Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 06.05.2010, 13:37:37
delia31's Avatar
delia31 delia31 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.01.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Dumnezeu nu cred ca vrea sa fie iubit pentru ca oamenii asteapta ceva de la El.

Dumnezeu deja a facut pentru oameni mai mult decat multi chiar dintrei cei care se cred credinciosi, pot sa inteleaga.

Uneori boala persista pentru ca ai probleme cu care nu poti sa te confrunti din lipsa de totala sinceritate si pocainta.

Alteori El mai lasa timp pana la implinirea rugaciunilor, pentru a vedea daca atitudinea noastra este sincera sau nu..

Iar uneori asta este crucea pe care trebuie sa o purtam, asa cum o purta si Sf. Ap. Pavel pe a lui pentru a nu cadea in mandrie.

Dar de multe ori indreptarea noastra pe care o facem pentru ca vrem sa obtinem ceva este facuta cu superficiala ipocrizie - ne pierdem repede rabdarea si nu dupa mult timp ajungem sa il numim pe Dumnezeu vinovat pentru suferinta noastra sau pentru indiferenta fata de ea..

Ceea ce inseamna ca de fapt n-am ajuns sa-L cunoastem si nici sa-L iubim, desi afirmam exact contrariul, iar schimbarea noastra este de suprafata.

Daca dorinta ta de vindecare te-a adus in casa si la rugaciunile unui eretic, si mai rau ai ajuns sa te intrebi daca botezul pe care il fac ei este bun, semn ca deja a inceput lucrarile pentru "campania de aderare", eu iti spun ca ai mari probleme cu credinta pe care crezi ca o ai..

Asa stand lucrurile, nu m-as mira daca in schimbul vindecarii ai ajunge sa-ti lepezi credinta pentru minciunile lor.

@alinB
foarte adevarat ce spui si sunt de acord ca trebuie sa ne scuture cineva cand o luam pe aratura dar ultima fraza are un iz fatalist. Sa nu fie!

Adevarul doare si bine face, ca de nu am lancezi in toropeala minciunii.

incearca sa incurajezi constructiv, nu sa anticipezi potentiale situatii indezirabile. cuvintele au in miezul lor puterea de a deveni realitate.
annajanette e intr-o cumpana, inclina intr-o parte dar se poate echilibra. daca ajunge sa se mustre singura, ai ajutat-o foarte mult.
Reply With Quote
Vechi 06.05.2010, 15:43:20
annajanette
Guest

Implicit

Citat:
Dumnezeu nu cred ca vrea sa fie iubit pentru ca oamenii asteapta ceva de la El.

Dumnezeu deja a facut pentru oameni mai mult decat multi chiar dintrei cei care se cred credinciosi, pot sa inteleaga.

Uneori boala persista pentru ca ai probleme cu care nu poti sa te confrunti din lipsa de totala sinceritate si pocainta.

Alteori El mai lasa timp pana la implinirea rugaciunilor, pentru a vedea daca atitudinea noastra este sincera sau nu..

Iar uneori asta este crucea pe care trebuie sa o purtam, asa cum o purta si Sf. Ap. Pavel pe a lui pentru a nu cadea in mandrie.

Dar de multe ori indreptarea noastra pe care o facem pentru ca vrem sa obtinem ceva este facuta cu superficiala ipocrizie - ne pierdem repede rabdarea si nu dupa mult timp ajungem sa il numim pe Dumnezeu vinovat pentru suferinta noastra sau pentru indiferenta fata de ea..

Ceea ce inseamna ca de fapt n-am ajuns sa-L cunoastem si nici sa-L iubim, desi afirmam exact contrariul, iar schimbarea noastra este de suprafata.

Daca dorinta ta de vindecare te-a adus in casa si la rugaciunile unui eretic, si mai rau ai ajuns sa te intrebi daca botezul pe care il fac ei este bun, semn ca deja a inceput lucrarile pentru "campania de aderare", eu iti spun ca ai mari probleme cu credinta pe care crezi ca o ai..

Asa stand lucrurile, nu m-as mira daca in schimbul vindecarii ai ajunge sa-ti lepezi credinta pentru minciunile lor.
ai dreptate, disperarea m-a facut sa fac asta oricum nu ma mai duc la ei gata.
Reply With Quote
Vechi 06.05.2010, 17:57:49
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de annajanette Vezi mesajul
ai dreptate, disperarea m-a facut sa fac asta oricum nu ma mai duc la ei gata.
Alin este un om foarte direct si de fapt a spus mult mai mult decat ca ai gresit.
Si eu sunt de aceeasi parere cu el. Faptul ca ai mers la sectanti tradeaza putina ta credinta. Nu te supara, ca nu este intentia mea.
Desi multi crestini par toleranti, un ortodox onest considera ca prin rugaciunile in comun cu sectantii se leapada de Adevar. Aceste lucruri nu prea se spun pt ca cine este credincios ajunge oricum la aceasta concluzie (iar cine este caldut, ei bine, cam pierdere de vreme sa-i explici ceva).
Mesajul lui Alin era: cerceteaza-ti credinta.

Ai incredere in Dumnezeu. Nici o incercare nu ne este data pentru pierderea noastra.
Ai spus ca ai schimbat preoti, ca ai luat manastiri la rand..
Consider ca nu este bine. Singura schimbare care ar trebui sa se intample este cea din tine. Cere in rugaciuni sa-ti vezi pacatele si sa te te cureti prin taina spovedaniei.
Ca daca tu crezi ca spovedania este o formalitate pt a ajunge la impartasit, iar nu este bine!
Cauta un duhovnic, citeste scrierile sf parinti... (Eu nu am gasit raspunsuri DECAT in traditia bisericii. Nicaieri altundeva.)
Maica Domnului sa te ocroteasca!
Si ai rabdare. Rugaciunile nu raman fara raspuns, desi poate raspunsul nu e cel pe care-l asteptam noi.
Reply With Quote
Vechi 06.05.2010, 16:26:59
Danut7 Danut7 is offline
Banned

Data înregistrării: 30.07.2009
Implicit

Citat:
pai simplu, de ce nu ma fac bine???? fac milostenie, ma rog seara de seara din inima, il iubesc pe dzeu, vb frumos si sincer cu oamenii (asta mai de curand) inainte eram mai certareata si nu fac de 3 zile, au trecut mai mult de 8 luni si ma gandesc ca ceva nu e in regula ori nu fac eu ceva bine ori nu fac ceva ce trebuie facut??!!
Nu inseamna ca Dumnezeu nu a auzit rugaciunile tale sau ca nu vede ce faci.El este cel ce decide si decizia lui va fi cea mai convenabila pentru tine.Pentru unii oameni suferinta le este spre mantuire si pentru dobandirea unei mari cununi.
Reply With Quote
Vechi 06.05.2010, 17:24:43
lacrimi's Avatar
lacrimi lacrimi is offline
Senior Member

Data înregistrării: 19.02.2009
Locație: LONDON
Implicit

Citat:
Fugi, fugi cat mai poti..
Desi daca la respectivul ai ajuns, clar problemele tale au luat-o razna de tot.

Ce raspunsuri cauti de fapt?
Exact. Sunt total de acord cu Alin. Ce-ai cautat acolo de fapt? Ai grija ca de aici pana la ... altele e un pas mic.
Daca erai ortodoxa, asa cum te clasifici, nu ai fi ajuns niciodata acolo...
Iarta-ma
Vechi 06.05.2010, 14:09:02
cojanete cojanete is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2010
Implicit

Citat:
m-am dus ieri la cineva care este pocait ptr ca de ceva timp am probleme de sanatate si desi am luat toti preotii la rand, biserici, manastiti, eu cautam niste raspunsuri. Persoana respectiva incepe se roga la Dl Hristos cu lacrimi in ochi ptr mine sa ma ajute adica parea sincera, il chema sa ma ajute si la un momenta a inceput sa vb o limba ciudata necnoscuta noua. La sfarsitul rugaciunii am intrebat-o ce limba este si mi-a spus una ingereasca si ca d efapt nu ea vb ci Dl Hristos si ea imi traducea.
Ce parere aveti?
Am citit despre problemele tele de sanatate .Ma intreb ce n-ai gasit la sf noastra Biserica Ortodoxa si a trebuit sa mergi la acea persooana . Personal sufar de o anumita forma de cancer dar nu mi-am pierdut niciodata speranta . Daca boala e ca urmare a pacatului ,in cazul in care m-as face sanatos oare as pacatui din nou?Asa ca nu-mi decat sa spun DOAMNE FACASE VOIA TA .
Reply With Quote
Vechi 06.05.2010, 21:31:08
gabriela8 gabriela8 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 31.10.2009
Locație: Romania
Send a message via Skype™ to gabriela8
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cojanete Vezi mesajul
Am citit despre problemele tele de sanatate .Ma intreb ce n-ai gasit la sf noastra Biserica Ortodoxa si a trebuit sa mergi la acea persooana . Personal sufar de o anumita forma de cancer dar nu mi-am pierdut niciodata speranta . Daca boala e ca urmare a pacatului ,in cazul in care m-as face sanatos oare as pacatui din nou?Asa ca nu-mi decat sa spun DOAMNE FACASE VOIA TA .
Foarte bine faci! Sa iti dea Dumnezeu puterea si curajul de a infrunta boala! Sunt sigura ca te-ai rugat mult si speri in vindecare dar sa nu deznadajduiesti NICIODATA daca vindecarea nu va veni! Dumnezeu ne iubeste si prin suferinta ne curata! Boala este crucea noastra aducatoare de mantuire si daca Ii cerem lui Dumnezeu sa ne ia crucea bolii ne-o poate lua la insistentele noastre dar mai bine sa o ducem cu credinta si nadejdea mantuirii.
Reply With Quote
Vechi 06.05.2010, 21:48:43
almaris
Guest

Implicit

Hai mai bine diseara cand ne ducem la culcare sa spunem cateva cuvinte pentru prietena noastra intr-o rugaciune asa cum ne pricepem. Nu e locul potrivit pentru ciondanelile noastre.
Reply With Quote
Vechi 06.05.2010, 14:38:31
TIBS's Avatar
TIBS TIBS is offline
Member

Data înregistrării: 29.12.2008
Implicit

Citat:
m-am dus ieri la cineva care este pocait ptr ca de ceva timp am probleme de sanatate si desi am luat toti preotii la rand, biserici, manastiti, eu cautam niste raspunsuri. Persoana respectiva incepe se roga la Dl Hristos cu lacrimi in ochi ptr mine sa ma ajute adica parea sincera, il chema sa ma ajute si la un momenta a inceput sa vb o limba ciudata necnoscuta noua. La sfarsitul rugaciunii am intrebat-o ce limba este si mi-a spus una ingereasca si ca d efapt nu ea vb ci Dl Hristos si ea imi traducea.
Ce parere aveti?
Daca nadejdea ta este Tatal, scaparea ta este Fiul si acoperamantul tau este Duhul Sfant ce cauti tu in casa unui sectar? Vai, vai! Asa cum ziceau si altii pe aici asa cred si eu ca e bine sa te spovedesti. Ai grija sa nu nimersti iar in casa unui sectar la spovedanie ca ei nu prea stiu ce inseamna aceasta.
Reply With Quote
Vechi 06.05.2010, 14:59:56
almaris
Guest

Implicit

Citat:
m-am dus ieri la cineva care este pocait ptr ca de ceva timp am probleme de sanatate si desi am luat toti preotii la rand, biserici, manastiti, eu cautam niste raspunsuri.
Daca ai probleme de sanatate te duci la medici. Pe acestia i-a lasat Dumnezeu sa se ocupe de astfel de probleme.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
"Fiul Omului" - "Cel Vechi de zile" Daniel 7,13 georgeval Din Vechiul Testament 25 25.10.2016 06:31:20
Ce considerati despre "Misquoting Jesus"/"Forged" de Bart Ehrman Ciprian Mustiata Teologie si Stiinta 8 19.12.2012 16:12:08
Am nevoie de "putin" ajutor ! - Va rog nu treceti "peste" - Nu am liniste de o luna! valentinalogo Preotul 28 06.06.2010 07:26:42