at 13:09:32.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
+ CREZUL + cristiboss56 Rugaciuni 18 21.07.2013 17:11:53
Portretul lui Iuda cel modern costel Generalitati 31 09.05.2011 10:28:04
crezul in ebraica hatryan Rugaciuni 0 18.07.2009 22:43:28
ISTORIA ECUMENISMULUI MODERN Pravoslavia Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni 5 06.12.2007 11:45:07
Dan Puric ,un traitor modern al ortodoxiei urzicuta Generalitati 18 10.08.2007 11:34:50