Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 06.05.2010, 08:53:09
anita anita is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de annajanette Vezi mesajul
pai simplu, de ce nu ma fac bine???? fac milostenie, ma rog seara de seara din inima, il iubesc pe dzeu, vb frumos si sincer cu oamenii (asta mai de curand) inainte eram mai certareata si nu fac de 3 zile, au trecut mai mult de 8 luni si ma gandesc ca ceva nu e in regula ori nu fac eu ceva bine ori nu fac ceva ce trebuie facut??!!
Pentru sanatate duhovnicul recomanda citirea timp de 40 de zile a Paraclisului Maicii Domnului.
Faptul ca ai fost in casa unui sectant si te-ai mai si rugat acolo trebuie spus la spovedanie .In orice indreptar de spovedanie scrie ca este pacat sa avem de-a face cu sectantii.
Pentru insanatosire spovedania deasa ,facuta din inima e foarte importanta.
Reply With Quote
Vechi 06.05.2010, 09:02:51
Jane Says Jane Says is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.02.2010
Locație: KooKooLand
Implicit

Annajanete, pe toate le faci, dar de spovedit si impartasit -- astea le faci?

Si poate ar trebui sa iei legatura cu un terapeut, pentru ca, ce ai tu se poate trata daca pui si tu osul si vointa (parca ziceai ca nu poti iesi din casa, sau asa ceva).
Vechi 06.05.2010, 09:14:46
anita anita is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Jane Says Vezi mesajul
Annajanete, pe toate le faci, dar de spovedit si impartasit -- astea le faci?

Si poate ar trebui sa iei legatura cu un terapeut, pentru ca, ce ai tu se poate trata daca pui si tu osul si vointa (parca ziceai ca nu poti iesi din casa, sau asa ceva).
De impartasit e o problema ,sa nu fie oprita pentru ceva timp ,de vreme ce s-a rugat in casa unui sectant.
Reply With Quote
Vechi 06.05.2010, 09:21:48
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de anita Vezi mesajul
.In orice indreptar de spovedanie scrie ca este pacat sa avem de-a face cu sectantii.
De aia se strang preotii impreuna cu pastorii sa se roage pentru tara.
Ei au inteles ca ura si dezbinarea nu duc nicaieri si e mai bine sa lucreze impreuna .
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Reply With Quote
Vechi 06.05.2010, 09:29:14
Jane Says Jane Says is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.02.2010
Locație: KooKooLand
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Doriana Vezi mesajul
Ei au inteles ca ura si dezbinarea nu duc nicaieri si e mai bine sa lucreze impreuna .
Mnnnu.. n-o sa se intample chiar daca s-a intamplat in cateva cazuri izolate :)
"Strang" asta e fortat. S-au strans vreo doi, sau cum.
Vechi 06.05.2010, 09:29:50
anita anita is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Doriana Vezi mesajul
Nu e vorba de ura si dezbinare ,dar la rugaciune nu au ce cauta ortodocsii pe la secte.
Mantuirea acestui popor incepe cu mantuirea personala.
Ori noi nu ne putem mantui decat in biserica lasata de Hristos.
Intamplator ieri eram la o taraba cu carti duhovnicesti si domnul care avea acea taraba ii citea dintr-o carte altuiva despre secte.
Penticostalii au aparut pe la 1902 sau 1912.
Ce rost mai au sectele daca noi avem credinta noastra strabuna si mantuitoare?
Doar sa ne pierdem sufletele ,asta cu siguranta s-ar intampla.
Reply With Quote
Vechi 06.05.2010, 09:37:39
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Jane Says Vezi mesajul
Mnnnu.. n-o sa se intample chiar daca s-a intamplat in cateva cazuri izolate :)
"Strang" asta e fortat. S-au strans vreo doi, sau cum.
De exemplu:

http://www.adevarul.ro/locale/cluj-n...193180757.html

Apoi, periodic se fac adunari de rugaciune in parlamentul Romaniei.

Si, ca vorbeam de hotarari, iata un exemplu:

http://romoflorin.wordpress.com/2010...parlamentului/

Citez:

"Iata trei proiecte propuse pana acum:
  1. Odata pe luna la una din spalatoriile comune, cea din Grivita in cazul acesta, sa fie invitati toti orfanii si copii ai strazii pentru a se spala, a se tunde, si fiecare din noi sa participe cu un pachet alimentar, sau haine pentru ei. Se va stabili o zi pe luna cand se va face acest lucru, cum ar fi 05 a fiecarei luni, etc.
  2. Daca o biserica sau mai multe, se unesc intr’o actiune de donare de sange, prin care va ajuta pe cei ce au nevoie de acest lucru, nevoia este mare, din 20 aprilie 2010 se va putea amplasa unitati mobile in acest scop. Acesta va fii o actiune a comunitatilor locale prin aplearea la organele de specialitate.
  3. Un festival de poezie si muzica religioasa, in care sa fie invitate mai multe biserici sau culte religioase sa participe."
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Reply With Quote
Vechi 06.05.2010, 10:30:16
delia31's Avatar
delia31 delia31 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.01.2010
Implicit

Citat:
pai simplu, de ce nu ma fac bine???? fac milostenie, ma rog seara de seara din inima, il iubesc pe dzeu, vb frumos si sincer cu oamenii (asta mai de curand) inainte eram mai certareata si nu fac de 3 zile, au trecut mai mult de 8 luni si ma gandesc ca ceva nu e in regula ori nu fac eu ceva bine ori nu fac ceva ce trebuie facut??!!

draga annajanette , nu se poate epuiza subiectul suferintei si a rostului ei intr-o viata intreaga, darmite in cateva postari.
acuma depinde si de fiecare caz in parte dar se stie ca in principiu "Dumnezeu pe cei pe care ii iubeste ii incearca", ii supune la diferite teste sa-si vada omul adevarata credinta, sa se curete de raul din el, sa se apropie de Dumnezeu, sa treaca la alt nivel de intelegere.

si cum pe toti ne iubeste, toti avem diverse necazuri, probleme, suferinte. ele ne vin ca urmare a pacatelor, sa ne dam seama singuri ce prosti suntem cand alegem pacatul.

Daca dupa o vreme oarecare (in cazul tau zici 8 luni ) ne zicem singuri gata, de ajuns, nu mai pot, am fost la preoti, trebuie sa incerc orice numai sa scap, fie ghicitori, fie ce-o fi, nu conteaza ca e in duhul adevarului sau nu, nu facem decat sa ne dovedim ca in cele ale credintei ne-am aprins usor si ne stingem repede ca un foc de paie.

si suferinta poate avea multe subtilitati din care avem de invatat ceva neaparat.
pentru dureri fizice, iei medicamente, calmante dar nu ignora faptul ca e nevoie de tamaduire in adancul tau, in relatia ta cu Dumnezeu. de acolo trebuie extirpat raul.
si doar Hristos ne tamaduieste prin Impartasirea cu El, iar ca sa te impartasesti, te spovedesti inainte. Roaga-te sa-ti dea cainta ca numai suferinta si lacrimile "dilueaza" raul din noi.
mai e si slujba Sf. Maslu special pentru boli, "de este cineva bolnav intre voi, sa cheme preotii bisericii si sa se roage pentru el, ungandu-l cu untdelemn sfintit.."

cat despre "convorbirea in limbi" a doamnei la care ai fost, personal am mari dubii. nici macar sa nu te invoiesti cu duhul ratacirii, ca te acapareaza si-ti paraziteaza sistemul daca nu ai o credinta "anti-virus" strong.
uite ce zice sf. Pavel "Iar acum, fraților, dac'aș veni la voi grăind în limbi, de ce folos v'aș fi dacă nu vă vorbesc: fie'ntru descoperire, fie'ntru cunoștință, fie'ntru profeție, fie'ntru învățătură? 1Cor14, 6

si tot el zice ca darul limbilor va pieri.
oricat de empatic ar fi cineva fata de suferinta ta, nu poate sa extirpe sursa raului. Doar prin Sfanta Impartasanie cu Hristos iti vine tamaduirea. De fapt tamaduirea trupeasca e o consecinta a vindecarii relatiei tale cu El.
Iti dau un hint, nu-L cauta in alta parte decat acolo unde se implineste ce a zis El "cine nu va lua Trupul Meu si nu va bea Sangele Meu nu va avea viata in el", adica in Liturghie.

eu dupa ce am citit marturii ale celor care au suferit in inchisorile comuniste, chinurile si grozaviile iadului, mi-a venit sa intru in pamant de atitudinea mea in fata problemelor.
dar desigur ce s-a intamplat acolo e un caz extrem.

a fugi de suferinta echivaleaza cu a pierde virtutile pe care le-am fi putut dobandi la capatul lor, a nu dobandi cununa de la capatul suferintei - asa zic cei care n-au trecut degeaba prin incercari.
Reply With Quote
Vechi 06.05.2010, 10:36:24
carmina carmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 30.01.2009
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
incearca sa citesti din vietile sfintilor.
Reply With Quote
Vechi 06.05.2010, 10:43:11
VladCat
Guest

Implicit

Citat:
au trecut mai mult de 8 luni si ma gandesc ca ceva nu e in regula ori nu fac eu ceva bine ori nu fac ceva ce trebuie facut??!!
eu cred ca e totul in regula si ca tot ce trebuie sa faci ca sa depasesti problema e sa persisti in ceea ce faci deja si sa cauti sa citesti ceea ce au scris Sfintii Parinti despre rabdare ..stiu ca e foarte usor de spus din afara...dar sunt convins ca asta trebuie facut...

p.s.: sa TE FERESTI CA DE MOARTE(nu e o metafora) de orice secta

Last edited by VladCat; 06.05.2010 at 10:47:58.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
"Fiul Omului" - "Cel Vechi de zile" Daniel 7,13 georgeval Din Vechiul Testament 25 25.10.2016 06:31:20
Ce considerati despre "Misquoting Jesus"/"Forged" de Bart Ehrman Ciprian Mustiata Teologie si Stiinta 8 19.12.2012 16:12:08
Am nevoie de "putin" ajutor ! - Va rog nu treceti "peste" - Nu am liniste de o luna! valentinalogo Preotul 28 06.06.2010 07:26:42