Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox
 
 


Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Slujbele Bisericii Ortodoxe > Slujba inmormantarii
 
 
Thread Tools Moduri de afișare
  #19  
Vechi 03.05.2010, 18:43:29
Rodica50's Avatar
Rodica50 Rodica50 is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 03.05.2010
Religia: Ortodox
Mesaje: 1.855
Implicit continuare sfat

La 750 g grau folosesc 2 lamai, esenta rom de cea mai buna calitate, vanilie de calitate si ingredientele mentionate:stafide, nuci. Zahar se pune dupa gust- dar nu prea dulce. Indicat este sa se puna dimineata, pentru a nu se inmuia prea tare .Se aseaza pe un platou, se niveleaza cu o lingura sau o spatula. Se pune deasupra biscuite ras cernut, apoi crucea se face folosind o forma- cu zahar pudra- este mai greu, ori din bombonele marunte sau mari, ciocolata...mai vezi si la altii. Daca respecti instructiunile, iti va iesi foarte bine. Am vazut ca totusi este in comert si grau care fierbe mai greu.Atunci, daca observi ca nu afiert bine, mai adaugi, facand loc pe margine, apa calda.Personal, pentru fiert coliva folosesc un vas larg la gura, din email, pe care il asez pe un gratar tiganesc asezat cu gura in jos, pentru a nu permite focului sa ia avant prea tare. Deci focul sa fie cat mai scazut.Sper sa iti reuseasca!
Reply With Quote
 



Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Reteta cu fructe de mare angiteo Intrebari utilizatori 58 25.09.2016 23:26:43
Reteta coliva gabi3010 Intrebari utilizatori 4 30.03.2012 10:18:42
desen coliva andrada3 Sfanta Liturghie 4 12.05.2011 22:52:43
Ce semnifică coliva sofronie Generalitati 1 30.01.2011 03:00:57
Reteta mantuirii NECTARIE Generalitati 3 24.01.2011 16:56:59