Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Intrebari utilizatori
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 28.04.2010, 16:23:57
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul

Cunosc persoane DIN Romania, care au adoptat copii in Romania.
Au trebuit sa asteapte o perioada si e normal sa fie asa, dar au reusit.

[/b]..

Si ce anume au reusit?
Poate ca sa-si dea seama ca in Romania ca si peste tot, orfelinatele vor sa scape cit mai repede de copiii cu probleme psihice si genetice si cei care doresc sa-si ia crucea in spinare sunt priviti ca niste fazani.

Eu unul, cunosc trei familii cu copii adoptati si toti trei au probleme. Unul dintre ei a ajuns la 27 de ani, l-a bagat pe taica-su in mormint udpa lungi suferinte iar pe maica-sa o bate regulat si da cu mobila de pamint. Liceul l-a terminat cu mult chiu si cu vai iar acum sta degeaba( doar vara il mai trimiteau la tara sa pazeasca livada si gradina de hotii din sat), este neangajabil, si ocazional ii ajuta pe vecini la reparatii auto in fata blocului sau se joaca cu pustanii din cartier

Last edited by andreicozia; 28.04.2010 at 16:31:49.
Reply With Quote
Vechi 28.04.2010, 16:32:48
Jane Says Jane Says is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.02.2010
Locație: KooKooLand
Implicit

Pe mine m-a surprins / socat / pus pe ganduri, cazul unei femei care a ales sa adopte un copil handicapat fizic si psihic cu care umbla pe la medici si kinetoterapeuti desi stie ca nu are sanse sa il vindece vreodata si ca starea lui se va inrautati progresiv, constituind o suferinta pentru el insusi si pentru parintii adoptivi care il iubesc si ingrijesc.

N-am cuvinte. Sefa mea, care ii cunoastea inca de acum cativa ani, cand copilul a fost adoptat (fiind clare de pe atunci problemele si ea fiind cea care a urmarit cazul pe parcursul timpului), a spus ca aici e vorba de o mare poveste de dragoste. Atat. Parintii aceia-si aduna cununi in cer.

Ce parere mai am eu sau altul despre testele genetice si cat de bine sau rau e, nu mai are nici o importanta, dupa faza asta care mi se pare the golden standard ca atitudine fata de fiinta umana.
Vechi 28.04.2010, 16:36:30
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de andreicozia Vezi mesajul
Si ce anume au reusit?
Poate ca sa-si dea seama ca in Romania ca si peste tot, orfelinatele vor sa scape cit mai repede de copiii cu probleme psihice si genetice si cei care doresc sa-si ia crucea in spinare sunt priviti ca niste fazani.
Au reusit sa aiba doua fetite minunate (gemene).
Am inteles ca mama lor biologica a fost prezenta la ziua lor de nastere.

Nu cred ca te obliga nimeni sa infiezi un copil cu probleme evidente.
Nu cred te impiedica nimeni sa alegi sau sa te interesezi care ii sunt parintii si ce e cu ei.

Citat:
Eu unul, cunosc trei familii cu copii adoptati si toti trei au probleme. Unul dintre ei a ajuns la 27 de ani, l-a bagat pe taica-su in mormint udpa lungi suferinte iar pe maica-sa o bate regulat si da cu mobila de pamint. Liceul l-a terminat cu mult chiu si cu vai iar acum sta degeaba, este neangajabil, si ocazional ii ajuta pe vecini la reparatii auto in fata blocului sau se joaca cu pustanii din cartier
Ce interesant, daca n-ai fi mentionat ca sunt infiati cred ca ar fi parut o situatie tipica de familie, deloc rar intalnita cel putin la noi..

Eu nu cred ca din cauza ca au fost adoptati fac ceea ce fac.
Depinde si la ce varsta au fost adoptati, dar cred ca cea mai importanta este educatia de dupa.

Ce sa-i faci, nu se descurca unii cu proprii copii biologici, dar ce sa mai zici cu cei care au deja un anumit handicapat moral/spiritual mostenit din familia lor biologica.
Reply With Quote
Răspunde