Citat:
În prealabil postat de colaps
Eu sunt roman nationalist. N-ai tu de unde sa stii cat de patriot sunt eu. Mi-as da viata pentru tara, dar asta nu inseamna ca trebuie sa uram / dispretuim / ignoram alte popoare. Nu suntem buricul pamantului. Te deranjeaza atat de tare sa vezi steagul altei tari? Mai ales al uneia ortodoxe? Asta-i alegerea mea, de tot ai adus vorba de demo(n)cratie. Eu am un principiu, anume sa nu las pe nimeni sa se ia de fratii nostri ortodocsi din alte parti: fie greci, sarbi, rusi, bulgari sau altii...
Ma intreb oare daca imi raspundeai cu aceiasi moneda daca puneam steagul altei tari? Daca puneam steagul Statelor Unite imi ziceai ceva?
|
Nu urasc alte popoare ,fii sigur, eu evaluez oamenii individual ! la rusi de ex, le apreciez muzica,foarte frumoasa si originala, mai ales cea cazaceasca !
am aflat si eu de opozitia cazacilor condusi de generalul kornilov,sau de amiralul kolcheag sau de baronul negru, von Wranghel ,care au infruntat cu barbatie fiara rosie,si apoi, multi emigranti albi din occident au fost asasinati de mana lunga a ceka. Ei s-au batut pentru credinta ortodoxa in razboiul civil din anii 1917-1920, cinste lor !
Apreciez literatura lor, care e una din cele mai mari din lume !
Insa ,din pacate, Romania, a avut mereu de suferit din pricina vecinatatii lor,iar steagul,mi se pare a fi un simbol al spiritullui lor de cucerire, imperialist !
Concuzia ar fi,: imi pace anumite aspcecte ale lor, altele imi displac cu hotarare, si as vrea sa-i admir ...de la o foarte mare distanta ! pt ca vecinatatea lor, pt noi nicodata nu a aduns nimica bun !
steagul poti sa-l pastrezi,daca n uam reusit sa te conving macar un pic, ma las pagubas !
insa iti dau inca un sfat, nu demoniza steagul libertatii,al SUA !
asa cum e cu pacatele sale, ca putere mondiala, totusi mantine status-qvoul, si pt noi romanii asta ne interesaza !
desigur ca exista alte interese,care vor sa decada sua, dar nu sunt ale poporului roman !