Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserici Protestante
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 24.04.2010, 19:21:45
Ioana-Andreea's Avatar
Ioana-Andreea Ioana-Andreea is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.11.2009
Locație: Ploiesti
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru Ioana-Andreea
Implicit

Citat:
În prealabil postat de valentin.viliga Vezi mesajul
De cand si pana unde cinstirea icoanelor e idolatrie? Cat despre Luther saracu' a vrut sa lupte cu o eroare si a reusit de a rupt inca odata Biserica probabil nu i-a fost suficient 1054...iar dezbinarea stim noi a cui opera e...
sarac?...lenes.Daca era asa iubitor de adevar,cauta o Biserica fara indulgente si o gasea.
Vechi 24.04.2010, 19:28:26
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Ioana-Andreea Vezi mesajul
sarac?...lenes.Daca era asa iubitor de adevar,cauta o Biserica fara indulgente si o gasea.
Si ar fi fost fericit ca si-a gasit mantuirea. In ce-i priveste pe amaratii inselati, ce-l mai interesa, crestinismul e o religie egocentrista : eu si turta mea.

Oare?
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Reply With Quote
Vechi 24.04.2010, 22:30:10
Ioana-Andreea's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Doriana Vezi mesajul
Si ar fi fost fericit ca si-a gasit mantuirea. In ce-i priveste pe amaratii inselati, ce-l mai interesa, crestinismul e o religie egocentrista : eu si turta mea.

Oare?
Daca ar fi studiat,ar fi aflat ca Ortodoxia nu are indulgente si i-ar fi anuntat si pe ceilalti.
Vechi 24.04.2010, 22:59:59
penticostalulmantuit
Guest

Implicit

Citat:
Daca era asa iubitor de adevar,cauta o Biserica fara indulgente si o gasea.
Citat:
Daca ar fi studiat,ar fi aflat ca Ortodoxia nu are indulgente si i-ar fi anuntat si pe ceilalti.
Nu m-am gândit niciodată cum ar fi fost ca Luther să fi trecut în Biserica Ortodoxă.

Acum mă gândesc însă că, dacă un reformator ca el ar fi venit în BO, istoria ar fi fost mult mai frumoasă.
Reply With Quote
Vechi 25.04.2010, 14:06:12
catalin_ catalin_ is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.05.2009
Implicit limba despicata

Citat:
În prealabil postat de penticostalulmantuit Vezi mesajul
Nu m-am gândit niciodată cum ar fi fost ca Luther să fi trecut în Biserica Ortodoxă.

Acum mă gândesc însă că, dacă un reformator ca el ar fi venit în BO, istoria ar fi fost mult mai frumoasă.
da intr-adevar. Ca ar fii fost mai aproape de deviatiile voastre si ar mai fii fost mai comod pentru secte. Deci luther i-a desfiintat pe apostoli, vrei sa spui tu? Nu mai inerca sa faci atata mizerie pe un forum ortodox ca esti patetic.
Reply With Quote
Vechi 24.04.2010, 23:02:56
Senior Member

Implicit

Citat:
Si ar fi urmat un exod in masa in Romania? :)) Oamenii si-ar fi lasat casele, familiile si ar fi venit pe plaiurile mioritice... Caci multi oameni l-au urmat pe Luther.
Daca tot era o Biserica adevarata si unica ar fi putut sa faca ceva misiune pe acolo sa vada si altii din intuneric ca exista lumina, ca veni vorba de lene. Dar nu era lene, ci interesele politice ale BC erau prea puternice acolo si ar fi iesit razboi. Asa ca daca singura Biserica adevarata nu a avut curaj sa intervina peste BC, desi era si ea o mare putere, a reusit amaratul de Luther, om simplu, dar care impreuna cu Dumnezeu a format majoritatea.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14

Last edited by Doriana; 24.04.2010 at 23:13:42.
Reply With Quote
Vechi 25.04.2010, 12:11:57
Ioana-Andreea's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Si ar fi urmat un exod in masa in Romania? :)) Oamenii si-ar fi lasat casele, familiile si ar fi venit pe plaiurile mioritice... Caci multi oameni l-au urmat pe Luther.
Daca tot era o Biserica adevarata si unica ar fi putut sa faca ceva misiune pe acolo sa vada si altii din intuneric ca exista lumina, ca veni vorba de lene. Dar nu era lene, ci interesele politice ale BC erau prea puternice acolo si ar fi iesit razboi. Asa ca daca singura Biserica adevarata nu a avut curaj sa intervina peste BC, desi era si ea o mare putere, a reusit amaratul de Luther, om simplu, dar care impreuna cu Dumnezeu a format majoritatea.
esti sigura ca impreuna cu Dumnezeu?
Ortodocsii nu stateau sa faca misiuni,ci sa-L cunoasca pe Hristos cu adevarat,ca sa poata sa fie credibili atunci cand dau sfaturi.
Luther nu era teolog?De ce ar fi avut nevoie sa-i vorbesca cineva de Ortodoxie?El cauta altceva.
Vechi 25.04.2010, 12:59:44
Senior Member

Implicit

Citat:
Ortodocsii nu stateau sa faca misiuni,ci sa-L cunoasca pe Hristos cu adevarat,ca sa poata sa fie credibili atunci cand dau sfaturi.
Luther nu era teolog?De ce ar fi avut nevoie sa-i vorbesca cineva de Ortodoxie?El cauta altceva.
Daca ar fi stat si apostolii ca si ei nu mai eram acum crestini. Te poti apropia de Dumnezeu si in timp ce lucrezi ceva bun pentru el.

Luther a fost un simplu calugar initial. Cand mai-marele sau l-a trimis la stidiu a citit Epistola catre Romani si a inteles cum e cu mantuirea. A vazut cat de departe e ceea ce auzise pana acum de ceea ce scria in Biblie. Apropo, fara Dumnezeu nu poti forma o majoritate. Insa cand e El alaturi de tine , tu si El sunteti mai multi ca lumea intreaga.
Nu-i poti cere sa vina cu toti fratii lui nemti in Romania, desi ne-ar fi convenit, facea si noi acum Mercedsuri Omul a citit in Biblie si a gasit acolo mantuirea pe care o cauta, adminstrata direct de Dumnezeu si nu de oameni. Pentru ce ar mai fi venit?

Last edited by Doriana; 25.04.2010 at 13:13:47.
Reply With Quote
Vechi 25.04.2010, 14:07:55
catalin_ catalin_ is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.05.2009
Implicit

Citat:
Daca ar fi stat si apostolii ca si ei nu mai eram acum crestini. Te poti apropia de Dumnezeu si in timp ce lucrezi ceva bun pentru el.

Luther a fost un simplu calugar initial. Cand mai-marele sau l-a trimis la stidiu a citit Epistola catre Romani si a inteles cum e cu mantuirea. A vazut cat de departe e ceea ce auzise pana acum de ceea ce scria in Biblie. Apropo, fara Dumnezeu nu poti forma o majoritate. Insa cand e El alaturi de tine , tu si El sunteti mai multi ca lumea intreaga.
Nu-i poti cere sa vina cu toti fratii lui nemti in Romania, desi ne-ar fi convenit, facea si noi acum Mercedsuri Omul a citit in Biblie si a gasit acolo mantuirea pe care o cauta, adminstrata direct de Dumnezeu si nu de oameni. Pentru ce ar mai fi venit?
luther vede mantuirea cum o s-o vezi si tu din perspectiva asta.
Reply With Quote
Vechi 25.04.2010, 15:52:50
Ioana-Andreea's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:

Se pare ca a sarit peste cuvintele lui Iisus:
"-ce sa fac sa ma mantuiesc?
-respecta cele 10 porunci"
sau
"cu FRICA si cutremur LUCRATI mantuirea voastra".

Majoritate sunt ortodocsii si catolicii,o multime de Sfinti Parinti,nu un singur om(si eretic).Argumentul cum ca luther ar fi reusit pt ca facea bine ceea ce facea il pot da si musulmanii...

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Protestanti, Luther si ........invatatura lui alecsandru Biserici Protestante 118 08.09.2015 18:50:21
Protestant convertit la ortodoxism!!! Templier Knight Biserici Protestante 25 14.12.2013 02:42:38
cultul Fecioarei Maria in ortodoxie fiul ratacitor intors acasa Generalitati 43 04.11.2011 13:44:33
luther se ruga Fecioarei,protestant fiind! Ioana-Andreea Secte si culte 0 06.04.2010 22:07:08
Marturia unui protestant Eugen Generalitati 10 03.03.2007 01:56:22