Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 14.04.2010, 20:07:56
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de anna21 Vezi mesajul

si exemplul negativ:
nu va nelinisteste urmatorul citat din Psalmi?
"Înstrăinatu-s-au păcătoșii de la naștere, rătăcit-au din pântece, grăit-au minciuni" (Psalm 57)
Nu este adevarat, aici este vorba de cu totul altceva( tu ai scos-o din context), pentru ca Hristos a chemat la el pe copilasii chiar NEbotezati ! ! !..si ne-a spus sa fim ca ei pentru a dobindi Imparatia cerurilor...asa ca nelinistea ta este nelinistea ta, nu ne-o baga noua pe git, le avem noi pe ale noastre.

Instrainati inseamna : dati altora, este vorba de o pedeapsa a parintilor( alcool, hasish, SIDA, prostitutie cu negrii si arabi) pentru care platesc cei mici..care sunt dati altora, la camine, orfelinate, de ajung ca amaritii copiii abandonati care se racesc adica se leagana de unii singuri pentru ca toti in jurul lor s-au racit

Last edited by andreicozia; 14.04.2010 at 20:13:25.
Reply With Quote
Vechi 14.04.2010, 20:11:55
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de andreicozia Vezi mesajul
Nu este adevarat, aici este vorba de cu totul altceva( tu ai scos-o din context), pentru ca Hristos a chemat la el pe copilasii chiar NEbotezati ! ! !..si ne-a spus sa fim ca ei pentru a dobindi Imparatia cerurilor...asa ca nelinistea ta este nelinistea ta, nu ne-o baga noua pe git, le avem noi pe ale noastre.
Uite asta e psalmul complet. Ai nevoie cumva de un context mai larg?
Uite: http://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=65&cap=57

Astept sa ne explici si noua cum a fost scos din context si cum ar trebui sa-l intelegem corect.
Sau ai sa pui si de data asta placa cu falsificarea Bibliei?
Sau ca VT n-ar trebui de fapt inclus in Biblie pentru ca contrazice NT?

Psalmul 571. De grăiți într-adevăr dreptate, drept judecați, fii ai oamenilor.
2. Pentru că în inimă fărădelege lucrați pe pământ, nedreptate mâinile voastre împletesc.
3. Înstrăinatu-s-au păcătoșii de la naștere, rătăcit-au din pântece, grăit-au minciuni.
4. Mânia lor după asemănarea șarpelui, ca a unei vipere surde, care-și astupă urechile ei,
5. Care nu va auzi glasul descântătoarelor, al vrăjitorului care vrăjește cu iscusință.
6. Dumnezeu va zdrobi dinții lor în gura lor; măselele leilor le-a sfărâmat Domnul.
7. De nimic se vor face, ca apa care trece; întinde-va arcul Său până ce vor slăbi.
8. Ca ceara ce se topește vor fi nimiciți; a căzut foc peste ei și n-au văzut soarele.
9. Înainte ca spinii voștri să se aprindă, ca pe niște vii întru mânie îi va înghiți pe ei.
10. Veseli-se-va dreptul când va vedea răzbunarea împotriva necredincioșilor; mâinile lui le va spăla în sângele păcătosului.
11. Și va zice omul: "Da, este răsplată pentru cel drept! Da, este Dumnezeu Care îi judecă pe ei în viată!
Reply With Quote
Vechi 15.04.2010, 21:39:41
VasilePr's Avatar
VasilePr VasilePr is offline
Junior Member

Data înregistrării: 11.02.2010
Locație: Neamț.
Implicit care mai de care...!

Hristos a înviat! Văd fel de fel de idei postate, care mai de care scrise după a lui rațiune și înțelepciune, dar se lasă la o parte uneori ESENȚIALUL care ar trebui să ne fie în viață ca o călăuză și cale sigură, acela de A ÎNTREBA DUHOVNICUL PERSONAL în aproape toate problemele noastre, nu mai zic ce ține de cele DUHOVNICEȘTI! Doamne ajută!
Reply With Quote
Vechi 14.04.2010, 20:56:54
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Implicit

Citat:
scuze Andrei, nu am avut intentia sa te tulbur cu nelinistea mea. Vad ca ai multe pe cap.
(nelinistile tale = buricele lui Adam si Eva?)
Reply With Quote
Vechi 14.04.2010, 22:23:51
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Implicit

Citat:
În prealabil postat de anna21 Vezi mesajul
scuze Andrei, nu am avut intentia sa te tulbur cu nelinistea mea. Vad ca ai multe pe cap.
(nelinistile tale = buricele lui Adam si Eva?)
Poate ca am multe, insa ceva imi spune ca tu ai mai multe ca mine, si crede-ma ca intuitia profesionala acumulata de foarte multi ani RAR ma inseala!
Se poate vedea dupa repeziciunea cu care alergi la psalmii care-ti stirnesc( eronat) agresivitatea si violenta din tine alunecind pe panta incercarii de a-ti "rezolva" problemele cu care te confrunti in casa

"6. Dumnezeu va zdrobi dinții lor în gura lor; măselele leilor le-a sfărâmat Domnul.
7. De nimic se vor face, ca apa care trece; întinde-va arcul Său până ce vor slăbi.
8. Ca ceara ce se topește vor fi nimiciți; a căzut foc peste ei și n-au văzut soarele.
9. Înainte ca spinii voștri să se aprindă, ca pe niște vii întru mânie îi va înghiți pe ei."

Draga Irina, in cel mai rau caz "zdrobitul dintilor" trebuie sa-l faci acasa nu in vecini, intelegi? faptul ca tabari pe altii cu o virulenta iesita din comun nu iti va aduce pacea in casa, sa stii! Neputinta de a te razbuna si atacind incontinuu pe altii si dind mai tot timpul cu bita-n balta in timp ce in casa esti o "gospodina" care pozeaza in mironosita, crede-ma ca nu-ti va alunga tristetea si singuratatea.

Uite-te doar un pic sa vezi ce psalmi te atrag si incearca sa tragi o concluzie!

..si BTW, ..acesti psalmi nu au absolut deloc un mesaj de razbunare si incurajare la comiterea de acte violente ci la pace si blindete...insa trebuie sa mai CRESTEM ca sa le putem intelege astfel.
Reply With Quote
Vechi 14.04.2010, 23:08:27
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Implicit

Citat:
Poate ca am multe, insa ceva imi spune ca tu ai mai multe ca mine, si crede-ma ca intuitia profesionala acumulata de foarte multi ani RAR ma inseala!
Se poate vedea dupa repeziciunea cu care alergi la psalmii care-ti stirnesc( eronat) agresivitatea si violenta din tine alunecind pe panta incercarii de a-ti "rezolva" problemele cu care te confrunti in casa

Draga Irina, in cel mai rau caz "zdrobitul dintilor" trebuie sa-l faci acasa nu in vecini, intelegi? faptul ca tabari pe altii cu o virulenta iesita din comun nu iti va aduce pacea in casa, sa stii! Neputinta de a te razbuna si atacind incontinuu pe altii si dind mai tot timpul cu bita-n balta in timp ce in casa esti o "gospodina" care pozeaza in mironosita, crede-ma ca nu-ti va alunga tristetea si singuratatea.

.
Nu ai obosit cu atacul la persoana?
Sincer, nu te-ai plictisit sa tot afirmi despre mine: ca sunt singura si trista, ca ma uit pe geamul bucatariei (bucataria mea e "americana"= parte din dining room, nu are geam propriu pe care sa ma uit.. nici macar asta nu ai numerit-o), ca am viata trista si plina de frustrari, ca sotul meu nu are acea profesie, ca suntem imigranti ilegali, ca stam sub pod, ca traiesc in NY (?!), ca sunt patroana de butic.. etc. etc. etc....
poate-ti fac maine o surpriza pe profilul meu ca sa vezi ca nu traiesc sub pod (ca aici de "grija" altuia se moare).. dar mi-e ca faci atac de cord de ciuda.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
impartasirea copiilor liclic27 Preotul 94 26.12.2017 21:05:13
Numele copilului casiana Botezul 184 23.11.2013 02:04:06
Impartasirea sugarilor nadina Intrebari utilizatori 23 06.12.2012 21:38:36
Impartasirea Preotului un.simplu.gand Preotul 3 06.09.2010 19:06:57
1 Iunie - Ziua copilului costel Generalitati 10 03.06.2008 23:04:02