Citat:
În prealabil postat de Garrett
Imi place teza dumneavoastra. Trebuie totusi sa recunosc ca ma framanta o idee, pe care de altfel cred ca am mai sugerat-o in postari anterioare. Biserica, in calitate de carmuitor spiritual al omului, trebuie sa astepte ca omul sa caute singur ajutor? Nu poate avea o atitudine, sa-i spunem, pro-activa? Sau, pentru a satisface anumite luari de pozitie - bine fundamentate - o atitudine mai proactiva decat infatiseaza in prezent?
|
Elementar draga Watson.
Biserica Ortodoxa Romana cel putin, la ora actuala este depasita.
Pentru ca se afla amplasata intr-o tara cu 90% ortodocsi potentiali din care abia daca are capacitatea de a gestiona pe cei cam 4% efectivi care frecventeaza biserica.
Cu alte cuvinte, abia se poate ocupa de cei care vin la Biserica, ar puatea poate sa-i ajute cumva pe cei care sunt mai nehotarati din oarecare superficiale motive, dar pana sa ajunga si la cei indoielnici sau chiar ostili..e un drum cam lung.
Solutia ar fi mai multi preoti ... insa in teorie e usor, in practica..mai greu, oamenii cu adevarat buni nu se produc peste noapte sau ..din mai nimic.
Deja s-au construit biserici intr-un ritm record ..cica cam 1 pe zi din '89 incoace dar tot nu e suficient..