Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 03.05.2010, 13:31:44
Anytza
Guest

Smile

Citat:
În prealabil postat de topcat Vezi mesajul
Nu e vorba de mine pentru a urma o cale a uceniciei; am o familie care are nevoie de mine, eu nu pot pune o zeitate inaintea unor semeni, desi Hristos ne da aceasta porunca imorala.
Nu ai inteles de fapt ce inseamna porunca. Nu inseamna sa-i abandonezi pe ceilalti, din contra. Daca IL iubesti pe Dumnezeu nu ai cum sa nu iubesti pe semenii tai. Iisus spune si in Noul Testament, ca daca ne ajutam semenii e ca si cum l-am ajuta pe El (o sa caut capitolul exact). Inseamna sa vezi in fiecare om pe Hristos care se afla in el, si asa sa-i iubesti.
De exemplu, o persoana care vrea sa intre la manastire, sa devina monah/monahie e incercata pt a fi siguri ca nu din ura de lume vine acolo.
(As vrea sa explice cineva mai bine ca eu nu ma pricep...)
Cele 2 porunci sunt egale Matei cap.22,versetele 37-39.
Nu stiu daca te interesa aspectul asta, am incercat sa explic.

Last edited by Anytza; 03.05.2010 at 13:35:25.
Reply With Quote
Vechi 03.05.2010, 14:06:24
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Anytza Vezi mesajul
Nu ai inteles de fapt ce inseamna porunca. Nu inseamna sa-i abandonezi pe ceilalti, din contra. Daca IL iubesti pe Dumnezeu nu ai cum sa nu iubesti pe semenii tai. Iisus spune si in Noul Testament, ca daca ne ajutam semenii e ca si cum l-am ajuta pe El (o sa caut capitolul exact). Inseamna sa vezi in fiecare om pe Hristos care se afla in el, si asa sa-i iubesti.
De exemplu, o persoana care vrea sa intre la manastire, sa devina monah/monahie e incercata pt a fi siguri ca nu din ura de lume vine acolo.
(As vrea sa explice cineva mai bine ca eu nu ma pricep...)
Cele 2 porunci sunt egale Matei cap.22,versetele 37-39.
Nu stiu daca te interesa aspectul asta, am incercat sa explic.
Matei 12
46. Și încă vorbind El mulțimilor, iată mama și frații Lui stăteau afară, căutând să vorbească cu El.
47. Cineva I-a zis: Iată mama Ta și frații Tăi stau afară, căutând să-Ți vorbească.
48. Iar El i-a zis: Cine este mama Mea și cine sunt frații Mei?
49. Și, întinzând mâna către ucenicii Săi, a zis: Iată mama Mea și frații Mei.
50. Că oricine va face voia Tatălui Meu Celui din ceruri, acela îmi este frate și soră și mamă.
Hristos extinde notiunile de familie de la relatiile de singe la cele de credinta
Reply With Quote
Vechi 03.05.2010, 14:31:54
Anytza
Guest

Smile

Citat:
Matei 12
46. Și încă vorbind El mulțimilor, iată mama și frații Lui stăteau afară, căutând să vorbească cu El.
47. Cineva I-a zis: Iată mama Ta și frații Tăi stau afară, căutând să-Ți vorbească.
48. Iar El i-a zis: Cine este mama Mea și cine sunt frații Mei?
49. Și, întinzând mâna către ucenicii Săi, a zis: Iată mama Mea și frații Mei.
50. Că oricine va face voia Tatălui Meu Celui din ceruri, acela îmi este frate și soră și mamă.
Hristos extinde notiunile de familie de la relatiile de singe la cele de credinta
Matei 25
35. Caci flamand am fost si Mi-ati dat sa mananc; insetat am fost si Mi-ati dat sa beau; strain am fost si M-ati primit;
36.Gol am fost si M-ati imbracat; bolnav am fost si M-ati cercetat; in temnita am fost si ati venit la Mine.
37.Atunci dreptii Ii vor raspunde zicand: Doamne cand Te-am vazut flamand si Te-am hranit? Sau insetat si Ti-am dat sa bei?
38.(...)
39.(...)
40. Iar Imparatul, raspunzand, va zice catre ei: Adevarat zic voua: Intrucat ati facut unuia dintr-acesti frati ai Mei preamici, Mie Mi-ati facut.
Deci nu e vorba de abandonul semenilor sau a familiei in porunca pe care a dat-o Iisus,intelegi?
Reply With Quote
Vechi 03.05.2010, 14:45:39
topcat
Guest

Implicit

Citat:
Matei 25
35. Caci flamand am fost si Mi-ati dat sa mananc; insetat am fost si Mi-ati dat sa beau; strain am fost si M-ati primit;
36.Gol am fost si M-ati imbracat; bolnav am fost si M-ati cercetat; in temnita am fost si ati venit la Mine.
37.Atunci dreptii Ii vor raspunde zicand: Doamne cand Te-am vazut flamand si Te-am hranit? Sau insetat si Ti-am dat sa bei?
38.(...)
39.(...)
40. Iar Imparatul, raspunzand, va zice catre ei: Adevarat zic voua: Intrucat ati facut unuia dintr-acesti frati ai Mei preamici, Mie Mi-ati facut.
Deci nu e vorba de abandonul semenilor sau a familiei in porunca pe care a dat-o Iisus,intelegi?
Desigur, numai sa fie de aceeasi credinta
Reply With Quote
Vechi 03.05.2010, 14:49:47
laurschepsis laurschepsis is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2008
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
Doamne-ajuta!

Fals. Aproape pentru crestin este oricine. Inclusiv dusmanul.

Doamne-ajuta!
Parintele Arsenie Boca: Am vrut sa pun mana pe radacina durerii, care nu este alta decat pacatul... Rugandu-ma - pentru Pacea a toata lumea si pentru bunastarea Sfintelor lui Dumnezeu Biserici - aud deodata in urechea dinauntru infruntarea amarnica: "Nu te ruga de Mine sa le dau Pace, roaga-te de oameni sa-si schimbe purtarile, daca vor sa mai vada Pace pe pamant"..."
Reply With Quote
Vechi 03.05.2010, 14:56:25
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de laurschepsis Vezi mesajul
Doamne-ajuta!

Fals. Aproape pentru crestin este oricine. Inclusiv dusmanul.

Doamne-ajuta!
Si cum iti iubesti tu dusmanul? Ce faci in aceeasi masura pentru dusman si familie? Le dai cumva bani, ii lasi in casa ta?
O, te rogi pentru ei, dai vreun acatist? Daca da, crezi ca ordinea in care ii pui pe lista conteaza?
Reply With Quote
Vechi 03.05.2010, 14:58:30
Jane Says Jane Says is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.02.2010
Locație: KooKooLand
Implicit

Citat:
Si cum iti iubesti tu dusmanul? Ce faci in aceeasi masura pentru dusman si familie? Le dai cumva bani, ii lasi in casa ta?
O, te rogi pentru ei, dai vreun acatist? Daca da, crezi ca ordinea in care ii pui pe lista conteaza?
Ordinea de pe lista nu are importanta.
Eu personal consider ca nu am dusmani insa prin atitudinea mea (mai niste nervi, mai o invidie) sunt fara sa vreau dusmanul altora, deci mie mi-e mai mult de raul pe care-l fac eu gandind asa despre ei decat de raul pe care mi-l fac altii.
Oricum a sustine raspicat ca ai "dusmani" tine asa, un pic de domeniul paranoidiei.
Vechi 03.05.2010, 15:37:20
laurschepsis laurschepsis is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2008
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
Doamne-ajuta!

Eu nu am dusmani. Si daca as avea, relatia dintre un crestin si dusmani se supune unei ierarhi. Biserica lui Hristos este o ierarhie, atat in cer cat si pe pamant. Relatiile unui crestin cu aproapele sunt la masura la care este induhovnicirea crestinului. Si respecta principiile etice tocamai citate din Sf Ev. Matei. Exemplu: Ii dai haina de pe tine. Nu oricarui cersetor, si nu ii aduci tot sifonierul de acasa. Si, in general este de preferat sa ii dai undita si nu pestele. De industria cersitului sunt sigur ca stii.

Ce fac eu pentru altii stie Dumnezeu.

Din nou ai ajuns cu discutia la probleme punctuale si le-ai expediat pe cele fundamentale.

Trebuie sa ma retrag. Oricum ce era de spus s-a spus. Cu tot dragul,

Doamne-ajuta!
Parintele Arsenie Boca: Am vrut sa pun mana pe radacina durerii, care nu este alta decat pacatul... Rugandu-ma - pentru Pacea a toata lumea si pentru bunastarea Sfintelor lui Dumnezeu Biserici - aud deodata in urechea dinauntru infruntarea amarnica: "Nu te ruga de Mine sa le dau Pace, roaga-te de oameni sa-si schimbe purtarile, daca vor sa mai vada Pace pe pamant"..."
Reply With Quote
Vechi 03.05.2010, 14:54:45
topcat
Guest

Implicit

Citat:
Nu prea. Oricum, de mic se pare ca nu prea le avea cu familia :)
Luca 2
43. Și sfârșindu-se zilele, pe când se întorceau ei, Copilul Iisus a rămas în Ierusalim și părinții Lui nu știau.
44. Și socotind că este în ceata călătorilor de drum, au venit cale de o zi, căutându-L printre rude și printre cunoscuți.
45. Și, negăsindu-L, s-au întors la Ierusalim, căutându-L.
46. Iar după trei zile L-au aflat în templu, șezând în mijlocul învățătorilor, ascultându-i și întrebându-i.
47. Și toți care Îl auzeau se minunau de priceperea și de răspunsurile Lui. 48. Și văzându-L, rămaseră uimiți, iar mama Lui a zis către El: Fiule, de ce ne-ai făcut nouă așa? Iată, tatăl Tău și eu Te-am căutat îngrijorați.
49. Și El a zis către ei: De ce era să Mă căutați? Oare, nu știați că în cele ale Tatălui Meu trebuie să fiu?
50. Dar ei n-au înțeles cuvântul pe care l-a spus lor.
51. Și a coborât cu ei și a venit în Nazaret și le era supus. Iar mama Lui păstra în inima ei toate aceste cuvinte.
52. Și Iisus sporea cu înțelepciunea și cu vârsta și cu harul la Dumnezeu și la oameni.
Reply With Quote
Vechi 03.05.2010, 21:27:59
Anytza
Guest

Smile

Citat:
Nu scrie asta, de ce faci afirmatii de genul asta?
Citat:
Luca 2
...
46. Iar după trei zile L-au aflat în templu, șezând în mijlocul învățătorilor, ascultându-i și întrebându-i.
47. Și toți care Îl auzeau se minunau de priceperea și de răspunsurile Lui. ...
49. Și El a zis către ei: De ce era să Mă căutați? Oare, nu știați că în cele ale Tatălui Meu trebuie să fiu?
...
51. Și a coborât cu ei și a venit în Nazaret și le era supus. Iar mama Lui păstra în inima ei toate aceste cuvinte.
52. Și Iisus sporea cu înțelepciunea și cu vârsta și cu harul la Dumnezeu și la oameni.
Asta intelegi tu de aici? mi se pare ca intelegi gresit lucrurile...nu stiu ce inseamna pt tine" nu le avea cu fam".
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Vreau o dovada? Templier Knight Generalitati 12 15.01.2011 14:17:34
O dovada incredibila de ipocrizie freespirited Generalitati 85 26.09.2010 09:02:57
prostie omeneasca padrevicentiu Generalitati 51 31.07.2010 18:43:21
Bunatate=prostie? sergiu Generalitati 3 12.10.2009 00:35:52
O dovada vie Laurentiu Intamplari adevarate 34 22.10.2007 18:18:07