![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
Pana la urma important e sa se vindece omul, fie ca e medicina clasica, fie homeopatie, bienergie sau alte lucruri. Sincer, atata timp cat exista oameni care spun ca epilepsia e o boala in care exista demoni si draci(si sunt oameni pe acest forum care au spus asta), atunci pot si eu sa spun ca bioenergia si homeopatia si toate formele de medicina alternativa sunt cat se poate de curate. Ce s-o mai tot ocolim: atunci cand unui om de rand ii ajunge cutitul la os(si aici nu vbesc de crestinii adevarati-care, oricum, sunt f putini-) face tot posibilul sa mai traiasca o zi in plus, sa scape de dureri, sa supravietuiasca. Si nu vorbesc aberatii.
|
|
|||
|
|||
![]()
Ca sa întelegem ce este boala si ce este vindecarea trebuie sa întelegem ce este fiinta umana.
Omul este alcatuit din trup si suflet, aflate în strânsa legatura. Sufletul este constiinta omului, persoana. Sufletul, constiinta omului este o structura psihologica care este rezultatul tuturor experientelor de viata, al perceptiei despre sine si despre lume. Persoana umana se constituie începând de zero, din copilarie. Memoria defineste persoana si nu este nimic care sa existe în suflet care sa nu fi fost întâi în simturi (simturile trupesti iar în cazuri mai rare si simtul duhovnicesc al lucrarilor harului divin). Trupul este învelisul material al sufletului. Dumnezeu a alcatuit trupul omului si al animalelor ca o masina care functioneaza dupa anumite legi pentru ca în natura totul trebuie sa aiba o explicatie materiala. Forta vitala a trupului este creata si mentinuta de Dumnezeu, este un dar al Lui, nu o proprietate a trupului. Aparent, ea este mentinuta de procesele biologice, de alimentatie, respiratie, metabolism dar aceasta se întâmpla numai în cadrul vietii de acum. Scriptura ne spune ca în veacul viitor nu va mai exista alimentatie, chiar nu va exista stomac: Bucatele sunt pentru pantece si pantecele pentru bucate si Dumnezeu va nimici si pe unul si pe celalalt (I.Cor. 6, 13). Bolile sunt dereglari ale corpului dar ele au în cele mai multe cazuri cauze spirituale. Un suflet bolnav de patimi îmbolnaveste si trupul, prin aceea ca rautatea, poftele, nedreptatile creaza un dezechilibru spiritual ce se rasfrânge si în trup. De asemeni sunt boli date de Dumnezeu cu diverse scopuri, fie ca semnal ca omul trebuie sa se întoarca de la pacat, fie ca suferinte care ne curata de atasamentul fata de lume si de mândrie. De asemenea o sursa a bolilor este viata traita nesanatos, fara miscare, cu o alimentatie pe baza de carne, grasimi si alte lucruri toxice care îsi arata efectele mai ales la cei trecuti de tinerete. Toxinele din alimente se depun în tesuturi, îngreuiaza circulatia sângelui, duc la blocaje si perturbari. Unde este locul asa-ziselor bioenergii, energii vitale si al asa-ziselor vindecari bioenergetice? Ele sunt o simpla superstitie de origine orientala. Orientalii cred în tot felul de prostii, rod al imaginatiei a tot felul de 'vizionari', de pilda buddha. A crede în nirvana sau a crede în aceste bioenergii e acelasi lucru: goana dupa naluci. Aspectul grav e însa demonizarea. Sfintii Parinti ne spun ca patimile sunt demoni iar credintele false sunt si ele patimi. Devenind adeptul ateismului, sau al credintelor în bioenergii, în diverse religii false, omul se demonizeaza, demonii intra în sufletul sau si pun stapânire fara ca el sa stie pe 'pupitrul de comanda'. Fie ca apeleaza la bioenergetician, fie ca se ocupa cu falsele vindecari, omul se preda pe sine dracilor, dupa cum se vede din marturisirea acelui fost 'vindecator' al carui link l-am mai dat: http://www.sfaturiortodoxe.ro/yoga/m...ioenergie2.htm
Cereți și vi se va da; căutați și veți afla; bateți și vi se va deschide. Că oricine cere ia, cel care caută află, și celui ce bate i se va deschide Last edited by Traditie1; 24.04.2010 at 22:40:27. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ia apa de exemplu. Nu este neaparat "dintr-o sursa rea sau buna". Poate fi dintr-o sursa buna dar poate fi poluata. |
|
|||
|
|||
![]()
Niste nume de autori si lucrari se poate?
Trebuie sa fie pe Internet cate ceva, doar nu sunt o secta esoterica, nu? |
|
|||
|
|||
![]()
Sursele sunt distincte. Obiectele asupra carora actioneaza Dumnezeu sau satan pot fi binecuvantate sau blestemate. Vindecarea poate fi divina sau satanica, asa cum apa poate fi curata sau poluata, depinde de unde vine.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14 |
|
||||
|
||||
![]()
pai ce poate sa insemne?la ce te referi?la steaua lui david?
,,Sa nu te legi de nimic din cele care oamenii se atasaza.Sufletul tau sa fie liber sa traesti liber,dar ca un strain in lumea aceasta.Fiindca in lumea aceasta a fi liber inseamna a fi strain de lume.'' |
|
|||
|
|||
![]()
Avatarul de pe forum este ceva ca un fel de inger nu se vede prea bine despre ce e vorba.
Ai link -ul la imaginea la o dimensiune mai rezonabila? Ce reprezinta? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Calea randuita de catre Dumnezeu pentru vindecare este intai pocainta de pacatul care a cauzat boala, apoi rugaciunea pentru vindecare, facuta personal sau de un om cu darul acesta prin punerea mainilor. Orice vindecare care nu este precedata de pocainta nu este de la Dumnezeu pentru ca Dumnezeu nu pune darul Sau peste pacate nemarturisite. Este un Dumnezeu sfant si nu poate locui impreuna cu pacatul.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14 |
|
|||
|
|||
![]()
Medicina alopata vindeca boala fizica si fara sa vindece neaparat boala spirituala..
Pe urma, sa nu generalizam. Daca cineva sta in frig si raceste, care e problema spirituala? Daca evita frigul nu racea. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
De altfel, nu stiu daca stii, Anna, dar nu se stie de unde provine cancerul si cum se rezorb anuite tumori (care teoretic nu ar trebui sa se rezoarba niciodata). Daca cineva care are cancer, este condamnat si nu face tratament clasic, ci bea suc de varza, bea aloe si mananca numai plante, si se vindeca, inseamna ca a practicat vrajitoaria? Sau daca pur si simplu nu face nimic...
"Dacă nu putem fi buni, să încercăm să fim măcar politicoși." (Nicolae Steinhardt în Jurnalul fericirii) Last edited by Fani71; 25.04.2010 at 19:45:41. |
![]() |
Tags |
bioterapie, înșelare demonică |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Despre nașterea din nou, din Duhul Sfânt și despre Botez | Savonarola | Sfinti Parinti (Patrologie) | 15 | 20.07.2013 13:28:48 |
Petre Tutea despre Dumnezeu si despre atei | tigerAvalo9 | Generalitati | 34 | 02.12.2010 15:37:16 |
Despre pacate si despre Canoanele duhovnicilor | gheorghecoser23 | Preotul | 5 | 25.06.2008 17:01:23 |
|