Citat:
În prealabil postat de AlinB
Ce stia el despre Dumnezeu?
Omul a venit din start pe forum cu temele la "ateismul stiintific" facute, chestia e ca i-a indus pe unii in eroare dupa modul in care a deschis topicul cu " Credinta imi este pusa la incercare".
Care credinta? Ca el de cand a venit aici nu crede intr-un Dumnezeu bun.
Nu cred ca a citit nici macar o data Noul Testament cap-coada, ce sa mai vorbim de cel vechi?
Problemele care le-a ridicat el sunt pur si simplu stereotipe atee, daca ar fi venit de la inceput "sunt ateu" probabil n-ar fi castigat cine stie ce atentie..
Insa probabil este o persoana cu o dilema tipica atunci cand intalneste chestiunea credintei si mesajul crestin.
Ce sa fac?
Daca primesc mesajul crestin, el ma vadeste ca un om pacatos.
Trebuie sa indrept multe lucruri, sa merg la biserica, sa renunti la raul care imi place, sa incep sa ma spovedesc, etc.
Sau mai simplu, clasific mesajul crestin ca fiind ipocrit si lipsit de valoare morala si fac in continuare ce imi place. Ca oricum is mai bun decat Dumnezeu.
Se pare ca nefericitul a ales a doua varianta..
|
Nu inteleg de ce vorbiti despre ateism. Am zis ca nu exista Dumnezeu? Am zis eu ca nu cred in Dumnezeu ?
Problema mea este ca una stiam de la Biserica si din Noul Testament : un Dumnezeu iubitor ,care judeca drept si nu poate face rau si una am gasit cand am citit Biblia.
Nu imi convin explicatii de genu : "nu poti intelege, du-te la preot". De ce ? Am fost la preot si nu am aflat NIMIC nou, aceleasi raspunsuri pe care mi le dati si voi.
"Dumnezeu este BUN indiferent CE FACE, noi trebuie sa-l ascultam, sa-l iubim si sa ne fie frica de el, altfel osanda vesnica".
Sincer ma dezamagiti cand considerati ca acele lucruri nedrepte sunt defapt bune si ca niste copii sarmani meritau sa moara in chinuri groaznice,etc.
Dumnezeu poate sa faca ce vrea cu mine dar asta nu inseamna ca voi putea fi vreodata de acord cu asa ceva si mai ales sa-l iubesc pentru asta.
Va rog sa nu mai imi spuneti ca Dumnezeu asteapta, Dumnezeu e atotstiiutor si mereu a stiut daca o sa ajungem in Iad sau in Rai.