Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Sfanta Scriptura > Despre Sfanta Scriptura
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 22.04.2010, 09:36:22
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut Vezi mesajul
1. Cum ar arata lumea daca i-ar lua pe toti de mici in Rai? N-ar mai fi o lume libera, ar fi fara sens.
Pai nu e libera nici acum, ca se tot baga peste noi
Si chiar daca nu s-ar baga, oricum stie cum vor sfirsi cu totii, care in iad si care in rai.
Poate despre cei cu dubla personalitate sa aiba ceva dubii.

Citat:
De la tine asteapta sa faci mai-binele, sa iubesti mai mult, sa crezi in viata eterna si in existenta Lui.
De ce crezi ca se asteapta sa cred in existenta Lui? Din vanitate sau ce?

Citat:
Eu am o teorie, ca moartea intervine in momentul cand ajungi la un minim al binelui de la care nu mai vrei sa te ridici spre Binele suprem. Atunci, daca ai trai mai mult, te-ai adanci in rau si mai rau ti-ar fi pentru totdeauna. Raul etern este un chin al spiritului care intelege realitatea in care n-a crezut pana atunci, o imposibilitate voita de a iubi desi esti iubit in continuare, nu torturile fizice pe care si le imagineaza unii.
Eu am alta, se numeste a evolutiei prin selecte naturala, care, printre altele spune ca dupa moartea sa fizica o persoana nu mai exista.
Iar daca vrei sa nu renunti la binele sau raul etern poti sa faci o simpla transformare de coordonate temporale.
Citat:
2. Si mie mi-a ramas in memorie poza aia (ma intreb ce-o fi fost in mintea fotografului). Copiii din Africa ajung asa din cauza pacatelor parintilor si ale neamului lor. Prin putina suferinta pe care o suporta, multe pacate stramosesti sunt sterse. Ei oricum se mantuiesc, dar le fac si un bine involuntar rudelor trecute deja la cele vesnice.
In mintea fotografului e realitatea cruda, nimic altceva.
Deci esti de acord cu "putina" suferinta a bietilor copii ca plata pentru ceea ce niste parinti iresponsabili, care or fi lucrat duminica sau mai stiu eu ce porunca aberanta?
Reply With Quote
Vechi 22.04.2010, 11:52:41
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de topcat Vezi mesajul
Pai nu e libera nici acum, ca se tot baga peste noi
Si chiar daca nu s-ar baga, oricum stie cum vor sfirsi cu totii, care in iad si care in rai.
Poate despre cei cu dubla personalitate sa aiba ceva dubii.
"Se baga" e un cuvant cam dur. Dumnezeu e caracterizat de delicatete, nu da buzna peste noi ca sa ne convinga de nu stiu ce si sa ne bage-n Rai. Daca un copil moare este ca sa se evite un rau si mai mare care vine ulterior in mod implacabil. Aici se vede dreptatea si mila Lui - pentru cine vrea sa vada.

Stie, pentru ca aceste miliarde de ani pentru El inseamna prezentul. Timpul e un simplu parametru al acestui Cosmos, loc in care avem libertate desi El este Acelasi din veci in veci. E un fapt mai greu de acceptat pentru noi, care traim o viata vremelnica si in continua devenire. Mai usor este sa zicem ca nu se poate impaca prestiinta cu liberul arbitru, nu?

Citat:
De ce crezi ca se asteapta sa cred in existenta Lui? Din vanitate sau ce?
Eu zic ca ne-a dat suficiente indicii ca sa acceptam ca este o Cauza si un Proniator a toate. Vanitatea este a celor care-si ridica intelectul la rand de idol, cautand explicatii teoretice care-L scot afara din acest mecanism ultra-complex care este Universul. Pastreaza intrebarea pentru momentul in care o sa te intalnesti cu El... Nu uita sa pregatesti si spiciul... :)

Citat:
Eu am alta, se numeste a evolutiei prin selecte naturala, care, printre altele spune ca dupa moartea sa fizica o persoana nu mai exista.
Iar daca vrei sa nu renunti la binele sau raul etern poti sa faci o simpla transformare de coordonate temporale.
E simplu: cum "timp nu va mai fi", noi vom trai intr-o lume in care masura devenirii va fi numai si numai dragostea (sau lipsa ei). Asta ca fapt divers...

Citat:
In mintea fotografului e realitatea cruda, nimic altceva.
Deci esti de acord cu "putina" suferinta a bietilor copii ca plata pentru ceea ce niste parinti iresponsabili, care or fi lucrat duminica sau mai stiu eu ce porunca aberanta?
Fotograful s-a bucurat ca a gasit un instantaneu care ii poate aduce bani si celebritate. Nu a alungat vulturul, nu a luat copilul de acolo sa-l duca intr-un orfelinat ceva, nu i-a dat ceva sa manance. Deci eu la fotograf ma gandesc ma mult, nu la acel suferind. Asta e marea diferenta dintre atei si crestini: noi consideram acest timp ca inceputul vesniciei, pe cand voi va rezumati la cativa ani de existenta...

Hai sa fim sinceri, un african care nu stie de Duminica nu are pacat daca lucreaza Duminica. Pana si la crestini sunt exceptii cand poti lucra in ziua de odihna, daca este cu adevarat necesar si nu sufera amanare. Altele sunt pacatele oamenilor eterodocsi, constiinta le spune care sunt.

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote
Vechi 22.04.2010, 14:12:47
Florin-Ionut's Avatar
Senior Member

Implicit Behooold!!!

Citat:
Fotograful s-a bucurat ca a gasit un instantaneu care ii poate aduce bani si celebritate. Nu a alungat vulturul, nu a luat copilul de acolo sa-l duca intr-un orfelinat ceva, nu i-a dat ceva sa manance. Deci eu la fotograf ma gandesc ma mult, nu la acel suferind. Asta e marea diferenta dintre atei si crestini: noi consideram acest timp ca inceputul vesniciei, pe cand voi va rezumati la cativa ani de existenta...
Habar n-am avut ca jurnalistul a capatat premiul Pulitzer pentru poza asta si ca dupa cateva luni s-a sinucis.

http://africanhistory.about.com/b/20...-the-child.htm

The haunting photo of a vulture stalking an emaciated Sudanese girl who'd collapsed on her way to a feeding station won photographer Kevin Carter a Pulitzer Prize in 1994. Carter also become notorious for sticking to the journalistic principle of being an observor and not getting involved -- he left after taking his photo and neither he, nor the New York Times, which first published the photo on 26 March 1993, knew what happened to her. (Looking at the photo, it's hard to imagine a pleasant ending.) A few months later after collecting his Pulitzer, Carter committed suicide, the violence he'd encountered in his life as a journalist, especially in South Africa, becoming too much to live with.

Reply With Quote
Vechi 22.04.2010, 14:35:13
topcat
Guest

Implicit

Citat:
Mai usor este sa zicem ca nu se poate impaca prestiinta cu liberul arbitru, nu?
Da, e mai usor sa spui ca 1+1=2 si sa te supui intelectului decit ca ti se spuna ca trebuie sa crezi ca 1+1=3.
Citat:
Eu zic ca ne-a dat suficiente indicii ca sa acceptam ca este o Cauza si un Proniator a toate. Vanitatea este a celor care-si ridica intelectul la rand de idol, cautand explicatii teoretice care-L scot afara din acest mecanism ultra-complex care este Universul. Pastreaza intrebarea pentru momentul in care o sa te intalnesti cu El... Nu uita sa pregatesti si spiciul... :)
Stie de pe-acum ce am sa spun, asa ca il las pe el sa vorbeasca primul
Citat:
E simplu: cum "timp nu va mai fi", noi vom trai intr-o lume in care masura devenirii va fi numai si numai dragostea (sau lipsa ei). Asta ca fapt divers...
Ca fapt divers "vom" depinde de un "timp". Cind nu mai e "timp" nu mai e nici "vom"

Citat:
Hai sa fim sinceri, un african care nu stie de Duminica nu are pacat daca lucreaza Duminica. Pana si la crestini sunt exceptii cand poti lucra in ziua de odihna, daca este cu adevarat necesar si nu sufera amanare. Altele sunt pacatele oamenilor eterodocsi, constiinta le spune care sunt.
Constiinta? Credeam ca cele 10 porunci
Reply With Quote
Vechi 22.04.2010, 14:50:31
Florin-Ionut's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Da, e mai usor sa spui ca 1+1=2 si sa te supui intelectului decit ca ti se spuna ca trebuie sa crezi ca 1+1=3.
La Dumnezeu matematica devine suprarationala, de exemplu 1 = 3.

Citat:
Stie de pe-acum ce am sa spun, asa ca il las pe el sa vorbeasca primul
Orice forma de respect va fi apreciata. :)

Citat:
Ca fapt divers "vom" depinde de un "timp". Cind nu mai e "timp" nu mai e nici "vom"
Acum mai e inca timp, deci "vom" are sens acum. In Eonul nr. 8, ceasul va sta. Nici ingerii nu stiu ce si cum va fi Ziua urmatoare, d-apoi noi.

Citat:
Constiinta? Credeam ca cele 10 porunci
Ai deja suficiente cunostinte teologice, nu cred ca nu stii pentru cine s-au dat in scris poruncile. Si cum vor fi judecati cei care traiesc in jungla.

Reply With Quote
Vechi 22.04.2010, 14:57:16
topcat
Guest

Implicit

Citat:
Acum mai e inca timp, deci "vom" are sens acum. In Eonul nr. 8, ceasul va sta. Nici ingerii nu stiu ce si cum va fi Ziua urmatoare, d-apoi noi.
Nu poti vorbi despre ce vei face dupa ce se opreste timpul, asa cum nu poti vorbi despre ce a fost inainte de aparitia timpului, poti doar sa elucubrezi.
Reply With Quote
Vechi 22.04.2010, 15:07:00
Florin-Ionut's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Nu poti vorbi despre ce vei face dupa ce se opreste timpul, asa cum nu poti vorbi despre ce a fost inainte de aparitia timpului, poti doar sa elucubrezi.
Dar putem vorbi despre ce vom simti dupa momentul terminus.

Reply With Quote
Vechi 22.04.2010, 15:21:38
topcat
Guest

Implicit

Citat:
Dar putem vorbi despre ce vom simti dupa momentul terminus.
Vad ca poti
Reply With Quote
Vechi 23.04.2010, 17:42:34
Florin-Ionut's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Mi-am amintit de o functie speciala pe care am invatat-o prin facultate, functia lui Dirac. Daca am aplica transformata de care zici, ar trebui ca in eonul urmator existenta sa fie asemenea lui δ(t, t=0) , adica o functie infinita in origine si nula in rest. Pe axa verticala avem dragostea catre asemanarea cu iubirea divina si pe cea orizontala timpul inghetat...

Reply With Quote
Vechi 26.04.2010, 10:03:24
topcat
Guest

Implicit

Citat:
Mi-am amintit de o functie speciala pe care am invatat-o prin facultate, functia lui Dirac. Daca am aplica transformata de care zici, ar trebui ca in eonul urmator existenta sa fie asemenea lui δ(t, t=0) , adica o functie infinita in origine si nula in rest. Pe axa verticala avem dragostea catre asemanarea cu iubirea divina si pe cea orizontala timpul inghetat...

Eu m-am referit la ceva mai simplu, o transformare din coordonatele timpului extern (obiectiv) in timpul dat de ceasul intern, subiectiv. La moarte, ceasul intern ticaie tot mai rar, pina se opreste. Pentru un organism care se bazeaza pe un astfel de ceas durata unei secunde devina infinita.
O prostie, bineinteles
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Parintele Arsenie Boca "interzis" ?? stie cineva ceva ? irodion Generalitati 695 09.10.2014 22:59:31
Ce considerati despre "Misquoting Jesus"/"Forged" de Bart Ehrman Ciprian Mustiata Teologie si Stiinta 8 19.12.2012 16:12:08
Exista "limbo" in ortodoxie? Mihaela Cristina Botezul 11 10.12.2010 19:56:32
Ceva frumos..."invata" ioana30 Generalitati 1 29.11.2010 17:23:12