Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 07.05.2010, 23:43:42
penticostalulmantuibil penticostalulmantuibil is offline
Banned

Data înregistrării: 27.04.2010
Locație: Constanta
Religia: Protestant
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru penticostalulmantuibil Send a message via Skype™ to penticostalulmantuibil
Implicit

Citat:
În prealabil postat de maria-luisa Vezi mesajul
Multumesc pentru lamurire, dar cred ca va inselati. . Cum ati ajuns la aceasta concluzie?
Care sunt doctrinele bisericii adventiste?
Aaa, ma scuzati, am vrut sa spun Crestini dupa Evanghelie .
Reply With Quote
Vechi 07.05.2010, 23:43:56
maria-luisa maria-luisa is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.12.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de delia31 Vezi mesajul
"Pe Dumnezeu nimeni nu L-a vazut vreodata" - nu aveau ce sa-si aminteasca. "Fiul cel unul nascut, acela L-a facut cunoscut".
Oricum si L-ar imagina omul pe Dumnezeu, nu coincide cu realitatea dumnezeiasca.
Imaginatia omului oricat ar fi de bogata si rafinata are niste limite din care nu poate iesi.
Iar porunca de a nu-si-L imagina ei ca pe nimic din cele ce se vad in cer si pe pamant si in ape si sub ape, tocmai asta cred eu ca inseamna.
vezi toate popoarele idolatre in cate feluri si L-au imaginat.
nu cred ca se pune problema in termeni astia, ca e vina lor ca Dumnezeu nu li se arata.
toata perioada Vechiului Testament e de pregatire pentru a-L primi, pur si simplu inca nu venise "plinirea vremii", nu aveau "ochi duhovnicesti si imaginatie duhovniceasca " sa-L primeasca.
inca nu erau copti la minte. nu aveau varsta duhovniceasca sa primeasca taina intruparii. pentru nivelul lor de atunci, trebuiau doar sa respecte poruncile si sa asculte de profeti. Pana la urma li s-a aratat, nu? "cine M-a vazut pe Mine L-a vazut pe Tatal", zice Hristos.
Cred ca sunt speculatii si imaginatie in ceea ce spui despre poruncile lui Dumnezeu. A spus clar aceste porunci, nu ca sa ne imaginam vrute si nevrute.
De ce dai vina pe ei aiurea? Ti-ar placea sa zica despre tine ca e vina ta ca nu intelegi?

Last edited by maria-luisa; 07.05.2010 at 23:47:40.
Reply With Quote
Vechi 07.05.2010, 23:50:28
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de penticostalulmantuibil Vezi mesajul
Aaa, ma scuzati, am vrut sa spun Crestini dupa Evanghelie .
esti amuzant. :)) dar iar n-ai nimerit-o.
Reply With Quote
Vechi 07.05.2010, 23:52:06
delia31's Avatar
delia31 delia31 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.01.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
evreii nu s-au inchinat la heruvimi sculptati si nu se inchina la idoli. Toate aceste povestiri din vechiul testament sunt exemple depre ce e bine sa facem si ce sa nu facem.

Odata cu Hristos, respectam Legea lui Hristos care e legea harului, fara sa desfiintam legea lui Moise.
"legea prin Moise s-a dat, dar harul si adevarul prin Hristos au venit".
legea lui Hristos e superioara legii mozaice, asa ca a stagna doar la legea lui Moise fara a acorda prioritate lui Hristos inseamna a bate pasul pe loc. in cel mai bun caz.
Reply With Quote
Vechi 07.05.2010, 23:57:07
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de delia31 Vezi mesajul
Odata cu Hristos, respectam Legea lui Hristos care e legea harului, fara sa desfiintam legea lui Moise.
"legea prin Moise s-a dat, dar harul si adevarul prin Hristos au venit".
legea lui Hristos e superioara legii mozaice, asa ca a stagna doar la legea lui Moise fara a acorda prioritate lui Hristos inseamna a bate pasul pe loc. in cel mai bun caz.
Si nu merita poporul evreu care a dat Vechiul Testament si un Mantuitor lumii niciun pic de respect?

Yeshua, redenumit Isus unde s-a nascut? Unde a crescut? Cine i-a fost familia? Cine i-au fost prietenii?
Pe El il respectati?

Last edited by maria-luisa; 08.05.2010 at 00:01:26.
Reply With Quote
Vechi 08.05.2010, 00:02:25
costin_byby costin_byby is offline
Member

Data înregistrării: 13.04.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de almaris Vezi mesajul
Fata de "recomandarile" de mai sus, rugaciunea aluia in "limbi" la care a fost prietena noastra e nimica toata. Macar respectivul s-a rugat cum s-a priceput dar vad ca sunteti unii care dupa ce ca e omul amarat mai veniti cu poveri de neimaginat pe carca omului. Oribil!
Intr-adevar sunt poveri insa acestea sunt Calea sau calea cea stramta despre care vorbea Domnul Iisus.Aceste poveri despre care vb tu frate isi au originea in traditia apostolica si au dat roade,chiar daca uneori mai tarziu...atunci cand Domnul a considerat ca omul e curatit de povara pactului.Sfintenia se castiga prin credinta si eforturi personale nu prin bolboroseli anapoda.Daca limbile de care vorbesc sectele ar fi reflexii ale Duhului he he ,sora noastra era deja vindecata.Dar....sorry
Reply With Quote
Vechi 08.05.2010, 00:04:02
Banned

Trimite un mesaj prin Yahoo pentru penticostalulmantuibil Send a message via Skype™ to penticostalulmantuibil
Implicit

Salut Bibi. Am oscilat intre a te baga in seama si a te ignora. Am vazut ca esti mai nou pe aici si am zis sa-ti scriu totusi cate ceva.

Asa, deci:
Citat:
În prealabil postat de costin_byby Vezi mesajul
Ha ha ha ....rugaciunea in duh inseamna pt unii bolboroseli...
1. „Bolboroselile” nu sunt bolboroseli, ci vorbirea in limbi, frumosul dar al Duhului Sfant. Daca vrei sa stii ceva despre el trebuie neaparat sa citesti, nu ai incotro. Iti recomand cartea Faptele Sfintilor Apostoli pentru inceput. Daca e prea greu sa o citesti pe toata, poti citi numai capitolele 2, 10 si 19.
Citat:
Ha ha ha ....rugaciunea in duh inseamna pt unii bolboroseli indescifrabile...
2. Vorbirea in limbi, da, este indescifrabila pentru tine, dar e normal sa fie asa, nu iti este adresata. Este adresata lui Dumnezeu si El o poate descifra.
Citat:
Ha ha ha ....rugaciunea in duh inseamna pt unii bolboroseli indescifrabile...Apostolii nu faceau asa ceva.
3. Apostolii asa faceau. In nici un caz nu faceau „ha ha ha” cum faci tu. Ha ha ha faceau unii din public care nu intelegeau ce se petrece. Cum nu intelegi nici tu. Ei ziceau ca apostolii sunt beti. Tu asta nu ai zis-o inca dar probabil, urmeaza.

Toate cele bune, tinem legatura.
Reply With Quote
Vechi 08.05.2010, 00:05:39
Banned

Implicit

Citat:
esti amuzant. :)) dar iar n-ai nimerit-o.
Pai, aici am vrut sa ajung, sa fiu sigur ca sunteti baptista.
Reply With Quote
Vechi 08.05.2010, 00:09:42
Delirul's Avatar
Delirul Delirul is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.02.2010
Locație: undeva-n Moldova
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru Delirul
Implicit

Citat:
Si nu merita poporul evreu care a dat Vechiul Testament si un Mantuitor lumii niciun pic de respect?
Cred ca aici depinde la ce fel de respect te referi. Daca te referi la genul de respect pe care anumite culturi ar trebui sa-l aiba una fata de cealalta, sa nu se razboiasca reciproc pe tot felul de motive religioase duse pana la fanatism, atunci banuiesc ca e in regula dar de aicea pana a le accepta convingerile si a ne face partasi acestor convingeri este o diferenta majora.

Aici cred ca ar trebui sa tinem cont si de respectul pe care il au evreii fata de crestini, deoarece respectul nu poate fi decat reciproc atunci cand exista.
Reply With Quote
Vechi 08.05.2010, 00:11:36
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de penticostalulmantuibil Vezi mesajul
Pai, aici am vrut sa ajung, sa fiu sigur ca sunteti baptista.
Inca nu stii cine sunt? :))
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
"Fiul Omului" - "Cel Vechi de zile" Daniel 7,13 georgeval Din Vechiul Testament 25 25.10.2016 06:31:20
Ce considerati despre "Misquoting Jesus"/"Forged" de Bart Ehrman Ciprian Mustiata Teologie si Stiinta 8 19.12.2012 16:12:08
Am nevoie de "putin" ajutor ! - Va rog nu treceti "peste" - Nu am liniste de o luna! valentinalogo Preotul 28 06.06.2010 07:26:42