![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]()
mooama, cand citesc cuvantul ala, mi se face rau. sunt cumva insecte de trebuie "deparazitat" forumul? deja s-a intins topicul asta pe 3 pagini si tot se posteaza. nu puteti sa-i ignorati, pur si simplu? sa-i lasati in pace? si nu, nu tin cu ateii si nici cu ceilalti; nu iau apararea nimanui, dar cand vad atata exagerare si atata tam-tam pentru un forum pe care ne putem exprima opiniile fara sa jignim (nasol pentru cei care ajung sa si jigneasca, dar fara grija... adminii vor avea grija de respectivii care incalca regulile), trebuie sa facem ziduri virtuale ca deh... noi suntem ortodocsi si suntem cei mai tari...
asa-si fac o impresie proasta, mai rau decat probabil o aveau inainte. da, sunt de acord. vorbesc frumos cu cel care mi se adreseaza atata timp cat si el imi vorbeste frumos si civilizat. dar daca il apuca pe respectivul, ce fac? stau si ma agit, fac ca trenul si incep sa arunc cu fel si fel de vorbe doar pentru ca sunt ortodox? sau ce? eu nu va inteleg :| m-am uitat ieri pe la anumite topicuri si ce-am gasit comun la toate: cearta inutila! de ce? pentru ca sunt unii care nu se pot abtine sa nu comenteze aiurea atunci cand unul comenteaza; fiecare are parerea lui si nu si-o schimba decat daca i se explica civilizat si ii arata ca e adevarat sau stiu eu ce crede el. dar sa nu stau acum sa ma apuc, sa comentez, eventual sa si jignesc (cine se simte e problema lui/ei; eu nu am dat nume) doar pentru ca sunt eu smechera si-mi permit ca e doar un forum 8-| si-i cam dau dreptate userului Scotianul si daca prin asta intelegeti ca eu sunt impotriva invataturilor lui Iisus Hristos sau ca sunt de partea ateilor, atunci nu mai zic nimic (din nou). mai terminati odata. rugam un admin/moderator sa inchida topicul asta ca e degeaba deschis. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Dar daca tot ai intrat in explicatii, te rog spune-mi, de ce ar trebui simpla intrare in biserica sa ma faca crestin? Si de unde pana unde gandirea rationala e semn al unei prezente demonice? Singura diferenta intre tine si mine este ca tu aplici gandirea rationala in mod selectiv, iar eu am ales-o ca unealta principala de observare a lumii din jurul meu.
Traieste o viata implinita. Daca exista zei, si sunt drepti, nu le va pasa cat de devotat lor ai fost, ci vei fi binevenit datorita virtutilor de care ai dat dovada de-a lungul vietii. Daca exista zei, si sunt nedrepti, oricum nu ai vrea sa le fi devotat lor. Iar daca nu exista zei, atunci vei fi disparut pur si simplu, dar vei fi trait o viata nobila, care va ramane in amintirile celor dragi. - Marc Aureliu Question everything. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
.[/quote]Deci eviti dezbaterile legate de religia ta. Nu pot de cat sa te intreb: de ce? Religia in Romania nu e deloc o treaba personala, e cat se poate de publica, si vrea sa devina din ce in ce mai publica (cu sprijinul politic de rigoare), deci e normal sa starneasca discutii. Daca esti de neclintit in credinta ta, si ai argumente sa o sustii (fata de tine, nu de altcineva), de ce ai evita discutiile cu un ateu, sau cineva de alta religie??.[/quote] Asta deja nu mai e religie in plan spiritual ci in plan social din ciclul 'norme sociale de convietuire decenta in societate sub auspiciul unei institutii'. Care sunt vrajmasii mantuirii? Diavolul, lumea si trupul. De ce cuviosii stau in locuri izolate de lume pentru a se mantui? Sau tu crezi ca mantuirea se face in piata publica, in cafenele sau pe forumuri? Sigur, se face si in familie, traind in comunitate dar fara contact cu lumea. Iar lumea are mai multe intelesuri, unul din ele fiind persoanele in care duhurile intunericului si-au facut locas. Iar discutiile sunt starnite pentru ca se evita chintesenta religiei si se insista pe social. Citat:
Citat:
Gandirea ta logica nu e produsul tau ci a sistemului in care te-ai activat. Lumea acuza ortodocsii ca sunt habotnici iar ei se vad liberi. Si stii care e diferenta aici?! Ca eu stiu de ce imi zici habotnic si ca sunt 'prizonierul' unui sistem de gandire dar tu nu stii de ce iti zic asta? ![]() De ce trebuie simpla intrare in biserica sa te faca crestin? Pt ca in Biserica e Duhul Sfant, asta desigur...daca nu vedem Biserica drept o institutie pur filantropica.
"Nimic nu poate inlocui crestinismul; nici toată cultură antică precrestină. Eu sînt de părere că apogeul Europei nu e la Atena, ci în Evul Mediu, cînd Dumnezeu umbla din casă în casă. Eu definesc strălucirea epocilor istorice în functie de geniul religios al epocii, nu în functie de isprăvi politice" |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Rugaciuni pentru atei. | cod_gabriel | Generalitati | 48 | 11.08.2014 07:25:49 |
Despre atei si scopul lor pe acest forum | neica_nimeni_altul | Teologie si Stiinta | 332 | 05.09.2011 15:04:32 |
Pentru atei | xanixade | Teologie si Stiinta | 84 | 06.04.2011 19:24:36 |
Cuvant pentru atei | dobrin7m | Generalitati | 179 | 14.03.2011 10:03:30 |
atei | rightful8912 | Generalitati | 646 | 05.08.2010 11:15:28 |
|