![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
La fel de bine i-ar putea binecuvanta un saman. Sau un guru indian. Tot acolo. Parerea mea e ca desi nu e un gest categoric, tot cam pe la apostazie se incadreaza si e o chestiune de timp pana cand apostazia se instaleaza definitiv. Personal n-am cunoscut nici un caz de familie mixta ortodox-protestanta. Ba dimpotriva, vreo 5 cazuri in care ea a devenit din ortodoxa protestanta dupa ce s-a casatorit cu un protestant. Delicata devine chestiunea daca i-ar casatori un preot greco/romano-catolic. Aici stiu un caz fericit de casatorie mixta si nu stiu cum au procedat. Oricum el (catolicul) e mai putin religios. Om de treaba da, religios ba. Cand sunt cazuri din astea, in care unul ia religia mai usor, treaba poate sa mearga. Dar nu le-as numi cazuri fericite desi la prima vedere cazul putin mai sus enuntat este unul fericit, sau ma rog, comparativ cu vremurile in care traim chiar foarte.. Last edited by AlinB; 23.04.2010 at 00:58:15. |
|
||||
|
||||
![]()
Interesant. Asta are implicații. Prin urmare, dacă un bărbat ortodox este căsătorit cu o penticostală de către un pastor penticostal, se consideră că nu a contractat nici o căsătorie. Prin urmare, s-ar putea căsători ortodox cu o ortodoxă.
Citat:
Citat:
|
|||
|
|||
![]()
1. Nu, se constata ca traieste in concubinaj.
Deci trebuie sa inceteze concubinajul pentru a fi casatorit ortodox. Iar daca exista o casatorie civila asta inseamna divort. 2. Sunt poate si cazuri inverse, nu pre cunosc, eu am vrut sa arat consecintele nefaste la care se expune femeia, ca doar despre ele e vorba aici. Eu cred ca o femeie care tine la credinta ei nu ajunge sa se casatoreasca cu un protestant. Ori il aduce pe drum cel bun "before" ori adio. Or fi poate si exceptii din motive de slabiciune. De altfel daca e protestant un preot ortodox nu-i poate casatori. 3. Cum v-ati casatorit? Unde? Duminica unde mergeti? Adventistii au intr-adevar un "farmec" aparte. Cu exceptii. Dar probabil n-ati cunoscut iehovisti. Sau mormoni? Cunoasteti familii catolic-protestant? Sau ortodox-protestant care sa fie si in armonie? Ma indoiesc. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
nu exista armonia in familii mixte. Sau poate doar atunci, cand cei in cauza nu Il cunosc pe Dumnezeu (si atunci automat unul trece la religia celuilalt)
|
|||
|
|||
![]()
Doua opinii izvorate din proprie experienta, cum o fi in cazul altora, nu stim, ii asteptam pe aici sa ne spuna.
|
|
||||
|
||||
![]()
Lucrurile astea trebuie stabilite de la început. E foarte, foarte important să fie stabilite ÎNAINTE de căsătorie.
Soția mea și cu mine am hotărât să ne căsătorim ortodox. Argumentul ei a fost foarte puternic: rudele ei, ca și rudele mele, fiind ortodoxe, ar prefera această variantă. Cum aveam pile la pr Galeriu (Dumnezeu să-l ierte), căruia bunicul meu îi fusese profesor de liturgică și tipic, am beneficiat și de o slujbă foarte frumoasă la Silvestru. Copiii i-am "botezat catolic". Eu merg Duminica la liturghia catolică, iar nevastă-mea merge mai rar pe la biserică. Ea este, ca să zic așa, o ortodoxă relaxată. Acuma, absența ei este motivată: avem un copil mic. Am luat de câteva ori copilul mic la biserică, și am fost la jumătăți de liturghie, că mai mult nu s-a putut :)
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ceea ce e putin cam trist (duhovniceste), nu crezi? Ma rog, in cazul tau este convenabil social/familial, ca asa se pastreaza o armonie aparenta.. Apropo, sotia ta se spovedeste unde..? Parintele duhovnic ce parere a avut apropo de botezul copiilor? Par. Galeriu daca mai traia saracu', ce suturi isi lua de la vajnicii nostri ultraortodocsi antiecumenisti.. Poate mai bine ca n-a apucat vremurile astea. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Înmormântări, da. În cazul în care familia este penticostală și solicită pastorului să îngroape o rudă de altă confesiune se poate face slujba. Dar de cununii eu nu am auzit. |
![]() |
Tags |
casatorie, religii |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Casatoria intre cumnati | COSMINA | Generalitati | 18 | 26.02.2019 02:13:29 |
Casatoria intre rude | danielll | Generalitati | 9 | 03.03.2013 16:34:53 |
pacatul stramosesc+religii diferite la casatorie | simona_fidela | Nunta | 10 | 12.03.2012 14:23:28 |
casatoria intre rude | vlady | Generalitati | 5 | 11.02.2007 14:05:10 |
casatorie intre persoane de relegii diferite | mikidutza | Nunta | 6 | 20.09.2006 19:54:36 |
|