Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Cultura, Arta, Stiinta > Teologie si Stiinta

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 03.05.2010, 13:25:27
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Garrett Vezi mesajul
Imi place teza dumneavoastra. Trebuie totusi sa recunosc ca ma framanta o idee, pe care de altfel cred ca am mai sugerat-o in postari anterioare. Biserica, in calitate de carmuitor spiritual al omului, trebuie sa astepte ca omul sa caute singur ajutor? Nu poate avea o atitudine, sa-i spunem, pro-activa? Sau, pentru a satisface anumite luari de pozitie - bine fundamentate - o atitudine mai proactiva decat infatiseaza in prezent?
Elementar draga Watson.

Biserica Ortodoxa Romana cel putin, la ora actuala este depasita.
Pentru ca se afla amplasata intr-o tara cu 90% ortodocsi potentiali din care abia daca are capacitatea de a gestiona pe cei cam 4% efectivi care frecventeaza biserica.

Cu alte cuvinte, abia se poate ocupa de cei care vin la Biserica, ar puatea poate sa-i ajute cumva pe cei care sunt mai nehotarati din oarecare superficiale motive, dar pana sa ajunga si la cei indoielnici sau chiar ostili..e un drum cam lung.

Solutia ar fi mai multi preoti ... insa in teorie e usor, in practica..mai greu, oamenii cu adevarat buni nu se produc peste noapte sau ..din mai nimic.

Deja s-au construit biserici intr-un ritm record ..cica cam 1 pe zi din '89 incoace dar tot nu e suficient..

Last edited by AlinB; 03.05.2010 at 13:27:35.

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Ascultarea de Biserica - pana unde ? Erethorn Biserica Ortodoxa Romana 30 03.08.2012 14:14:51
O biserica unde se fac cateheze Elenis Generalitati 18 14.04.2011 22:32:33
Despre ura.. Cum iertam celui ce ne uraste si e greseste ionut12 Generalitati 0 28.09.2010 23:46:17
Pana unde poate patrunde biserica in viata noastra privata? sophia Despre Biserica Ortodoxa in general 54 12.11.2009 13:54:22