Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 17.04.2010, 20:52:19
carmina carmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 30.01.2009
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de almaris Vezi mesajul
Avem deja doua conditii pentru a primi un inger pazitor: botezul si prezenta la liturghie. Mai sunt si altele?
personal, cred ca fiecare om primeste un inger pazitor, neconditionat.
Reply With Quote
Vechi 17.04.2010, 20:59:30
Jane Says Jane Says is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.02.2010
Locație: KooKooLand
Implicit

In cartea Despre Sfantul Inger Pazitor scrie ca un crestin primeste la botez un Sf. Inger Pazitor. Dar ca:

Citat:
Necredinciosii pagani si eretici nu primesc de la Dumnezeu ingeri pazitori intrucat nu sunt botezat intru numele lui Iisus Hristos. Ei nu cred in ingeri iar cei ce spun ca cred, dar sunt eretici, intristeaza si indeparteaza de la ei pe ingerii Domnului, care iubesc adevarul dreptei credinte, cel asezat de Mantuitorul Iisus Hristos si Biserica Sa.

Cat priveste popoarele pagane, acestea de-abia au cate un inger pazitor randuit pentru hotarele fiecare tari, dupa marturia Sfintei Scripturi care zice: "Atunci a statornicit hotarele neamurilor dupa numarul ingerilor lui Dumnezeu" (Deut 32.8). Acesti ingeri fac parte din ceata Domniilor, ca cei ce domnesc peste neamuri.

Dupa Sfanta Traditie, sunt ingeri pazitori peste cetati, orase, sate, manastiri si oriunde se preamareste numele lui Dumnezeu
Vechi 17.04.2010, 21:13:18
carmina carmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 30.01.2009
Implicit

Cateva cuvinte despre ingerul pazitor - pr.Gh. Calciu

Când Dumnezeu a creat oștile cerești – serafimi, heruvimi, tronuri, domnii, puteri, stăpâni, începători, arhangheli și îngeri, nouă ranguri cerești, împărțite în trei grupe de câte trei triade – în marea lui milă, El a hotărît ca îngerii să fie cei mai aproape de oameni, să aibă o neîntreruptă legătură cu ei spre călăuzire, ajutorare și sfințire.

Printre acești îngeri, îngerii păzitori sunt cei mai blânzi, mai apropiați și mai iubitori, pentru că misiunea lor este să aibă grijă de copii câtă vreme aceștia trăiesc pe pământ, până la bătrânețe și moarte. Acești îngeri sunt plini de iubire și dulci ca niște copii, blânzi ca niște copii, vulnerabili ca niște copii și cresc în misiunea lor ca niște copii, timizi ca niște copii și devin în atitudinea lor, tot mai maturi, mai mustrători și cer mai multe de la copil cu cât acesta crește și sporește în lucruri bune sau rele. Îngerul îl ceartă pe copilul devenit adult, dar mereu este cu el și niciodată nu se îndepărtează de el, oricâte lucruri rele ar face.

sursa:http://www.rostonline.org/rost/nov-d.../ingerul.shtml

ps: eu una, as prefera sa cred ca fiecare om are ingerul lui.

Last edited by carmina; 17.04.2010 at 21:20:47.
Reply With Quote
Vechi 17.04.2010, 22:00:31
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de carmina Vezi mesajul
Cateva cuvinte despre ingerul pazitor - pr.Gh. Calciu

Când Dumnezeu a creat oștile cerești – serafimi, heruvimi, tronuri, domnii, puteri, stăpâni, începători, arhangheli și îngeri, nouă ranguri cerești, împărțite în trei grupe de câte trei triade – în marea lui milă, El a hotărît ca îngerii să fie cei mai aproape de oameni, să aibă o neîntreruptă legătură cu ei spre călăuzire, ajutorare și sfințire.

Printre acești îngeri, îngerii păzitori sunt cei mai blânzi, mai apropiați și mai iubitori, pentru că misiunea lor este să aibă grijă de copii câtă vreme aceștia trăiesc pe pământ, până la bătrânețe și moarte. Acești îngeri sunt plini de iubire și dulci ca niște copii, blânzi ca niște copii, vulnerabili ca niște copii și cresc în misiunea lor ca niște copii, timizi ca niște copii și devin în atitudinea lor, tot mai maturi, mai mustrători și cer mai multe de la copil cu cât acesta crește și sporește în lucruri bune sau rele. Îngerul îl ceartă pe copilul devenit adult, dar mereu este cu el și niciodată nu se îndepărtează de el, oricâte lucruri rele ar face.

sursa:http://www.rostonline.org/rost/nov-d.../ingerul.shtml

ps: eu una, as prefera sa cred ca fiecare om are ingerul lui.
Continuarea articolului (dupa povestea firului de ceapa):

V-am spus această povestioară ca să înțelegeți că, într-adevăr, îngerul păzitor nu ne părăsește niciodată, că el rămâne mereu credincios misiunii pe care Dumnezeu i-a încredințat-o pentru a mântui sufletul, pentru că el iubește sufletul încredințat grijii sale, se roagă pentru el și-i șoptește la ureche numai sfaturi bune; el este conștiința noastră bună, care ne duce pe drumul mântuirii, dacă îl ascultăm. El se bucură cu bucurie mare când îl ascultăm și plânge când ne prefacem surzi la sfaturile sale.
Fiecare ființă umană, bună sau rea, își are îngerul său păzitor. În clipa în care copilul se naște, îngerul vine la patul lui, trimis de Dumnezeu, ca să-l învețe, să-l apere de primejdii, de ispitiri, de influențele rele ale diavolului și ale oamnilor răi. Ați observat că, în clipa în care ești gata să săvârșești un păcat, o voce lăuntrică îți șoptește: ”Nu face asta.” Când un pericol necunoscut te pândește, același înger îți suflă la ureche: ”Nu te duce acolo”, sau ”Ferește-te de omul acesta” etc.
Dacă păstrezi în viața ta măcar o mică parte din puritatea copilăriei, o mică parte din inocența ta, atunci vei auzi glasul îngerului păzitor conducându-te neatins de vicisitudinile vieții către un mai bun loc în societatea creștină, către o mai bună congregație ortodoxă, vei fi apărat de Dumnezeu și sufletul tău va fi liber de orice frică, incertitudine și îndoială și vei avea curajul să înfrunți nedreptatea, să iubești pe aproapele tău și chiar pe vrăjmașul tău. Vei păși în lumina lui Dumnezeu.
Uneori poți să-ți vezi îngerul păzitor, nu ca o persoană, ci ca lumină, mai mult spirituală în partea dreaptă a capului tău, ceva deosebit față de lumina soarelui sau a unei lămpi. Este o lumină dulce care vine de sus și-ți pune în suflet o bucurie neînțeleasă. Atunci să înțelegi că îngerul tău păzitor este acolo, că încearcă să-ți comunice ceva bun. Spune o rugăciune, curățește-ți inima și mintea, aminește-ți că ai un prieten, cel mai credincios și care nu te va părăsi niciodată, nici măcar în momentele tale de păcătuire. Adu-ți aminte și că un mesager al cerului te vizitează și cântă-i: ”Vestesc cu glas mare, grija ta neîncetă pentru mine păcătosul, îngerul meu păzitor; căci, prin necazurile și ispitirile care tulbură pacea sufletului meu în această lume frământată, tu te arăți a fi grabnic ajutător și mângâietor al meu.” (Condacul 6 din Acatistul Îngerului Păzitor)
Ingerul păzitor este de față în ultimele clipe ale vieții noastre, el ne va lua sufletul și ni-l va apăra de atacurile demonilor care vor spune că le aparține lor din cauza multelor păcate săvârșite sau nespovedite. Îngerul le va răspunde însă că atâta vreme cât sufletul nu ne-a fost judecat și condamnat, el aparține lui Dumnezeu. El ne va lua sufletul și-l va duce în toate locurile pe unde am trăit și ne va aminti tot ce am făcut bun sau rău în acele locuri. ”Iată, va spune el, aici te-ai rugat, dincolo ai ajutat un bolnav, aici ai dat ceva unui cerșetor, aici ai facut rău, aici te-ai mâniat, sau ai băut, sau te-ai lăcomit”,astfel că vom vedea toate faptele pe care le-am săvârșit în viața noastră. Conduși de înger, vom vedea locurile de fericire ale sfinților și apoi locurile de durere ale celor păcătoși, pentru ca să înțelegem că Dumnezeu este drept, dar este și bun, și milostiv. Vom descoperi în această călătorie a sufletului sub conducerea îngerului nostru păzitor că și noi am dat poate, unui sărac, «un fir de ceapă verde» și îngerul va pleda pentru noi în fața Judecătorului Suprem.
Și dacă hotărîrea lui Dumneseu, din cauza multelor noastre păcate, va fi împotriva noastră, să nu uităm că îngerul nostru păzitor nu ne va părăsi, chiar dacă am ajuns în «iazul de smoală» și că va căuta să mențină în noi nădejdea mântuirii din rău până la Judecata din Urmă când Dumnezeu, luând în seama căința noastră, va revărsa mila Lui peste noi și vom fi mutați în Împărăția Cerurilor, prin rugăciunea îngerului nostru păzitor. Amin.
Vechi 17.04.2010, 22:07:34
zoridezi zoridezi is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.04.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Jane Says Vezi mesajul
In cartea Despre Sfantul Inger Pazitor scrie ca un crestin primeste la botez un Sf. Inger Pazitor. Dar ca:
Cine a scris cartea Despre Sfantul Inger Pazitor? Imi vine greu sa cred ca Dumnezeu face aceasta distinctie si ca unii nu "beneficiaza de acelasi tratament" doar pentru ca au avut nenorocul (poate?) de a se naste intr-o familie necrestina.
Tie nu ti se pare nedrept? Crezi ca Dumnezeu imparte ingerii dupa locul natal? Cine alege sa fie pagan si cine crestin? Nu tot Dumnezeu?

Last edited by zoridezi; 17.04.2010 at 22:10:39.
Reply With Quote
Vechi 17.04.2010, 22:18:55
Jane Says Jane Says is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.02.2010
Locație: KooKooLand
Implicit

Citat:
În prealabil postat de zoridezi Vezi mesajul
Cine a scris cartea Despre Sfantul Inger Pazitor? Imi vine greu sa cred ca Dumnezeu face aceasta distinctie si ca unii nu "beneficiaza de acelasi tratament" doar pentru ca au avut nenorocul (poate?) de a se naste intr-o familie necrestina.
Tie nu ti se pare nedrept?
Nu scrie cine a scris-o, e o compilatie de citate din scripturi si din scrierile unor parinti.

Nu stiu, eu nu cred in nenoroc si nici in noroc. Sunt sigura ca Dumnezeu stie foarte bine ce face cu fiecare si ca trimite sufletele la o adresa precis dpdv al timpului/spatiului. Cred ca un ortodox are multi talanti si ajutoare (harul de la botez, inger pazitor, Biserica si tainele sale) in a ajunge la Dumnezeu si ca raspunsul pe care il dam noi va fi mult mai greu decat unul care n-a avut toate acestea.

Iar ce mi se pare mie drept sau nedrept nu are nici o relevanta. Cred ca ar trebui sa fim ENORM de recunoscatori in primul rand. Sa ne cutremuram. Si sa citim capitolele 2 si 3 din epistola catre romani :)
Vechi 18.04.2010, 01:31:29
podolski_2's Avatar
podolski_2 podolski_2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.10.2008
Locație: ”Oamenii te iarta daca faci crime. Dar nu te iarta daca esti fericit”
Implicit

Sfintii Ingeri Pazitori sunt dati la Botez , iar ceilalti, necrestini fiind, au inger peste sat, oras, tara .
Orice pagan care se intoarce la Hristos si se boteaza , va primi si el. Darurile Ortodoxiei , sunt multe, dar pentru a te bucura si impartasii de ele trebuie ca tu sa faci primul pas si sa le ceri.

Oricum Pronia lui Dumnezeu ii pazeste pe toti oamenii, chiar nestiind acestia, iar Ingerii lui Dumnezeu sunt inca un Dar Viu, pentru cei ce au ales sa bea din Izvorul numit Hristos. Un ”Izvor de Viata si de Fericire”.

Asa cum persoanele dragi sunt Darurile Lui si ale MD, asa si Ingerul. El este acolo sa te ajute, atunci cand ai nevoie de ajutor, dar si ca sa se bucure cu tine cand esti bine. Nu toti oamenii primesc sotii sau sotiile pe care si le-au dorit, nu toti primesc parinti care sa ii ocroteasca, si nu toti oameni primesc Inger Pazitor, pentru ca nu toti il cauta pe Hristos sau traiesc in Hristos. Dar toti sunt in grija Lui , chiar daca vor, chiar daca nu vor, pt ca toti sunt iubiti de El .
Cum zicea si Sfantul Parinte Arsenie Boca, ca iubirea celui mai mare Sfant pentru Dumnezeu, nu poate intrece iubirea lui Dumnezeu pentru cel mai mare pacatos.
  • Daca de frica nu folosesti harul preotiei si predai armele cu care trebuie sa lupti, atunci treci in randul mirenilor si lasa locul aceluia care poate lupta si apara turma lui Hristos. (cuvant impotriva preotilor care nu savarsesc Moliftele Sf. Vasile cel Mare)
Reply With Quote
Vechi 18.04.2010, 02:04:23
mihailt mihailt is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.01.2008
Implicit

Eu raman la parerea ca fiecare om are Sfant inger pazitor.
Nu cred ca s-a dat dogma de Sfintii Parinti ca numai cei botezati in numele Preasfintei Treimi au Sfinti Ingeri pazitori.
Stiu rugaciunea aceea de dimineata care zice asa de aceea am si deschis topicul acesta,dar rugaciunea aceea cine stie de cand e introdusa in BO,nu scrie acolo ca ar fi a vreunui Sfant Parinte cum scrie la alte rugaciuni de dimineata ca sunt a Sfantului Macarie cel Mare,sau a Sfantului Vasile cel Mare sau ale Sfantului Ioan Gura de Aur.

Last edited by mihailt; 18.04.2010 at 02:06:38.
Reply With Quote
Vechi 18.04.2010, 02:19:39
mihailt mihailt is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.01.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de carmina Vezi mesajul
In urma cu ceva vreme, cca 3 saptamani, am gasit o imagine a Sf.Arhanghel Mihail care m-a fascinat de la bun inceput. Am postat-o de desk la birou si acasa, am si printat-o, dar simt nevoia de a o privi cat mai mult timp. Este un izvor de liniste si incredere pt mine. Surpriza mi-a facut-o parintele duhovnic cand m-a sfatuit sa citesc Canonul Puterilor Ceresti si Acatistul Sf.Arhangheli. Fireste, am inceput sa caut mai multe informatii despre puterile ceresti si despre ingeri, in special. Un singur articol am retinut, dar trebuie sa-l caut;cand gasesc articolul, il postez.

sursa foto:http://www.allposters.com/-sp/Archan..._i1514882_.htm
Aceasta icoana e neortodoxa,cum se vede acolo e de la catolici.

La crestini ortodocsi se vede de multe ori pe Sfantul Arhanghel Mihail reprezentat avand o hartie pe care scrie:
"Sa stam bine" in amintirea a ce zis Sfantul Arhanghel Mihail asa oprind caderea Sfintilor Ingeri.
Vechi 18.04.2010, 06:20:59
heaven's Avatar
heaven heaven is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.11.2008
Locație: Brasov
Implicit

Cred in ingeri si mai cred ca au o anumita ierarhie si diferite misiuni de indeplinit.
Mai cred ca toata firea este pazita de ei,incepand de la oameni si da,oricat de straniu poate suna,la animale,plante,locuri sacre etc.
Evident ca in privinta acestor lucruri nu poate spune nimeni ca detine adevarul absolut,insa asta cred si simt.
Pe ingerasul meu il percep aproape permanent,dar ai putea-o pune pe seama autosugestiei,insa,au fost momente in viata mea,cand a trebuit sa iau decizii importante,cruciale si pana gaseam varianta buna aveam de ales dintre multe altele.Atunci l-am simtit mai activ ca oricand.
Ei,in acele momente nu m-a lasat sa fac greseli, "a tras de mine" la propriu,nu m-a lasat sa dorm noaptea (efectiv eram lata de oboseala si parca cineva nu ma lasa sa ma odihnesc nici doua minute ca incepea si ma zguduia "hei,nu face asta,nu intelegi ca nu este bine pentru tine?renunta!mai cauta,nu acolo e locul tau!").
Nu,n-am innebunit si nici nu obisnuiesc sa aud voci ,dar lucrurile astea chiar mi s-au intamplat,am zis ca ceva nu e in regula cu mine,ca poate stresul prea mare,ca poate aia sau cealalta,dar dupa o a doua noapte si zi in care efectiv continuu m-a presat astfel am inteles ca nu degeaba mi se intampla aceste lucruri si ca este mai bine sa ascult.Brusc,dupa ce am luat aceasta decizie in sufletul meu m-am linistit,somnul a revenit la normal,am simtit o pace interioara care m-a cuprins.
Am renuntat,desi toata lumea se crucea de decizia luata pentru ca varianta gasita era aparent buna si mai tarziu am avut sa inteleg de ce a trebuit sa fie asa.
Personal ii sunt foarte recunoscatoare ingerasului meu si cred ca bietul de el are mult de tras cu mine,sunt o adevarata pacoste!

Last edited by heaven; 18.04.2010 at 06:26:13.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Hristos S-a nascut pentru toti oamenii! laurastifter Alte Religii 24 05.04.2013 14:10:48
Care este sfatul tau pentru mine,pentru ceilalti,pentru toti forumistii? tigerAvalo9 Generalitati 84 05.09.2011 08:32:49
Ingerul pazitor georgeval Generalitati 54 10.08.2010 15:29:27
Ingerul pazitor CalinAndrei Intamplari adevarate 1 31.05.2010 12:29:21
Ingerul pazitor Dodi Intamplari adevarate 26 19.10.2009 03:28:03