![]() |
![]() |
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Cu sau fara nori, Soarele rasare si-si urmeaza drumul lui. Orbii nu-l vad, totusi nu se indoiesc de prezenta lui. Ceilalti "orbi", desi fac umbra Pamantului, par a o ignora! Daca suntem suspecti de cancer ar trebui sa luam acea unica masura ce trebuia luata fara a fi constransi de boala: sa-L cautam pe Dumnezeu si sa-I deschidem pagina cu pagina agenda vietii noastre, iar asta nu ca o rasfoire rapida pe "repede inainte", ci cu rabdare pentru a constientiza fiecare suspin pe care l-am provocat celor din jurul nostru. Ce este panica de fapt? Este o stare emotionala. Unii o au, altii nu. In fata unui examen greu, doar doua feluri de oameni nu au emotii: cei foarte bine pregatiti si ignorantii care au o impresie mult exagerata despre cunostintele acumulate (cazurile patologice, nu le mentionam). De ce ne panicheaza moartea? Oare nu suntem constienti ca ne vine randul intr-o zi? Da, stim, intotdeauna se intampla altora!... Iar daca nu, atunci spunem cu disperare: "Doamneeee, de ce eu?" La fel si minunile: mereu se intampla altora. Ceilalti ori nu cred in ele ori nu se cred in masura sa beneficieze de o minune. De parca Dumnezeu ar spune: "Pe tine te iert, pe tine nu!" Poate ca fiecare clipa a constiintei noastre ar trebui sa ne aminteasca de momentul final ce va sa vina ca sa nu ne gaseasca nepregatiti. - Filozoful ateu David Hume a strigat la moartea sa: "Sunt în flăcări!" Disperarea sa constituia o imagine groaznică. - Moartea lui Voltaire – gânditorul și scriitorul iluminist francez, renumit și pentru atitudinea sa sarcastica fata de Dumnezeu – trebuie să fi fost atât de groaznică încât sora medicală a spus după aceea: "Pentru toți banii din Europa n-aș mai vrea să văd un necredincios murind!" El a strigat toată noaptea după iertare - Churchill a murit având pe buze cuvintele: "Cât de nebun am fost!" Intamplarea a facut sa fiu martor la o astfel de trecere, iar asta mi-a intarit multe dintre convingerile formate din auzite sau lecturarea invataturilor Sfintilor Parinti. Pentru sceptici nu nutresc decat o trista compasiune, sperand sa se maturizeze inainte de punctul terminus. Last edited by OmuBun; 30.04.2010 at 18:32:01. |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Dovezi ce arata ca Sf Scriptura spune Adevarul | tinutza | Despre Sfanta Scriptura | 34 | 25.04.2018 17:34:31 |
| Minuni adevarate si minuni false-pericolul superstitiilor | Lucian008 | Spiritualitatea ortodoxa | 29 | 08.06.2014 02:40:20 |
| Dovezi arheologice | Ioana-Andreea | Teologie si Stiinta | 0 | 08.03.2010 17:22:55 |
|
|