![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
unde se strang? in visele voastre!
|
|
|||
|
|||
![]()
Pace frate Catalin.
Da, orice realizare semnificativa are loc mai intai intru-un vis (cu ochii deschisi) si abia apoi in realitate. De exemplu despre Saptamana Interconfesionala de Rugaciune ai auzit ceva? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() Bine, personal nu sunt de acord nici cu criticarea vehementa a ei care se lasa si cu atacarea ierarhiei, IPS, etc.. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dumnezeu deja a facut pentru oameni mai mult decat multi chiar dintrei cei care se cred credinciosi, pot sa inteleaga. Uneori boala persista pentru ca ai probleme cu care nu poti sa te confrunti din lipsa de totala sinceritate si pocainta. Alteori El mai lasa timp pana la implinirea rugaciunilor, pentru a vedea daca atitudinea noastra este sincera sau nu.. Iar uneori asta este crucea pe care trebuie sa o purtam, asa cum o purta si Sf. Ap. Pavel pe a lui pentru a nu cadea in mandrie. Dar de multe ori indreptarea noastra pe care o facem pentru ca vrem sa obtinem ceva este facuta cu superficiala ipocrizie - ne pierdem repede rabdarea si nu dupa mult timp ajungem sa il numim pe Dumnezeu vinovat pentru suferinta noastra sau pentru indiferenta fata de ea.. Ceea ce inseamna ca de fapt n-am ajuns sa-L cunoastem si nici sa-L iubim, desi afirmam exact contrariul, iar schimbarea noastra este de suprafata. Daca dorinta ta de vindecare te-a adus in casa si la rugaciunile unui eretic, si mai rau ai ajuns sa te intrebi daca botezul pe care il fac ei este bun, semn ca deja a inceput lucrarile pentru "campania de aderare", eu iti spun ca ai mari probleme cu credinta pe care crezi ca o ai.. Asa stand lucrurile, nu m-as mira daca in schimbul vindecarii ai ajunge sa-ti lepezi credinta pentru minciunile lor. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Pe cand domnul Catalin credea ca sunt doar vise. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Rugaciunea se face acasa sau in biserica mama ortodoxa. Noi ne spovedim dupa indreptare scrise de sfinti parinti cum au fost par.Cleopa sau par.Nicodim Mandita. Daca in epoca moderna pe care o traim occidentalii au inventat aceasta rugaciune comuna este altceva. Nici nu este nevoie de asa ceva ,deoarece daca ne-am ruga zilnic ,toti romanii ortodocsi nici nu ar fi nevoie de o rugaciune organizata ci s-ar petrece permanent o rugaciune comuna. De altfel Dumnezeu nici nu ne asculta daca nu avem sufletul curat si atunci ce rost are aceasta rugaciune ,stiind ca la secte nu exista sfanta taina a spovedaniei. Sa nu confundam spovedania cu a te confesa cuiva. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Tie cum ti se pare? Daca tu te rogi si eu sunt langa tine, fac un pacat daca ma rog si eu impreuna cu tine? Care ar fi acest pacat?
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14 |
|
||||
|
||||
![]()
Iar si iar discutati cu sectarii din care unii(una) mai nou se declara ortodocsi(ortodoxa). Ati vazut pana unde poate duce ratacirea! Multa otrava mai au si astia de raspandit. Sarmana annajanette a ajuns sa si mearga in casa unuia din ei.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
@alinB foarte adevarat ce spui si sunt de acord ca trebuie sa ne scuture cineva cand o luam pe aratura dar ultima fraza are un iz fatalist. Sa nu fie! Adevarul doare si bine face, ca de nu am lancezi in toropeala minciunii. incearca sa incurajezi constructiv, nu sa anticipezi potentiale situatii indezirabile. cuvintele au in miezul lor puterea de a deveni realitate. annajanette e intr-o cumpana, inclina intr-o parte dar se poate echilibra. daca ajunge sa se mustre singura, ai ajutat-o foarte mult. |
|
||||
|
||||
![]()
Cred ca esti intr-o situatie limita, dar greseala de a merge pe la secte poate lasa urmari de ordin spiritual foarte grave. Trebuie sa te spovedesti, pentru ca este un pacat, regreta din suflet si vezi ce recomandari primesti de la preot. In Biserica Ortodoxa sunt slujbe speciale care te pot ajuta. In primul rand, spovedanie, povesteste-i preotului tiot ce ai pe suflet fa o sfestanie-dupa ce in prealabil ai facut o curatenie generala. La acest eveniment trebuie sa participe toti ai casei. Preotul va face rugaciune pentru situatia in care te afli. Neaparat fa-ti un obicei de a nu lipsi de la Sfanta si Dumnezeiasca Liturghie- mergi la altar cu pomelnic pentru vii si morti pana in ora 9 dimineata, insoteste pomelnicele de o presura sau paine, lumanari, poti sa duci putin ulei, vin ,pentru candele si Sfanta Impartasanie, tamaie... jertfa ta va fi primita. Ramai in continuare la slujba si roaga-te in tacere, alaturi de cei prezenti- repeta in gand tot ce auzi. Ramai pana la miruit, apoi ia anafora, numai daca nu ai mancat sau baut ceva dupa miezul noptii. In cursul saptamanii se face Taina Sfantului Maslu de catre mai multi preoti, unde poti sa duci la sfintit paine, faina, ulei, pe care le folosesti apoi pentru sanatate. Afli tu cum... Mai sunt Moliftele Sfantului Vasile cel Mare foarte ajutatoare. Exista si alte rugaciuni despre care iti va vorbi preotul. Mergi si te inchina la Sfintele Moaste, participa la procesiunile ci Sfinte Moaste care se fac in localitatea ta, mergi in pelerinaje pe la manastiri... vezi acatistele... cauta pe siteul CRESTIN ORTODOX.ROSI VEI GASI SFATURI DE LA PARINTII NOSTRI IMBUNATATITI...Nu te certa cu nimeni, respecta poruncile lasate de Mantuitorul nostru Iisus Hristos-, respecta cele zece porunci, poruncile Sfintei Biserici, fii buna, intelegatoare, ajuta, fa milostenie, nu te mandri pentru anu starni invidie, poarta-te crestineste, cum cred ca o faci.In fiecare data de 1 a lunii in biserica se face aghiazma. Bea dimineata, pe stomacul gol. In Biserica si cele Sfinte nu le poti lua in zilele oprite pentru femei... intreaba de cineva care sunt acestea...Pentru cei adormiti poarta de randuiala...Sper sa-ti fie de folos. Doamne , ajuta!
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
"Fiul Omului" - "Cel Vechi de zile" Daniel 7,13 | georgeval | Din Vechiul Testament | 25 | 25.10.2016 06:31:20 |
Ce considerati despre "Misquoting Jesus"/"Forged" de Bart Ehrman | Ciprian Mustiata | Teologie si Stiinta | 8 | 19.12.2012 16:12:08 |
Am nevoie de "putin" ajutor ! - Va rog nu treceti "peste" - Nu am liniste de o luna! | valentinalogo | Preotul | 28 | 06.06.2010 07:26:42 |
|