![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Egoismul nu este bun in nici o masura! Pentru ca nu poti avea si egoism si altruism - se exclud una pe alta. Lucrurile nu poat fi adevarate, mai putin adevarate si false. Sunt ori adevarate ori false. Asa cum spui... binele este cu Dumnezeu care este bine absolut. Mie imi place sa cred ca altruismul e bun chiar daca exista si profitori. La altruism suntem invitati toti si nu la egoism. Eu imi imaginez cum ar fi lumea daca toti ar fi buni. Nu trebuie sa-i pretind celui de langa mine sa se comporte la fel, ci doar sa sper ca va lau exemplu. Vrobeam mai devreme de exemple.... Ce vrei mai mult decat exemplul lui Hristos? Si noi sa fim mai departe exemple! Nu este vina mea daca cel de langa mine se strica din cauza ca eu sunt bun. Deci acum o sa dam vina pe Dumnezeu ca bunatatea Lui strica oamenii? |
|
|||
|
|||
![]()
Cu totii putem gresi, dar sunt doar discutii intre copilasi... Putem intelege fiecare cate ceva.
|
|
||||
|
||||
![]()
Ce anume a sacrificat Hristos?
Iisus a parasit cerul pentru noi . Jertfa Sa nu a cautat folosul Sau ci al nostru . Parasind pentru 30-33 de ani slava cerului si venind in lumea noastra cu trup de om si patimind ptr noi ....nu -i acesta un sacrificiu ?
Slava Lui Dumnezeu pentru toate ! Last edited by sia; 27.04.2010 at 15:11:53. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
Nu voiam sa spun ca eu am la stadiul de a fi exemplu. Dar au fost multi care au ajuns acolo deci putem si noi....
|
|
|||
|
|||
![]()
stiu ca nu vroiai sa spui asta. :)
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Un exemplu real
![]() De aia nu mai functioneaza educatia morala religioasa intr-o lume libera, in care poti verifica relativ usor bazele ei. Degeaba ii spui elevului ca daca pacatuieste o sa zaca in iad si alte asemenea, pentru ca efectele vor tine numai pina cind respectivul (vorbesc in general) va crede in religia respectiva. Cind va aparea indoiala se va duce de ripa toata educatia morala. Ceea ce se si vede in ziua de azi. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Iisus nu a parasit cerul, ci a fost trimis de tatal lui. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Pai aia e, ca nu chinurile fizice sunt esenta jertfei. Scrie la Corinteni cam asa: de mi-as da trupul ca sa fie ars si dragoste nu am, nimic nu sunt. Intelegi gresit, pentru ca niciodata nu trebuie sa separi cele doua firi ale Lui Hristos. Si nu e vorba despre stiinta, ci de trairea consecintelor pacatelor noastre ca Om, pentru ca omul a gresit. In sensul asta am scris de constientizare: ca traire, rastignire spirituala a pacatelor, a raului care a corupt lumea. Asta este si ideea in crestinism: sa traiesti dragostea care implica sacrificii, nu sa teoretizezi despre ea, pentru ca nu stiinta mantuieste, ci practica faptelor bune care aduc roade celorlalti si implicit tie insuti.