![]() |
![]() |
|
|
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
"Dusmanul ortodoxiei este ispita, pacatul, lenea, mandria, 'las ca fac maine', si ca un corolar la toate, e expresia: 'iata cat de mult gresesc altii!' (...) Eu sunt dusmanul cel mai aprig al Ortodoxiei, caci desi i-am vazut roadele in sfinti, ma complac in viata mea pacatoasa"! Asa este, si o pot spune de o suta de ori in ceea ce ma priveste. Dar asta nu ma opreste sa iubesc Ortodoxia, chiar cu sufletul meu cel pacatos! Si nu pot sa tac atunci cand o vad batjocorita, alterata, rastalmacita! Asta nu ma opreste sa tind spre mantuire - de acolo, din adancul pacatului, unde ma aflu! Tine-ti mintea in iad si nu deznadajdui! - iti spune ceva asta? Si apoi, sa nu uitam: primul mantuit nu a fost nici carturarul, nici fariseul, nici macar vreunul din ucenici! Primul mantuit a fost talharul de pe cruce! Cel care s-a mantuit in ceasul al doisprezecelea! Asa pacatos cum era, a crezut, s-a rugat si a marturisit! Imi doresc si eu mantuirea lui!
"Doamne, întoarce la bunătate și la rugăciune pe toți vrăjmașii mei! Amin!" (rugăciunea Părintelui Stareț de la Bușteni, Gherontie Puiu) Last edited by mishi55; 17.04.2010 at 00:33:31. |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Sufletul in crestinism | Petru Ianovici | Intrebari utilizatori | 44 | 18.10.2016 16:43:21 |
| Falsul crestinism | Vasile40 | Generalitati | 33 | 17.10.2016 12:24:02 |
| Nationalism si crestinism | Daniel777 | Generalitati | 46 | 22.09.2013 22:25:51 |
| Umanism si crestinism | catalin2 | Despre Biserica Ortodoxa in general | 13 | 07.08.2011 18:01:54 |
|
|