Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Biserica Ortodoxa Romana
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 18.04.2010, 22:23:01
Noesisaa's Avatar
Noesisaa Noesisaa is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.10.2008
Locație: Christendom
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de lacrimi Vezi mesajul
Daca mai stii vre-o Biserica ortodoxa romana in Londra, anunta-ma. Eu locuiesc de 11 ani aici si in afara de cea din Holborn si cea din Kingsbury nu mai stiu alta...
:) Cred ca Fani se referea la faptul ca mai sunt si alte biserici ortodoxe, dar ne-romanesti. Ortodoxia este la fel de valoroasa, chiar daca nu e de aroma romaneasca.
Vechi 18.04.2010, 22:58:12
lacrimi's Avatar
lacrimi lacrimi is offline
Senior Member

Data înregistrării: 19.02.2009
Locație: LONDON
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Noesisaa Vezi mesajul
:) Cred ca Fani se referea la faptul ca mai sunt si alte biserici ortodoxe, dar ne-romanesti. Ortodoxia este la fel de valoroasa, chiar daca nu e de aroma romaneasca.
Sunt total de acord. Ortodoxia are aceeasi valoare.
Mai frecventam o Biserica greceasca in trecut (cand nu era cea din Kingsbury), dar, credeti-ma, nu simti aceeasi bucurie si pace sufleteasca, atunci cand stai la Sfanta Liturghie, fara sa intelegi un cuvant, fara sa poti canta si tu impreuna cu strana...
Vechi 19.04.2010, 00:01:01
LapetiteMoc LapetiteMoc is offline
Banned

Data înregistrării: 04.05.2009
Lightbulb grecii

Citat:
Sunt total de acord. Ortodoxia are aceeasi valoare.
Mai frecventam o Biserica greceasca in trecut (cand nu era cea din Kingsbury), dar, credeti-ma, nu simti aceeasi bucurie si pace sufleteasca, atunci cand stai la Sfanta Liturghie, fara sa intelegi un cuvant, fara sa poti canta si tu impreuna cu strana...
Ma duc aici la Biserica Ortodoxa greceasca. Crestini in sensul cel mai profund al cuvantului inca nu am cunoscut pana la ei. Ma simt in Biserica printre ai mei, acasa. Si incet, incet am invatat si greceste.

Doamne ajuta!
Reply With Quote
Vechi 19.04.2010, 00:32:13
lacrimi's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de LapetiteMoc Vezi mesajul
Ma duc aici la Biserica Ortodoxa greceasca. Crestini in sensul cel mai profund al cuvantului inca nu am cunoscut pana la ei. Ma simt in Biserica printre ai mei, acasa. Si incet, incet am invatat si greceste.

Doamne ajuta!

Sunt cu adevarat ortodocsi! Pana la deschiderea Bisericii din Kingsbury, mergeam la Biserica Ortodoxa greceasca din Wood Green. Foarte frumos. Chiar si acum de Paste am fost acolo, fiind mai aproape de mine: o atmosfera incantatoare, fiecare primea Lumina, canta, primea chiar si oua pe care le ciocneau si cantau nemaipomenit - dar, pentru mine nu e acelasi lucru. Mie imi place sa particip la Sfantele slujbe, sa cant, sa ma implic... La greci nu pot face lucrul asta; si de invatat greceste... cand?
Vechi 19.04.2010, 00:38:48
LapetiteMoc LapetiteMoc is offline
Banned

Data înregistrării: 04.05.2009
Implicit

Citat:
Sunt cu adevarat ortodocsi! Pana la deschiderea Bisericii din Kingsbury, mergeam la Biserica Ortodoxa greceasca din Wood Green. Foarte frumos. Chiar si acum de Paste am fost acolo, fiind mai aproape de mine: o atmosfera incantatoare, fiecare primea Lumina, canta, primea chiar si oua pe care le ciocneau si cantau nemaipomenit - dar, pentru mine nu e acelasi lucru. Mie imi place sa particip la Sfantele slujbe, sa cant, sa ma implic... La greci nu pot face lucrul asta; si de invatat greceste... cand?
Eu invat cu ei, in Biserica. Imi dau cantarile in greaca (alfabet latin) si alaturi au traducerea in franceza. Sunt inimaginabil de binevoitori si se straduiesc sa te faca sa te simti bine cu ei. O adevarata comuniune intru Hristos!
Reply With Quote
Vechi 19.04.2010, 14:34:34
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Implicit

Citat:
Da, daca nu stii limba si nu ai timp sa o inveti sau inclinatie spre limbi straine, e mai greu.
Dar exista daca nu ma insel la Londra si parohii care tin slujba in limba engleza.
Nu stiu exact daca tin de greci sau rusi, dar cred ca si si.
Daca te intereseaza cumva pot sa aflu adresele. Eu nu am prea fost la Londra dar am cunostiinte acolo (ortodocsi) si ii pot intreba.
Poate stii si de manastirea de la Essex. Sigur, nu e la Londra, dar cred ca merita o calatorie. Eu as vrea sa ajung candva. Slujbele sunt tot in engleza.
Vechi 19.04.2010, 18:47:48
lacrimi's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Fani71 Vezi mesajul
Da, daca nu stii limba si nu ai timp sa o inveti sau inclinatie spre limbi straine, e mai greu.
Dar exista daca nu ma insel la Londra si parohii care tin slujba in limba engleza.
Nu stiu exact daca tin de greci sau rusi, dar cred ca si si.
Daca te intereseaza cumva pot sa aflu adresele. Eu nu am prea fost la Londra dar am cunostiinte acolo (ortodocsi) si ii pot intreba.
Poate stii si de manastirea de la Essex. Sigur, nu e la Londra, dar cred ca merita o calatorie. Eu as vrea sa ajung candva. Slujbele sunt tot in engleza.

Manastirea din Essex e tot ce au mai de pret englezii (dupa parerea mea, bineinteles...). Nu stiu de parohii ortodoxe, altele decat cele grecesti si rusesti (dar fiecare isi tine slujbele in limba sa). Daca afli ceva, anunta-ma
Doamne ajuta
Vechi 19.04.2010, 23:13:43
dianadi's Avatar
dianadi dianadi is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.02.2009
Locație: Londra
Implicit

biserici ortodoxe mai au sarbii si ucrainienii si mai sunt cele ale etiopienilor-este una in vauxall dar am impresia ca negrii mai toti sunt ortodocsi copti
Vechi 20.04.2010, 10:09:21
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Implicit

Citat:
Manastirea din Essex e tot ce au mai de pret englezii (dupa parerea mea, bineinteles...). Nu stiu de parohii ortodoxe, altele decat cele grecesti si rusesti (dar fiecare isi tine slujbele in limba sa). Daca afli ceva, anunta-ma
Doamne ajuta
Parohia
Parish of St Peter and Paul, South London, Clapham
este anglofona, de exemplu.
http://www.orthodoxclapham.org/index.html
Pe linkul asta vad ca este si programul slujbelor etc.
Tine de Constantinopol.

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Romanii nu-si respecta eroii ?! Radu32 Generalitati 26 07.12.2010 18:43:29
ROMANII si razboiul altora... Trandafir_Alb Generalitati 0 05.01.2010 18:38:53
Romanii si Athosul C-tin Biserica Ortodoxa Romana 7 25.07.2008 12:55:33
Romanii din Italia Laurentiu Generalitati 20 30.11.2007 09:50:33