Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 15.04.2010, 19:57:11
o_tzaranca o_tzaranca is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.11.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ben_gal Vezi mesajul
OO, tzaranca mioritica!
Nu e treaba ta.
baga de astea..

intoarcerea in Israel
razboiul de 6 zile
reconstructia templului
Reply With Quote
Vechi 15.04.2010, 20:13:14
ben_gal
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de mirabela Vezi mesajul
Ok, dar sub ce forma s-a pogorat Domnul? Sau cum i-a scos?
In primul rind L-a ales pe Moise si I-a dat sarcina de a scoate pe evrei din robia Eghipetului.
Mai apoi a departit marea ca evreii sa poata fugi si a inchis-o asupra armiei faraonului.

Apropo,scafandrii arheologi au coborit acolo [Marea Roshie - Akaba] si au gasit care de lupta egiptene acum citeva saptamini.

Pe Muntele Sinai Domnul I-a da lui Moise Decalogul sapat in placi de piatra cu deget dumnezeiesc.
s.a.m.d.
Reply With Quote
Vechi 15.04.2010, 20:14:45
ben_gal
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de o_tzaranca Vezi mesajul
baga de astea..

intoarcerea in Israel
razboiul de 6 zile
reconstructia templului
OO tzaranca!
Te-ai scos singura din rindul acelora cu care am sanse la dialog constructiv.
Reply With Quote
Vechi 15.04.2010, 20:17:36
o_tzaranca o_tzaranca is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.11.2009
Implicit

Citat:
OO tzaranca!
Te-ai scos singura din rindul acelora cu care am sanse la dialog constructiv.
idem
bye....

Strict secret minunile..
Reply With Quote
Vechi 15.04.2010, 20:22:30
mirabela mirabela is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.03.2009
Locație: germania
Implicit

Asta stiu si eu, dar cum s-a pogorat de 'Insusi Domnul'? In ce fel? (Asta nu stiu).

Daca e s-o luam dupa ceea ce ai scris tu, inseamna ca a avut mijlocitor, pe Moise,nu?

Citat:
In primul rind L-a ales pe Moise si I-a dat sarcina de a scoate pe evrei din robia Eghipetului.
Mai apoi a departit marea ca evreii sa poata fugi si a inchis-o asupra armiei faraonului.

Apropo,scafandrii arheologi au coborit acolo [Marea Roshie - Akaba] si au gasit care de lupta egiptene acum citeva saptamini.

Pe Muntele Sinai Domnul I-a da lui Moise Decalogul sapat in placi de piatra cu deget dumnezeiesc.
s.a.m.d.

Last edited by mirabela; 15.04.2010 at 20:24:43.
Reply With Quote
Vechi 15.04.2010, 20:31:51
veverita veverita is offline
Junior Member

Data înregistrării: 04.04.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de veverita Vezi mesajul
Nu e autentica. E un compus al disulfatului de carbon.Arde ca o lumina vie in contact cu aerul, nu ataca pielea, iar dupa cateva minute devine flacara obisnuita. (in antichitate era cunoscut sub denumirea de foc grecesc). Exista mai multe substante care pot cauza "miracolul acesta".
Chiar va rog sa nu mai spuneti prostii daca nu sunteti informati.Compusii fosforului/magneziului au alte proprietati decat substantele originale.Oricum astea sunt doar cateva din substante,posibilitatiile de combinare fiind mult mai mari.
Reply With Quote
Vechi 15.04.2010, 20:41:57
ben_gal
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de veverita Vezi mesajul
Chiar va rog sa nu mai spuneti prostii daca nu sunteti informati.Compusii fosforului/magneziului au alte proprietati decat substantele originale.Oricum astea sunt doar cateva din substante,posibilitatiile de combinare fiind mult mai mari.
Carbon disulfide
CS2, being highly flammable and having one of the lowest autoignition temperatures, cannot be transported easily using commercial means. Worldwide exports of this chemical are negligible
[Universitatea cu laboratorul este aproape].

Autoignition equation
Nu va plicisesc cu formule – rezulta
90 °C (194 °F)

Incalzire locala si punctuala este suficienta. Se produc vapori si facliile se aprind una dupa alta prima fiind cea mai aproape.

Carbon disulfide may be life-threatening because it affects the nervous system.
-
Halucinatii placute [nu pt. veverita, sora mea si putini altii].

Last edited by ben_gal; 15.04.2010 at 20:49:12.
Reply With Quote
Vechi 15.04.2010, 20:55:38
ben_gal
Guest

Implicit

Citat:
Asta stiu si eu, dar cum s-a pogorat de 'Insusi Domnul'? In ce fel? (Asta nu stiu).

Daca e s-o luam dupa ceea ce ai scris tu, inseamna ca a avut mijlocitor, pe Moise,nu?
Scrisesem:

"Si Domnul insusi, nu prin vreun imputernicit, nu prin vreun inger, ci insusi Domnul, ne-a scos din robia Eghipetului".

Cuvintul pogorat nu apare la mine.

Moise Mijlocitor? Da.
Acum eu sunt un mijlocitor aici.
Reply With Quote
Vechi 15.04.2010, 21:57:14
mirabela mirabela is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.03.2009
Locație: germania
Implicit

Te contrazici, iata ca pe Moise l-a avut ca imputernicit ( Bunu Dumnezeu n-a aparut in fata tuturor evreilor sa le spuna iata Decalogul, ci i l-a dat lui Moise, adica l-a imputernicit).

Evreii au fost poporul ales, dar...DAR, dupa evenimentele cu Mantuitorul Iisus, au mai fost profeti? Hagada apare in jurul anilor 600, dar tot in jurul anilor 600 apare si Islamul. Mohamed a avut un vecin evreu sau crestin, nu se stie sigur, de unde s-ar fi inspirat pt Qu'ran, de aici inexistent firul epic in Qu'ran, faptele fiind amestecate. Mohamed din dorinta de a-si impune islamul prin sabie, a cucerit tot mai multe triburi, teritoriul islamic include astazi, tari precum Iordania, Siria, Liban, etc.

De la Mantuitor si pana in zilele noastre, au evreii liniste?

Citat:
Scrisesem:

"Si Domnul insusi, nu prin vreun imputernicit, nu prin vreun inger, ci insusi Domnul, ne-a scos din robia Eghipetului".

Cuvintul pogorat nu apare la mine.

Moise Mijlocitor? Da.
Acum eu sunt un mijlocitor aici.
Reply With Quote
Vechi 15.04.2010, 22:34:55
ben_gal
Guest

Implicit

Citat:
Te contrazici, iata ca pe Moise l-a avut ca imputernicit ( Bunu Dumnezeu n-a aparut in fata tuturor evreilor sa le spuna iata Decalogul, ci i l-a dat lui Moise, adica l-a imputernicit).
N-as spune. Nu a fost vreun inger sau vreun trimis - ambii de origine divina, ci UN OM nascut din dragostea parintilor sai.

Citat:
Evreii au fost poporul ales, dar...DAR, dupa evenimentele cu Mantuitorul Iisus, au mai fost profeti?
1) Expresia "popor ales" a dus la pogroame din invidie. Din acest motiv evit s-o folosesc. Pentru mine e aproape o injuratura si trezeste amintiri rele.
De altfel expresia apare fugitiv doar in Deuteronom a carui origine nu este clara.
2) Ultimul profet, Maleahi, a trait 300 de ani inaintea lui Yeshua.

Citat:
Hagada apare in jurul anilor 600, dar tot in jurul anilor 600 apare si Islamul. Mohamed a avut un vecin evreu sau crestin, nu se stie sigur, de unde s-ar fi inspirat pt Qu'ran, de aici inexistent firul epic in Qu'ran, faptele fiind amestecate. Mohamed din dorinta de a-si impune islamul prin sabie, a cucerit tot mai multe triburi, teritoriul islamic include astazi, tari precum Iordania, Siria, Liban, etc.
OK

Citat:

De la Mantuitor si pana in zilele noastre, au evreii liniste?
Nu. Nu au avut liniste.
Noul Testament, necerut de Yeshua, a provocat milioane de victime in rindul evreilor, popor mic oricum.
Doar dorinta lui Dumnezeu ne-a salvat de la extinctie totala.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Lumina Sfanta in anul 2012 dupa nasterea lui Hristos Ion Pop Generalitati 24 18.04.2012 08:06:28
Iisus Hristos=Fiul lui Dumnezeu? joshoo Generalitati 8 03.11.2010 13:02:11
Lumina sfanta speranta1970 Pelerinaje la locuri Sfinte 2 15.02.2010 11:27:42
A fost Iisus Hristos Dumnezeu? TheBigSmoker Generalitati 20 03.01.2010 13:42:52
Ce v-ati propus pe anul asta? Hartford Generalitati 22 29.01.2008 00:21:24