![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
vezi Iesire (cap 25.10-22 : 37, 1-9 Chivotul Legii era semnul vizibil al prezentei lui Dumnezeu in mijlocul poporului, sau altfel spus, semnul vazut al aliantei dintre Iahve si Israel, prezenta dumnezeiasca care salasluia deasupra chivotului ca pe propriul Sau tron. Potrivit descrierii din Iesire, pe capacul chivotului erau fixati doi heruvimi cu aripile intinse. Acest capac se bucura de o cinstire deosebita, fiind numit «tronul impacarii sau al indurarii», deasupra caruia troneaza Iahve si de aici se descopera poporului. nu e deloc imaginatia mea ca evreii si l-au inchipuit pe Dumnezeu sub forma unui vitel de aur, in timp ce-l asteptau pe Moise sa vina de pe muntele Sinai cu tablele legii. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Ceea ce separa si biseica penticostala de biserica adventista din care faceti parte dumneavoastra: unele doctrine, ceva mai multa politica, practici si forme diferite. Nu foarte multe dar suficiente pentru a fi biserici distincte.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Este oare vina lor CA NU L-I SE ARATA? Tata, vrei sa nu mai turnam vitel de aur, arata-te si te vom cunoaste asa cum esti, daca nu LOBOTOMIZEAZA-NE, transforma-ne in ZOMBI, Oare de ce ne-ai mai dat minte? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Care sunt doctrinele bisericii adventiste? |
|
|||
|
|||
![]()
Ha ha ha ....rugaciunea in duh inseamna pt unii bolboroseli indescifrabile...Apostolii nu faceau asa ceva.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dar si eu sunt copil... doar sa nu va luati la bataie, atata tot, ca va bate Tata .:) |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
"Pe Dumnezeu nimeni nu L-a vazut vreodata" - nu aveau ce sa-si aminteasca. "Fiul cel unul nascut, acela L-a facut cunoscut". Oricum si L-ar imagina omul pe Dumnezeu, nu coincide cu realitatea dumnezeiasca. Imaginatia omului oricat ar fi de bogata si rafinata are niste limite din care nu poate iesi. Iar porunca de a nu-si-L imagina ei ca pe nimic din cele ce se vad in cer si pe pamant si in ape si sub ape, tocmai asta cred eu ca inseamna. vezi toate popoarele idolatre in cate feluri si L-au imaginat. nu cred ca se pune problema in termeni astia, ca e vina lor ca Dumnezeu nu li se arata. toata perioada Vechiului Testament e de pregatire pentru a-L primi, pur si simplu inca nu venise "plinirea vremii", nu aveau "ochi duhovnicesti si imaginatie duhovniceasca " sa-L primeasca. inca nu erau copti la minte. nu aveau varsta duhovniceasca sa primeasca taina intruparii. pentru nivelul lor de atunci, trebuiau doar sa respecte poruncile si sa asculte de profeti. Pana la urma li s-a aratat, nu? "cine M-a vazut pe Mine L-a vazut pe Tatal", zice Hristos. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
"Fiul Omului" - "Cel Vechi de zile" Daniel 7,13 | georgeval | Din Vechiul Testament | 25 | 25.10.2016 06:31:20 |
Ce considerati despre "Misquoting Jesus"/"Forged" de Bart Ehrman | Ciprian Mustiata | Teologie si Stiinta | 8 | 19.12.2012 16:12:08 |
Am nevoie de "putin" ajutor ! - Va rog nu treceti "peste" - Nu am liniste de o luna! | valentinalogo | Preotul | 28 | 06.06.2010 07:26:42 |
|