Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Intrebari utilizatori
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 14.04.2010, 23:34:54
iustin10 iustin10 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.01.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ben_gal Vezi mesajul
Yeshua nu era sarlatan. El, doar, nu a scris nimic. Nici macar nu stiu daca a facut declaratii dramatice. Oricum, daca era Fiu al lui Dumnezeu, putea fi cel mult un pregatitor a venirii lui Messiah, care va fi nascut de parinti omenesti suta in suta. Cauta forum si vei vedea ca am scris deja despre asta.
Yeshua era un biet proroc care s-a nascut dintr-o femee prin impreunare lumeasca,care nu a facut nici o minune,pentru ca altfel ar fi fost mai mare decat Moise ,care nu a zis despre Sine ca e Fiul lui Dumnezeu cel nascut din veci ,ca altfel ar fi sarlatan(atunci de ce a fost rastignit???) ,si care a murit ca orice om,si oaselel lui sunt printre noi,dar evreii sarlatani(nu voi ,cei corecti) i-au furat oasele si au zis ca a inviat.
Dar atunci ce a facut de fapt acest Yeshua vrednic de admiratie,de il socotiti un proroc?
De unde stiti voi care cuvinte ale sale au fost de fapt minciuni ale everilor care i-au urmat,si care au fost rostite cu adevarat de El?
Singurul vostru argument este :totul e o minciuna,si daca ne induram noi evreii un pic,poate acceptam,asa de la noi,cateva cuvinte ca ar fi cu adevarat rostite de El.
E adevarat nici noi nu avem dovezi palpabile ca acele fapte s-au intamplat intocmai,dar pentru Dumnezeu,nici voi nu aveti dovezi ca nu s-au intamplat !!
Atunci de unde aveti atata siguranta in a crede ca totul e o minciuna?
Reply With Quote
Vechi 14.04.2010, 23:56:10
ben_gal
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de iustin10 Vezi mesajul
Yeshua era un biet proroc care s-a nascut dintr-o femee prin impreunare lumeasca,care nu a facut nici o minune,pentru ca altfel ar fi fost mai mare decat Moise ,care nu a zis despre Sine ca e Fiul lui Dumnezeu cel nascut din veci ,ca altfel ar fi sarlatan(atunci de ce a fost rastignit???) ,si care a murit ca orice om,si oaselel lui sunt printre noi,dar evreii sarlatani(nu voi ,cei corecti) i-au furat oasele si au zis ca a inviat.
Dar atunci ce a facut de fapt acest Yeshua vrednic de admiratie,de il socotiti un proroc?
De unde stiti voi care cuvinte ale sale au fost de fapt minciuni ale everilor care i-au urmat,si care au fost rostite cu adevarat de El?
Singurul vostru argument este :totul e o minciuna,si daca ne induram noi evreii un pic,poate acceptam,asa de la noi,cateva cuvinte ca ar fi cu adevarat rostite de El.
E adevarat nici noi nu avem dovezi palpabile ca acele fapte s-au intamplat intocmai,dar pentru Dumnezeu,nici voi nu aveti dovezi ca nu s-au intamplat !!
Atunci de unde aveti atata siguranta in a crede ca totul e o minciuna?
Domnule iustin10.
Daca a fost mai mare decat Moise sau nu, nu importa.
Cred ca noua ore de chinuri e mai putin decit a-i conduce pe evrei 40 de ani si a muri ca pedeapsa Dumnezeiasca pe muntele de pe care a putut vedea Tara Visata.
Eu nu am scris ca Yeshua a fost proroc. Am scris ca in cel mai bun caz a fost proroc. Tot asa eu nu reprezint pe toti evreii. Dupa mine ultimul proroc a fost Maleahi.
"nici voi nu aveti dovezi ca nu s-au intamplat !!"
Incep sa ma plictisesc.
Cum pot dovedi ca ceva nu a fost.
De ce asi face-o?, chiar de-as putea. Ce-mi pasa mie? Sunt eu misionar?
Fapt e ca istoricii de atunci habar nu au avut de el.
Reply With Quote
Vechi 15.04.2010, 00:13:15
Senior Member

Implicit

Nu mai stiu nici eu ce sa zic.Ma lovesc ca de un zid.
Nici eu nu vreau sa impun ceva,doar ca noi credem ca acel Iisus ,nici macar prorooc considerat de voi ,a fost chiar Dumnezeu.
Voi nu il credeti nici macar prooroc,iar noi il credem Dumnezeu.
Diferenta este ca noi nu ne indoim de credinta voastra in Dumnezeu,dar voi nu dati 2 bani pe credinta noastra .
Cred ca e o taina prea mare aceasta,a neintelegerii dumnezeirii lui Iisus de catre evrei,asa ca nici macar nu mai incerc sa o mai zgandar.
Shalom
Reply With Quote
Vechi 15.04.2010, 00:26:11
maria-luisa maria-luisa is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.12.2009
Implicit

Citat:
Nu mai stiu nici eu ce sa zic.Ma lovesc ca de un zid.
Nici eu nu vreau sa impun ceva,doar ca noi credem ca acel Iisus ,nici macar prorooc considerat de voi ,a fost chiar Dumnezeu.
Voi nu il credeti nici macar prooroc,iar noi il credem Dumnezeu.
Diferenta este ca noi nu ne indoim de credinta voastra in Dumnezeu,dar voi nu dati 2 bani pe credinta noastra .
Cred ca e o taina prea mare aceasta,a neintelegerii dumnezeirii lui Iisus de catre evrei,asa ca nici macar nu mai incerc sa o mai zgandar.
Shalom
desconsideratia credintei cuiva atrage desconsideratie, nu va suparati.
Reply With Quote
Vechi 15.04.2010, 00:30:58
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de maria-luisa Vezi mesajul
Eu am spus(sau am vrut sa spun asa)
Noi intelegem pe Dumnezeul lui Israel si credem in El.Dar ,in plus,noi credem si in Iisus Hristos,Fiul lui Dumnezeu.
Deci noi avem si credinta lor,caci suntem socotiti fii ai lui Avraam dupa crediunta,dar avem in plus si credinta in Dumnezeul Omul,pe care ei nu o cred,si o considera o minciuna
Deci credinciosul le crede pe toate.
Reply With Quote
Vechi 15.04.2010, 00:36:19
maria-luisa maria-luisa is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.12.2009
Implicit

Citat:
Eu am spus(sau am vrut sa spun asa)
Noi intelegem pe Dumnezeul lui Israel si credem in El.Dar ,in plus,noi credem si in Iisus Hristos,Fiul lui Dumnezeu.
Deci noi avem si credinta lor,caci suntem socotiti fii ai lui Avraam dupa crediunta,dar avem in plus si credinta in Dumnezeul Omul,pe care ei nu o cred,si o considera o minciuna
Deci credinciosul le crede pe toate.
Nu chiar. Dumnezeu este Unul, este cantecul inimii oricarui evreu. Mai mult poate ca nu e cazul sa spun eu.
Reply With Quote
Vechi 15.04.2010, 00:41:20
Senior Member

Implicit

Citat:
Nu chiar. Dumnezeu este Unul, este cantecul inimii oricarui evreu. Mai mult poate ca nu e cazul sa spun eu.
Dumnezeu e Unul in fiinta Sa. Dar in dragostea Sa,din veci si fara de inceput,a nascut pe Fiul Sau. Noi asa am fost invatati de Hristos si apoi de duhul ortodoxiei.
Evreii sunt intai nascuti ,in credinta, dar " Cel mai mare va fi sluga celui mai mic "
Reply With Quote
Vechi 15.04.2010, 01:04:22
ben_gal
Guest

Implicit

Citat:
In Numele Credintei In Dumnezeu-Unicul s-a facut ceea ces-a facut.
Sanhedrinul de acum 2000 de ani a hotarit.
Evreii Il asteapta pe Messiah.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Rabbi Reveals Name of the Messiah: Yeshua (Iisus) Mihai36 Stiri, actualitati, anunturi 2 01.03.2012 04:54:44