Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 07.05.2010, 23:10:30
maria-luisa maria-luisa is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.12.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de delia31 Vezi mesajul
vezi Iesire (cap 25.10-22 : 37, 1-9
Chivotul Legii era semnul vizibil al prezentei lui Dumnezeu in mijlocul poporului, sau altfel spus, semnul vazut al aliantei dintre Iahve si Israel, prezenta dumnezeiasca care salasluia deasupra chivotului ca pe propriul Sau tron.

Potrivit descrierii din Iesire, pe capacul chivotului erau fixati doi heruvimi cu aripile intinse. Acest capac se bucura de o cinstire deosebita, fiind numit «tronul impacarii sau al indurarii», deasupra caruia troneaza Iahve si de aici se descopera poporului.

nu e deloc imaginatia mea ca evreii si l-au inchipuit pe Dumnezeu sub forma unui vitel de aur, in timp ce-l asteptau pe Moise sa vina de pe muntele Sinai cu tablele legii.
evreii nu s-au inchinat la heruvimi sculptati si nu se inchina la idoli. Toate aceste povestiri din vechiul testament sunt exemple depre ce e bine sa facem si ce sa nu facem.
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
"Fiul Omului" - "Cel Vechi de zile" Daniel 7,13 georgeval Din Vechiul Testament 25 25.10.2016 06:31:20
Ce considerati despre "Misquoting Jesus"/"Forged" de Bart Ehrman Ciprian Mustiata Teologie si Stiinta 8 19.12.2012 16:12:08
Am nevoie de "putin" ajutor ! - Va rog nu treceti "peste" - Nu am liniste de o luna! valentinalogo Preotul 28 06.06.2010 07:26:42