![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]()
De ce ma mai intrebi, din moment ce vezi la profilul meu ca sunt catolic ?
Problema se pune altfel, de ce voi nu puteti accepta infailibilitatea papala (care se manifesta in situatii foarte restranse, probabil ca daca am aduna toate dogmele formulate de papi ex cathedra, deci circumscrise infailibilitatii, nu s-ar strange decat cateva pagini) dar in schimb sunteti dispusi sa arogati pentru Sfintii Parinti (asa cum face mai sus Danialex) o infailibilitate generala, extinsa la toate scrierile lor ? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ca exemplu poti sa vezi pe Sf. Marcu al Efesului, singurul episcop care nu s-a lepadat de dreapta credinta la sinodul de la Florenta. Sf. Marcu a dat marturie ca episcopul, oricine ar fi el, nu este mai presus de Hristos si nu are dreptul sa fie venerat precum Hristos si nici ascultat in cele contrare lui Hristos! |
|
||||
|
||||
![]()
Sfintii Parinti sunt aceia cu care s-a implinit cuvantul lui Hristos:
"Inca multe am a va spune, dar nu le puteti purta acum. Dar cand va veni Acela, Duhul Adevarului, El va va calauzi intru tot adevarul; ca nu de la Sine va grai, ci cele ce va auzi va grai si pe cele viitoare vi le va vesti" (Ioan 16, 12-13). Infailibilitatea nu se acorda prin functie, ci prin har. Daca Duhul nu se odihneste asupra ta, poti sa fii papa de 10 ori, tot degeaba. De aceea Sfantul Spiridon, care avea mitra de paie, a fost infailibil in proclamarea credintei. In ce-l priveste pe Papa Bartolomeu XVI, permiteti-mi sa nu cred la fel. |
|
|||
|
|||
![]()
Nu stiu, nu sunt la curent cu Papa Bartolomeu XVI - unde anume a gresit din punct de vedere al proclamarii unui adevar de credinta ?
|
|
||||
|
||||
![]()
Nici nu ma intereseaza. Important e principiul pe care l-am exprimat: nu functia, ci Duhul da infailibilitatea, nu la comanda ci celor care si-L apropie prin credinta.
|
|
|||
|
|||
![]()
Incredibil. Deci ne permitem sa aruncam cu cuvinte, cu nume, cu judecati, pentru ca la urma, sa concluzionam senin "nici nu ma intereseaza"...
In ce priveste infailibilitatea, unde si cine v-a mintit ca infailibilitatea papala ar proveni de altundeva decat de la Duhul Sfant ? Exact ca si darul de a schimba painea in Trupul lui Cristos, sau cel de a ierta pacatele. Cine le da ? Functia de preot sau Duhul ? |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Calatoria spre Ortodoxie si dinspre Ortodoxie | ioanna | Morala Crestina | 76 | 14.06.2015 08:40:05 |
Despre iubire cu iubire | dobrin7m | Nunta | 27 | 18.10.2011 14:22:52 |
Ce diferente sunt intre catolicism si ortodoxie? | Bast-et | Generalitati | 18 | 16.10.2010 23:56:19 |
Puncte comune intre catolicism si ortodoxie | PadreCory | Biserica Romano-Catolica | 17 | 12.04.2008 01:35:49 |
|