Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 28.04.2010, 07:30:10
Jane Says Jane Says is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.02.2010
Locație: KooKooLand
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
Am o parere proasta. Dar, fii linistita, acest om nu poate fi purtator al darului Duhului Sfant. Duhul Sfant nu mai inspira omul care isi ia slava pentru lucrarile facute de El iar darul devine nefunctional. Biblia spune clar ca Dumnezeu e un Dumnezeu gelos care nu-Si da altuia Slava Sa.
Acest om nu dar tu da, Doriana, [ ce ai tu nu ti se poate lua incheiat citatul ] pentru ca tu nu esti mandra. Pentru ca daca ai fi, n-ai vorbi in limbi. Vorbitul acela-n limbi e printre alta si o dovada a marii tale smerenii.
Vechi 28.04.2010, 08:00:46
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Jane Says Vezi mesajul
Acest om nu dar tu da, Doriana, [ ce ai tu nu ti se poate lua incheiat citatul ] pentru ca tu nu esti mandra. Pentru ca daca ai fi, n-ai vorbi in limbi. Vorbitul acela-n limbi e printre alta si o dovada a marii tale smerenii.
Multumesc de parerea ta buna, toti avem o doza de mandrie mai mica sau mai mare. Si in cazul meu darul se poate stinge daca m-as lauda cu el [sau cu oricare altul] ca fiind izvorat din meritul meu personal sau daca l-as folosi pentru a ma da in spectacol sau a-mi arata muschii spirituali. Faptul ca nu-mi poate lua nimeni ce am [apropo, nu era vorba de vreun dar ci de Dumnezeu ] este tot meritul Lui, care ma pazeste.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Vechi 28.04.2010, 11:58:22
AndruscaCIM's Avatar
AndruscaCIM AndruscaCIM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.08.2009
Locație: Germania
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Doriana Vezi mesajul
Multumesc de parerea ta buna, toti avem o doza de mandrie mai mica sau mai mare. Si in cazul meu darul se poate stinge daca m-as lauda cu el [sau cu oricare altul] ca fiind izvorat din meritul meu personal sau daca l-as folosi pentru a ma da in spectacol sau a-mi arata muschii spirituali. Faptul ca nu-mi poate lua nimeni ce am [apropo, nu era vorba de vreun dar ci de Dumnezeu ] este tot meritul Lui, care ma pazeste.
Un om daruit de Duhul Sfant are o doza foarte mare de smerenie...iar eu nu percep un om daruit, ca stand pe un forum, expunandu-si darurile, trairile, criticand, judecand pe alti crestini...si afirmand constant ca are o doza de mandrie ( ceea ce inseamna deja ca e o patima, si totusi tot tu( cea care te contrazici constant) afirmai ca un crestin adevarat nu poate avea nicio patima...bine, tu faceai referire la tigari, deci lucruri vizibile, la mandrie nu ai facut niciodata referire).

O intorci constant, spusesei acest lucru...iritata de faptul ca unii nu te vad ca daruita, si ai bravat afirmand ca nu te-ar afecta scepticismul celor care nu te pot percepe ca fiind ceea ce incerci sa afirmi ca esti...

As vrea sa te intreb, cum iti vad fratii in credinta, aceasta patima, cum o pot ei identifica in tine...asa cum identifica extrem de facil celelalte patimi, si cum vad ei primirea darurilor pe acest fond...deci a unui suflet pacatos?

Practic, ai spus ca in momentul in care apare mandria, Duhul Sfant si pleaca...deci se adevereste faptul ca tu nu ai mai putea avea nici un dar din primul moment in care te-a incercat acest sentiment, si doar iti place sa lasi aceasta impresie, desi te contrazici...la maxiiiiim!

Last edited by AndruscaCIM; 28.04.2010 at 12:05:02.
Vechi 28.04.2010, 12:08:07
AndruscaCIM's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Jane Says Vezi mesajul
Jane Says, Doriana a editat mesajul, desi initial spusese ca Duhul Sfant pleaca imediat ce un penticostal se lupta cu duhul mandriei, si cred ca si-a adus aminte ca a afirmat de cateva ori pe acest forum...ca e mandra, si ca recunoaste ca are acest pacat...deeeci.....
Vechi 28.04.2010, 12:23:15
Senior Member

Implicit

Din trei postari nu reusesc sa inteleg ce vrei de fapt; iar ai devenit incoerenta. Am editat pentru ca gresisem, dar in nici un caz nu-mi amintesc sa fi scris ce spui tu acolo. Poate ceva asemanator, dar nu inteleg de ce ai profitat de situatie sa-i dai alt sens.
Vorbesti de patimi, scene, iritatii...iar umbli pe nori. In concluzie, poate pui si tu o intrebare clara, ca sa stiu la ce vrei sa-ti raspund. Sau poate voiai doar sa faci show si in acest caz ar fi trebuit sa nu ma mai amestec sa nu-ti iau fatza.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Vechi 28.04.2010, 12:33:52
AndruscaCIM's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Din trei postari nu reusesc sa inteleg ce vrei de fapt; iar ai devenit incoerenta. Am editat pentru ca gresisem, dar in nici un caz nu-mi amintesc sa fi scris ce spui tu acolo. Poate ceva asemanator, dar nu inteleg de ce ai profitat de situatie sa-i dai alt sens.
Vorbesti de patimi, scene, iritatii...iar umbli pe nori. In concluzie, poate pui si tu o intrebare clara, ca sa stiu la ce vrei sa-ti raspund. Sau poate voiai doar sa faci show si in acest caz ar fi trebuit sa nu ma mai amestec sa nu-ti iau fatza.
Doriana, de editat ai editat clar...iar afirmatia initiala era ca Duhul Sfant pleaca de la cei incercati de slava desarta, mandrie...oameni despre care tu ai afirmat ca ai o parere proasta.

Daca Duhul Sfant pleaca de la cei mandri, atunci cine vine in loc...si le poate da impresia ca sunt daruiti in continuare, desi mandria poate creste in paralel..usor...usor?

Inca una, cum pot vedea fratii tai in credinta...pacatul mandriei la tine, adica ce criterii au pentru a identifica acest pacat greu in randul comunitatii, pacat care poate avea la baza...tocmai darul cu pricina?
Vechi 28.04.2010, 12:39:16
AndruscaCIM's Avatar
Senior Member

Implicit

Ce se vorbeste despre pacatul mandriei in cultul penticostal, si cat de mult se pune accent pe el, si pe lupta cu acesta...pentru ca as vrea sa cred ca nu e doar o preocupare pentru pacatele de suprafata, in timp ce altele la fel de grele...sunt lasate sa creasca, pentru a-i face pe unii sa se simta bine, si sa le creasca stima de sine in cadrul cultului?
Vechi 28.04.2010, 12:47:53
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AndruscaCIM Vezi mesajul
Doriana, de editat ai editat clar...iar afirmatia initiala era ca Duhul Sfant pleaca de la cei incercati de slava desarta, mandrie...oameni despre care tu ai afirmat ca ai o parere proasta.

Daca Duhul Sfant pleaca de la cei mandri, atunci cine vine in loc...si le poate da impresia ca sunt daruiti in continuare, desi mandria poate creste in paralel..usor...usor?

Inca una, cum pot vedea fratii tai in credinta...pacatul mandriei la tine, adica ce criterii au pentru a identifica acest pacat greu in randul comunitatii, pacat care poate avea la baza...tocmai darul cu pricina?
Nu inteleg de ce te macina pe tine afirmatia initiala, si mai si o ingrosi, cand am zis ca am editat-o pentru ca gresisem? Daca era buna o lasam acolo. Obisnuiesti sa te legi de greseli pentru ca nu ai de ce? Apai, ia de te leaga daca te face fericita.

Ca sa zici ca Duhul Sfant pleaca de la oamenii mandri e inexact, deoarece eu nu am auzit de oameni care sa nu aiba mandrie. Chiar daca sunt smeriti tot au o doza de mandrie mai micuta, deci nu poti sa spui ca Duhul Sfant ii paraseste pe toti.
Oricum, cu cat smerenia ta e mai mare, e un semn ca Duhul Sfant locuieste in tine.

Citat:
Se uita atent.
Darurile lui Dumnezeu nu aduc mandrie. E urat sa insinuezi asa ceva. Mandria e adusa de firea noastra pacatoasa.
Vechi 28.04.2010, 13:05:12
AndruscaCIM's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Nu inteleg de ce te macina pe tine afirmatia initiala, si mai si o ingrosi, cand am zis ca am editat-o pentru ca gresisem? Daca era buna o lasam acolo. Obisnuiesti sa te legi de greseli pentru ca nu ai de ce? Apai, ia de te leaga daca te face fericita.
Iritare, iritare...si iar iritare, si afirmi ca nu intelegi ce vreau sa spun.

Ihm, dar adineauri afirmasei ca nu ai scris cele bolduite de mine, si ca oricum nu ala era sensul, ci altul...iar acum afirmi ca ai schimbat afirmatia pentru ca era gresita, buuuun!

Citat:
Se uita atent.
Darurile lui Dumnezeu nu aduc mandrie. E urat sa insinuezi asa ceva. Mandria e adusa de firea noastra pacatoasa.
E urat sa insinuez ce, am spus eu ce ai scris tu acolo..sau tu?

Cred ca m-am exprimat destul de clar ( asta in opinia mea) , in legatura cu faptul ca acest pacat se poate cuibari in sufletul unor penticostali...in baza acestui dar.

Deci, crezi ca exista posibilitatea ca firea pacatoasa a unor penticostali, sa poata dezvolta sentimentul de mandrie...tocmai prin prisma faptului ca se simt speciali, deosebiti, daruiti, merituosi, si pentru ca si ceilalti ii vad asa?
Vechi 28.04.2010, 13:11:33
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AndruscaCIM Vezi mesajul
Iritare, iritare...si iar iritare, si afirmi ca nu intelegi ce vreau sa spun.

Ihm, dar adineauri afirmasei ca nu ai scris cele bolduite de mine, si ca oricum nu ala era sensul, ci altul...iar acum afirmi ca ai schimbat afirmatia pentru ca era gresita, buuuun!
E urat sa insinuez ce, am spus eu ce ai scris tu acolo..sau tu?
Cred ca m-am exprimat destul de clar ( asta in opinia mea) , in legatura cu faptul ca acest pacat se poate cuibari in sufletul unor penticostali...in baza acestui dar.
Deci, crezi ca exista posibilitatea ca firea pacatoasa a unor penticostali, sa poata dezvolta sentimentul de mandrie...tocmai prin prisma faptului ca se simt speciali, deosebiti, daruiti, merituosi, si pentru ca si ceilalti ii vad asa?
Ma declar prea mica si nepregatita pentru a face fata unui asemenea redutabil partener de discutie, inteligent si intuitiv si cu mult bun-simt. Declar oficial ca gandirea ta ma depaseste. Pana voi ajunge la nivelul tau imi exersez si eu comunicarea cu altii.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre vorbirea cu mortii strajeru Secte si culte 2 09.04.2018 22:32:16
Care este adevarul despre vorbirea in limbi ? petrut-angel Secte si culte 1534 12.03.2018 22:00:37
Vorbirea in limbi - ajutor Archangel Reguli generale de utilizare a forumului 37 03.01.2013 12:16:48
Dilema unui ortodox privind darul vorbirii in limbi la penticostali gpalama Secte si culte 4 29.05.2010 21:11:29
DESPRE VORBIREA IN LIMBI Ioan_Ciobota Generalitati 4 24.03.2010 17:09:10