![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Insa vrei sa spui ca asa ar trebui sa facem toti? Daca ai avea putere de decizie, ai scoate literatura din scoala si ai inlocui-o cu teologia? Copiilor tai ce o sa le dai sa citeasca? Citat:
Este valabil si pentru religie. Da, cititul poate fi si o evadare si trebuie sa ne cercetam sa vedem daca devine prea mult astfel. (un pic de evadare poate nu strica, uneori, pentru a-ti pastra echilibrul, in anumite stadii de dezvoltare duhovniceasca..) Dar este numai un aspect.. pe celelalte nu le mai repet. Citat:
Este problema libertatii crestine pe care nu vrei tu sa o accepti, cred. Si a varstei adulte la care trebuie sa aungem, crestini fiind. Ca un copil nu poate discerne si ca prinde tot din zbor, e clar. Dar ca un adult sa se comporte tot ca un copil, si din cauza asta sa gaseasca solutia sa nu mai citeasca literatura (buna, ca de aia vorbeam, nu de telenovele si romane proaste).. mi se pare chiar o falsa solutie, care infantilizeaza adultul. Nu pliez eroinele pe existenta mea, ci ceea ce citesc ma face sa vad si in mine anumite lucruri pe care le ignoram. Este o diferenta de greutate in balanta. Citat:
Ar fi coerent sa propui atunci ca un crestin nici sa nu cunoasca existenta altor religii sau a unor filozofii si ideologii straine de ortodoxie. Sa traiasca in turnul lui de fildes, pentru ca simplul fapt de a intra in contact cu ele il afecteaza negativ si definitiv. CUM anume ar fi posibil lucrul asta in lumea de azi, nu stiu... PS Din fericire, citirea literaturii clasice sau fantastice nu s-a pus inca in indreptarele de spovedanie .. ![]() ![]()
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Din lumea animalelor! | UNNOOM | Teologie si Stiinta | 19 | 17.07.2014 23:07:04 |
Carnavalul copiilor( Mosul copiilor din centrele de plasament) | mirela1990 | Umanitare | 0 | 11.12.2010 23:27:05 |
Lumea 100% ortodoxa | coralina | Generalitati | 103 | 10.10.2010 20:42:28 |
LUMEA ANIMALELOR | Catalina | Generalitati | 5 | 06.06.2007 15:46:44 |
|