![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Iar bolboroselile gangave nu au mai deloc de-a face cu Biserica Penticostala. |
|
|||
|
|||
![]()
Parintii mei sunt penticostali, deci nu vorbesc fara sa stiu cum stau lucrurile; si ce vorbesc ei acolo nu e o limba, ci o insiruire hilara de vocale si consoane fara sens si inutila.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Daca vrei sa stii, e o singura cale: trebuie sa citesti Fa... A, dar ti-am mai spus, am uitat. Faptul ca pare pentru tine hilar e nesemnificativ. Au ras multi si la Cincizecime si de atunci incoace. Este important daca Dumnezeu apreciaza. |
|
|||
|
|||
![]()
Acolo este vorba de roada Duhului Sfant, nu de daruri. Nicaieri nu spune ca darurile sunt temporare, ci doar intr-un loc spune ca vor inceta la venirea Domnului, odata cu cunostinta. Dar esti libera sa mai cauti. Eu chiar ma bucur ca studiezi.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14 |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
1. Cel care vorbește într-o limbă insuflată să fie înțeles de toți cei străini care sînt de față (Fapte 2, 1-13). 2. Cînd cineva vorbește într-o limbă insuflată între localnici, care nu cunosc lucruri străine, cum a fost cazul din Corint, este nevoie de un alt dar, de acela al tălmăcirii, fără de care vorbirea în limbi este o vorbire în vînt și o nebunie (I Corinteni 14, 23). 3. Darul vorbirii în limbi nu a fost dat Bisericii pentru totdeauna, ci a fost dat numai la începutul creștinismului spre a trezi pe păgîni și pe iudei ca să creadă în Hristos. Apostol Pavel a arătat că darul vorbirii în limbi va înceta în Biserică (I Corinteni 13, 8). 4. După ce am crezut în Hristos că este Dumnezeu adevărat, nu mai avem nevoie de vorbirea în limbi, deoarece limbile sînt semn, nu pentru credincioși, ci pentru cei necredincioși (I Corinteni 14, 22). 5. Chiar la începutul creștinismului darul vorbirii în limbi a fost unul din darurile cele mai mici în Biserică față de cel al proorociei (predicii), al tălmăcirii, al dragostei și altele care erau superioare. Despre aceasta zice Sfîntul Apostol Pavel: De aș grăi în limbile oamenilor și ale îngerilor, iar dragoste nu am, făcutu-m-am aramă sunătoare și chimval răsunător (I Corinteni 13, 1). Le-am copiat din predica Parintelui Cleopa ca tot mi-a cerut "penticostalulmantuibil" un argument oricat de fragil; eu cred ca am adus un argument mai mult decat solid. |
|
|||||
|
|||||
![]() Citat:
"Pentru că cel ce vorbește într-o limbă străină nu vorbește oamenilor, ci lui Dumnezeu; și nimeni nu-l înțelege, fiindcă el, în duh, grăiește taine." Citat:
"dacă nu e tălmăcitor, să tacă în biserică și să-și grăiască numai lui și lui Dumnezeu" deci, cand nu e talmacitor, Sf Ap pavel recomanda sa se vorbeasca incet, in rugaciune, nu in fata multimii. Citat:
"Cât despre proorocii – se vor desființa; darul limbilor va înceta; știința se va sfârși; Dar când va veni ceea ce e desăvârșit, atunci ceea ce este în parte se va desființa." Acolo scrie ca si cunostinta [stiinta] se va sfarsi. Daca pentru tine s-a sfarsit cunostinta, ce pot sa spun...Sa inteleg ca a venit Cel ce este desavarsit ? Citat:
Limbile sunt un semn pentru necredinciosi; pentru cei credinciosi sunt ceva obisnuit, credinciosii nu au nevoie de semne ca sa creada. Citat:
Chiar imi pare rau pentru parintele Cleopa...
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14 Last edited by Doriana; 04.05.2010 at 18:59:32. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Eu as fi curioasa sa vad ce s-ar intampla daca ar veni cate un translator adevarat, reprezentant al fiecarei limbi de pe Terra...si astfel sa se poata spune clar: E urdu; e un dialect de prin India; e suedeza, finlandeza, un dialect african...ceva ca sa se poata vedea daca e vorbire in limbi( cunoscute pe acest glob, pentru ca asta inseamna limbi, atat) sau bolboroseala=deci nicio limba! In fine, concluzia e foarte clara, se vorbea in limbi daca erau mai multi din cei prezenti, care vorbeau si alte limbi, si darul consta Žtocmai in faptul ca cel strain poate intelege mesajul! Ceea ce e foarte ciudat, e ca ei au inteles citind Bibilia, ca Sfintii Apostoli pareau beti pentru toti cei prezenti, ori cei care au crezut acest lucru, erau numai cei care stiau doar ebraica, atat...si logic de altfel, ca eu daca l-as auzi pe sotul meu vorbind instant in Urdu, as crede ca e beat...pentru ca nu cunosc aceasta limba, insa el nu are ce sa imi transmita daca ar vorbi aceasta limba, pentru ca noi vorbim aceeasi limba, deci nu sunt o straina, si nici nici un vorbitor de Urdu nu e prin preajma ca sa se poata spune ca e minune...simplu ca buna ziua! ![]()
|
|||
|
|||
![]()
"Și fiecăruia se dă arătarea Duhului spre folos.
Că unuia i se dă prin Duhul Sfânt cuvânt de înțelepciune, iar altuia, după același Duh, cuvântul cunoștinței. Și unuia i se dă întru același Duh credință, iar altuia, darurile vindecărilor, întru același Duh; Unuia faceri de minuni, iar altuia proorocie; unuia deosebirea duhurilor, iar altuia feluri de limbi și altuia tălmăcirea limbilor. Și toate acestea le lucrează unul și același Duh, împărțind fiecăruia deosebi, după cum voiește"
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14 Last edited by Doriana; 04.05.2010 at 19:14:24. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Despre vorbirea cu mortii | strajeru | Secte si culte | 2 | 09.04.2018 22:32:16 |
Care este adevarul despre vorbirea in limbi ? | petrut-angel | Secte si culte | 1534 | 12.03.2018 22:00:37 |
Vorbirea in limbi - ajutor | Archangel | Reguli generale de utilizare a forumului | 37 | 03.01.2013 12:16:48 |
Dilema unui ortodox privind darul vorbirii in limbi la penticostali | gpalama | Secte si culte | 4 | 29.05.2010 21:11:29 |
DESPRE VORBIREA IN LIMBI | Ioan_Ciobota | Generalitati | 4 | 24.03.2010 17:09:10 |
|