![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
L-am cunoscut numai pe parintele Galeriu. un inger intre oameni.
Si daca nu ai de unde alege? Trebuie sa-l iei pe ala pe care il ai asa cum este... In rest cu Dumnezeu si puterile tale...si forumul ortodox (unde...)
|
||||
|
||||
![]()
In prezent am 24 de ani. Am acelasi duhovnic de la 12-13 ani. Cam intre 16-19 ani nu prea ma interesa aspectul spiritual al vietii, dar ma duceam la spovedit si la biserica impins de la spate. Insa ceea ce m-a facut sa incerc sa ma raportez cu mai multa seriozitate la acest aspect a fost dragostea pe care duhovnicul a aratat-o la fiecare spovedanie indiferent de pacatele marturisite. Aceasta atitudine a duhovnicului si sfaturile primite m-au ajutat sa imi doresc sa-l cunosc pe Dumnezeu. Acum sunt pe drum...
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu exista intamplare, totul are rostul lui, bine definit, dar noi nu putem sti decat mult mai tarziu, privind in urma. |
|
|||
|
|||
![]()
Cred ca duhovnicul trebuie sa ni-l alegem cu o raspundere chiar mai mare decat atunci cand alergam la medic. Dupa cum pentru vindecare bolilor noastre trupesti apelam la un medic iscusit, este de datoria noastra, ca si in problemele sufletesti, pe cat putem si daca ni se ofera posibilitatea, sa alergam la un duhovnic cu o cat mai vasta experienta duhovniceasca.
Dar, trebuie sa fim constienti ca acest lucru ne responsabilizeaza si mai mult: din moment ce avem pilda vietii sale sfinte, si noi nu o urmam, ne aflam in inselare. Din moment ce avem sfaturile sale si noi nu le urmam, cu nimic nu sporim. Din moment ce ne poarta in rugaciunile sale, iar noi nu invatam a ne ruga, cu nimic nu ne-am folosit. Asadar, indiferent de masura spirituala a parintelui duhovnic, de noi tine sa implinim sau nu, cele ce primim in cadrul Tainei Spovedaniei. Duhovnicul ne arata si ne pozitioneaza pe calea cea catre Hristos, dar de noi tine sa inaintam sau nu pe ea. Duhovnicul ne arata armele folosite in lupta duhovniceasca, dar de noi tine sa le dobandim pe acestea si sa luptam pana la capat. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Prezint o stare de fapt si nu incerc sa spun ca am o cale mai buna. Evreii nu au duhovnic. Personal IL prefer pe Dumnezeu fara milocitor. Dar ceea ce e bun pt. un evreu, ar putea fi insuficient pentru un altul. |
|
|||
|
|||
![]()
Nu se compara.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Iar granita dintre realitate si inselare este foarte greu sesizabila, imperceptibila uneori. Sunt pe forumul acesta frati ortodocsi care cu bucurie ar imparti din prea plinul inimii lor tuturor celor ce au nevoie fie si de o singura lamurire. Ortodoxia inseamna dragoste fata de aproapele sau, sinceritate, solicitudine si impreuna impartire a bucuriilor duhovnicesti. Iar aceasta, intr-un cuvant, ortodocsii o denumesc comuniune. Fii binevenit, frate ben_gal alaturi de noi, toti cei de aici! |
|
|||
|
|||
![]()
Multa sanatate tie si tuturora.
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
vreau sa imi schimb duhovnicul | oanamiki26 | Generalitati | 77 | 08.11.2017 17:18:27 |
duhovnicul potrivit | o_copila | Generalitati | 30 | 22.08.2011 18:38:30 |
Mi-a plecat duhovnicul :( | onyx235 | Generalitati | 15 | 23.07.2011 04:20:55 |
Maturitatea cu care alegem un subiect de discutie. | LERIM | Biserica Ortodoxa Romana | 9 | 07.07.2007 14:00:44 |
|