Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Nunta
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 26.08.2008, 15:52:34
petrurar
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de petrurar
Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut
Citat:
zici ca nu esti crestin, in schimb afirmi ca ai fost la un preot pentru a cere sfat.
hotaraste-te totusi ce esti si ce vrei.
oricum, o depling pe femeie. si pe tine.
Acum am fost si la al doilea, care probabil imi va fi duhovnic. Insa n-o sa mai impartasesc cu voi ce am mai aflat, ca vad ca nu are rost.

Bafta.
un ateu ce parinte duhopvnic?
nu crezi ca fortezi prea mult?
si sa stii ca nu trebuie sa raportezi pe forum aspecte ce tin de viata privata. este ceva personala si nu denunta nimic bun povestirea acestor lucruri printre straini.
... nu denota nimic bun...
Vechi 26.08.2008, 17:28:06
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
si sa stii ca nu trebuie sa raportezi pe forum aspecte ce tin de viata privata. este ceva personala si nu denunta nimic bun povestirea acestor lucruri printre straini.

Nu sunt ateu, mister. Daca eram, nu-mi faceam cont pe forumul asta. Deci duhovnicul are sens pentru mine.

Cate detalii dau - ma priveste. Ma cunoaste cineva?

Inca o data, fii calm... Daca te-am deranjat cu ceva, scuza-ma.
Vechi 26.08.2008, 19:49:06
petrurar
Guest

Implicit

Citat:
Citat:

Nu sunt ateu, mister. Daca eram, nu-mi faceam cont pe forumul asta. Deci duhovnicul are sens pentru mine.

Cate detalii dau - ma priveste. Ma cunoaste cineva?

Inca o data, fii calm... Daca te-am deranjat cu ceva, scuza-ma.
omule, poate nevasta ta nu va fi prea fericita cind va citi ce spui tu pe aici. mergi la duhovnic si ce vorbesti cu el, acolo sa ramina. nu este nici de bun simt sa intinzi pe un forum, ca este sau nu religios, aspecte ce tin de viata ta privata.
ai macar bun simt.
Vechi 26.08.2008, 19:50:47
petrurar
Guest

Implicit

Citat:
Petrurar, calmeaza-te... Situatia e cam asa:

1. Nici eu, nici sotia mea nu suntem crestini. Adica nu ne-am pocait.
2. Sotia nu are tangente cu lucrurile astea, deocamdata n-o intereseaza partea spitrituala deloc.
3. Folosim de comun acord anticonceptionale de multi ani. Nimeni nu obliga pe nimeni.
4. Caz teoretic: presupunem ca eu vreau sa ma pocaiesc. Cum fac sa ma impac cu Dumnezeu, dar sa nu-mi pierd nevasta, caci ea nu va renunta la anumite lucruri pentru ca asa m-am hotarat eu dintr-o data... In timp vom vedea cum vom rezolva, insa pe moment situatia nu prea are solutie.
daca nu esti crestin, nu esti nici ateu, atunci presupun ca esti musulman, iudeu, hindus, budist ori animist.
deci?
hotaraste-te odata
Vechi 07.05.2010, 20:58:16
Madasoft Madasoft is offline
Junior Member

Data înregistrării: 07.05.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de petrurar Vezi mesajul
daca nu esti crestin, nu esti nici ateu, atunci presupun ca esti musulman, iudeu, hindus, budist ori animist.
deci?
hotaraste-te odata

Nu mai latra la om degeaba pentru ca ti'a spus clar ca va da cate detalii vrea.

Si cum e pana la urma, ca nu inteleg, parca tu spuneai ca ..

Citat:
..si sa stii ca nu trebuie sa raportezi pe forum aspecte ce tin de viata privata. este ceva personala si nu denunta nimic bun povestirea acestor lucruri printre straini.
Treaba lui ce este omul, el v'a da socoteala pentru ce este si ce face.
Faptul ca a intrat pe forum si a cerut o parere in legatura cu acest lucru inseamna ca aspectul il preocupa.

Last edited by Madasoft; 07.05.2010 at 21:09:40.
Vechi 07.05.2010, 21:11:55
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut Vezi mesajul
Oricum m-am programat pe sambata sa merg si la alt preot, care probabil imi va fi duhovnic daca mi se va parea un preot bun. In felul acesta ajungem iarasi la problema ridicata in alt topic, unde puneam eu insumi la indoiala corectitudinea unor preoti si greutatea gasirii unui duhovnic intelept, autentic, traitor de credinta s.a.m.d. Pai daca primul zice asa, cum imi si convine, si al doilea va spune ca nu e bine (sigur va spune asa pentru ca are vreo 3-4 copii), atunci eu ce sa fac?! Sa mai caut vreo cativa si ca fac o statistica? Sa ma duc la ei cu citate din Traditie si Scripturi si sa-i invat eu pe ei ceea ce deja trebuia sa stie? Pai pot si io acuma sa spun ca voi face ascultare de sfatul primului si ca de va fi pacat, nu va fi al meu, nu? Sau va fi doar pe jumatate...
Oameni buni, e complicat sa fii crestin ortodox.
Depinde de constiinta ta.
Daca iti furi caciula si-ti cauti interesul care e in conflict cu invatatura ortodoxa, vei cauta preoti ca primul.

Daca te intereseaza adevarul, vei pune mana si vei cauta sa vezi ce zic niste oameni mai induhovniciti + teologia ortodoxa.

Citat:
Sau ca pacat voi face (probabil, ca nu stiu unde sa incadrez asa fapta) si ma voi pocai ulterior!
Zicea cineva ca venise o femeie la un preot si zicea "parinte, eu ma duc sa fac avort, fie ca sunteti de acord sau nu, si pe urma vin ma spovedesc si fac orice canon imi veti da".
Si parintele i-a zis: "canonul v-a fi atunci sa vinzi tot ce ai si sa traiesti din cersit, iar cu banii pe care ii strangi sa ajuti copii cu nevoi".

Cica i-ar fi trecut rapid cheful de "glume" din astea..

Mai gandeste-te, pe tine te poti minti, dar pe Dumnezeu ba.
Sper sa nu vii ca altii pe forum sa zici pe urma "am facut totul drept si cum trebuie, de ce nu-mi merge bine?"

Last edited by AlinB; 07.05.2010 at 21:17:38.
Vechi 07.05.2010, 21:21:02
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut Vezi mesajul
Acum am fost si la al doilea, care probabil imi va fi duhovnic. Insa n-o sa mai impartasesc cu voi ce am mai aflat, ca vad ca nu are rost.

Bafta.
Daca sunt motive obiective, practic imposibilitatea de a avea copii, n-ai nici o vina.

Daca este o alegere, nu este una crestina.
Vechi 07.05.2010, 21:35:30
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2009
Locație: Bucuresti
Implicit

Eu, ca femeie, ma ingrozesc de ceea ce citesc aici. In vecii vecilor nu as accepta un sot "crestin" care sa vrea sa imi fac operatie chirurgicala, ca sa se simta el fara pacate ca nu vrea copii! Penibil! E o insulta prea mare la adresa unei femei.

Edit: am recitit titlul topicului... Care va sa zica mantuirea barbatului sta in legarea trompelor uterine ale unei femei! Mare ti-e gradina, Doamne!

Last edited by glykys; 07.05.2010 at 21:37:38.
Vechi 07.05.2010, 21:40:41
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Nu cred ca asta e concluzia omului..tarziu am aflat ca topicul e din 2008, omul e inca activ, poate s-a mai inteleptit intre timp.
Vechi 07.05.2010, 21:53:39
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de glykys Vezi mesajul
Eu, ca femeie, ma ingrozesc de ceea ce citesc aici. In vecii vecilor nu as accepta un sot "crestin" care sa vrea sa imi fac operatie chirurgicala, ca sa se simta el fara pacate ca nu vrea copii! Penibil! E o insulta prea mare la adresa unei femei.

Edit: am recitit titlul topicului... Care va sa zica mantuirea barbatului sta in legarea trompelor uterine ale unei femei! Mare ti-e gradina, Doamne!
Eu cred ca un sot crestin bun este acela care-L iubeste pe Dumnezeu mult mai mult decat nevasta... Cu toate riscurile care decurg de aici (sunt acceptabile, zic eu).

Eu nu pot si nu pot sa inteleg un lucru, oricat de mult m-as stradui: este viata sexuala o "necesitate fiziologica"?
Citat:
Nu trebuie facut in scopul placerii, ci din necesitate fireasca, spre slava lui Dumnezeu care l-a facut posibil, multumindu-i la sfarsit ca si pentru o masa delicioasa pe care tocmai ai savurat-o... :)
Eu sunt o visatoare si-mi place sa cred ca sexualitatea este o manifestare a iubirii... (nu o "necesitate"! in nici un caz! Ca daca actul sexual este o "necesitate", atunci fiecare dintre parteneri este pt celalalt un "mijloc" de satisfacere a unei necesitati.. )
Si daca sexualitatea ar fi cu adevarat manifestarea iubirii fata de celalalt, atunci ar fi golita de egoism (ca iubireainseamna daruire, in primul rand) si atunci lipsa ei (in posturi, sau cand copiii sunt evitati etc..) nu ar fi o tragedie (sau un lucru pentru care noi asteptam un premiu de virtute). Nu stiu daca ma fac inteleasa.
Dar cred ca nu suntem animale.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Mantuirea ortodoxa-mantuirea protestanta Ioana-Andreea Secte si culte 77 16.11.2013 22:42:56
Sexul fara casatorie filipstefan Intrebari utilizatori 1 19.08.2011 22:13:55
Sexul dupa casatorie Florin-Ionut Generalitati 85 01.08.2008 14:43:05