![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]()
:) Cred ca Fani se referea la faptul ca mai sunt si alte biserici ortodoxe, dar ne-romanesti. Ortodoxia este la fel de valoroasa, chiar daca nu e de aroma romaneasca.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Mai frecventam o Biserica greceasca in trecut (cand nu era cea din Kingsbury), dar, credeti-ma, nu simti aceeasi bucurie si pace sufleteasca, atunci cand stai la Sfanta Liturghie, fara sa intelegi un cuvant, fara sa poti canta si tu impreuna cu strana...
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Doamne ajuta! |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Sunt cu adevarat ortodocsi! Pana la deschiderea Bisericii din Kingsbury, mergeam la Biserica Ortodoxa greceasca din Wood Green. Foarte frumos. Chiar si acum de Paste am fost acolo, fiind mai aproape de mine: o atmosfera incantatoare, fiecare primea Lumina, canta, primea chiar si oua pe care le ciocneau si cantau nemaipomenit - dar, pentru mine nu e acelasi lucru. Mie imi place sa particip la Sfantele slujbe, sa cant, sa ma implic... La greci nu pot face lucrul asta; si de invatat greceste... cand?
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dar exista daca nu ma insel la Londra si parohii care tin slujba in limba engleza. Nu stiu exact daca tin de greci sau rusi, dar cred ca si si. Daca te intereseaza cumva pot sa aflu adresele. Eu nu am prea fost la Londra dar am cunostiinte acolo (ortodocsi) si ii pot intreba. Poate stii si de manastirea de la Essex. Sigur, nu e la Londra, dar cred ca merita o calatorie. Eu as vrea sa ajung candva. Slujbele sunt tot in engleza.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Manastirea din Essex e tot ce au mai de pret englezii (dupa parerea mea, bineinteles...). Nu stiu de parohii ortodoxe, altele decat cele grecesti si rusesti (dar fiecare isi tine slujbele in limba sa). Daca afli ceva, anunta-ma Doamne ajuta
|
||||
|
||||
![]()
biserici ortodoxe mai au sarbii si ucrainienii si mai sunt cele ale etiopienilor-este una in vauxall dar am impresia ca negrii mai toti sunt ortodocsi copti
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Parish of St Peter and Paul, South London, Clapham este anglofona, de exemplu. http://www.orthodoxclapham.org/index.html Pe linkul asta vad ca este si programul slujbelor etc. Tine de Constantinopol.
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Romanii nu-si respecta eroii ?! | Radu32 | Generalitati | 26 | 07.12.2010 18:43:29 |
ROMANII si razboiul altora... | Trandafir_Alb | Generalitati | 0 | 05.01.2010 18:38:53 |
Romanii si Athosul | C-tin | Biserica Ortodoxa Romana | 7 | 25.07.2008 12:55:33 |
Romanii din Italia | Laurentiu | Generalitati | 20 | 30.11.2007 09:50:33 |
|