Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 08.05.2010, 07:47:51
tricesimusquintus tricesimusquintus is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Geony Vezi mesajul
Mai omule, tu carui d-zeu te inchini, ca la Cel din Biblie in nici un caz. Eu n-am auzit de un MANTUITOR MINCINOS, dar iata ca al tau este...ori tatal minciunii, cine este?
Mare grija in afirmatii, ca se rad dracii de tine. Am sa-ti spun o povestioara:
Un caluga aflat in mijlocul Postului Mare, si vietuind in chilia lui, s-a gandit sa nu mai posteasca. Dar se gandea ca ce sa manance ca toata manastirea postea, si la cantina nu se face decat mancare de post. In cele din urma s-a dus la cotetul gainilor si-a luat un ou si a venit in chilie. Acum se gandea cum sa-l gateasca, nu avea nici oala sa-l fiarba, nici tigaie sa-l friga. Ce a facut, a luat oul si l-a tinut deasupra lumanarii. Intamplator staretul manastirii a intrat in chilia lui si vazandul a inceput sa-l mustre. La care calugaru spune: - Parinte, stiti, diavolul m-a ispitit sa fac asa ceva. La care apare si diavolul si spune: - Nici eu nu stiam ca se poate frige oul la lumanare.

Asa ca si tu, asa vorbesti ca si diavolul se uimeste de scoti pe gura.
Întrebare: călugărul nu s-a fript ținând oul în mână?

Cam așa arată și comentariul tău. E pe lângă și nu dă nici un răspuns la dilemă.
Reply With Quote
Vechi 08.05.2010, 09:57:14
Geony's Avatar
Geony Geony is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.02.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus Vezi mesajul
Întrebare: călugărul nu s-a fript ținând oul în mână?

Cam așa arată și comentariul tău. E pe lângă și nu dă nici un răspuns la dilemă.
Esti curios ?
Nu este vb de nici o dilema...povestea era de umplutura si vroiam sa scot in evidenta ca si mintea omului (ma refeream la mintea sectarului) e mai sireata ca a diavolului...de multe ori in minciuna si inselare, sectarul il intrece pe acesta.
Pricepushi!?
Reply With Quote
Vechi 08.05.2010, 17:15:04
vasalie
Guest

Implicit

Citat:
Mai omule, tu carui d-zeu te inchini, ca la Cel din Biblie in nici un caz. Eu n-am auzit de un MANTUITOR MINCINOS, dar iata ca al tau este...ori tatal minciunii, cine este?
Te faci ca nu ai inteles. Nu eu, ci tu il faci mincinos pe Mantuitorul, din cauza conceptiei despre trairea in mod constient a unei parti din om, in timpul mortii acestuia.

Iti pun in fata (din nou) cele doua aspecte aflate in discutie:
1. Mantuitorul ii spune talharului pocait: "Adevarat iti spun ca astazi vei fi cu Mine in rai"(Luca 23:43)
2. Dupa trei zile de la promisiunea facuta talharului, Domnul Iisus Hristos spune: "Nu Ma tinea, caci nu M-am suit la Tatal Meu"(Ioan 20:17) Adica, inca nu fusese in rai (doar daca in conceptia ta poate exista un rai fara Dumnezeu Tatal).

Explica tu aceasta aparenta neconcordanta intre promisiunea Mantuitorului catre talhar si afirmatia Lui, facuta la trei zile dupa aceea. Te previn cu tu vei fi cel care-L va face mincinos pe Cel ce este Adevarul.

P.S. Eu am dat o explicatie intr-o postare recenta. Si, nu L-am facut mincinos pe Domul Iisus Hristos.

Citat:
Mare grija in afirmatii, ca se rad dracii de tine.
Cred ca tu trebuie sa ai mare grija ce vei spune. Astept raspunsul tau.

Citat:
Am sa-ti spun o povestioara:
Am citit-o. Astept cu nerabdare raspunsul la intrebarea ridicata de "tricesimus..".
Reply With Quote
Vechi 08.05.2010, 17:24:38
tricesimusquintus tricesimusquintus is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
povestea era de umplutura si vroiam sa scot in evidenta ca si mintea omului (ma refeream la mintea sectarului) e mai sireata ca a diavolului...de multe ori in minciuna si inselare, sectarul il intrece pe acesta.
Pricepushi!?
Partea cu rumegușul am priceput-o... când nu ai răspuns la întrebări, bagi umplutură la greu.
Partea cu sectarii mai șireți decât diavolul n-am înțeles-o deloc. Nici cel mai înțelept teolog ortodox nu-l poate întrece pe diavol. <---- acesta a fost un compliment, ia-l ca atare.
Reply With Quote
Vechi 08.05.2010, 18:06:28
Rodica50's Avatar
Rodica50 Rodica50 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.05.2010
Religia: Ortodox
Implicit Sfaturi de aur

Imi pare rau de voi ca sunteti slabiti in credinta. Veti cadea din cauza fricii. Frica e de3 la diavol. Nu va fie frica pentru a va salva sufletele.Vor veni vremuri grele, dar tate sunt ingaduite de DUMNEZEU, Care este tovarasul de drum al fiecaruia de la nastere la moarte. Vor cadea si cei alesi.Imi pare rau ca sunteti cei de pe urma. Va vor cerne. Vor pune impozite,taxe, si alte ingradiri. Va vor lua totul!

Pacatul este o conspiratie a mintii omului cu diavolul impotriva Legii Lui DUMNEZEU.

Sfarsitul betivului e in sant, sau in casa de nebuni, iar sufletul in iad inca de pe aici.

Copiii nefacuti ii strica pe cei facuti!- atentie la avorturi...

Cand vrea DUMNEZEU sa aduca asupra omului necazuri mai mari, il lasa in mana ingustimii sufletesti.Si aceasta da nastere in om la o putere mare de trandavie, prin care sufletul e sugrumatsi care-i da gustul lumii. Si apoi se ridica asupra omului duhul iesirii din minti, din care izvorasc nenumarate ispite: tulburarea, mania, hula, carteala, gandurile de razvratire, mutarea din loc in loc,si celelalte asemenea lor.Iar daca ma intrebicare este pricina acestora iti raspund: lenevirea ta. Si leacul este smerenia mintii.
Reply With Quote
Vechi 08.05.2010, 18:07:42
Rodica50's Avatar
Senior Member

Implicit sfaturi de aur- parintele Arsenie Boca

Revin cu o precizare: Parintele Arsenie Boca
Reply With Quote
Vechi 08.05.2010, 18:17:49
Rodica50's Avatar
Senior Member

Implicit

Cand sotul nu da pace sarcinii, atunci copiii se nasc cu predispozitie precoce spre sexualitate: au crescut in mediul uterin cu sange imbibat cu testosteron, hormon sexual masculin.

Cat asculti de Dumnezeu, atat asculta si El de tine.

Cel mai frumos dar pe care il putem face Lui DUMNEZEU e sa ne dam Lui pe noi insine, pe viata.

Pacatele se inregistreaza in codul genetic al fiecaruia.

Marturisirea Lui DUMNEZEU cu pretul vietii este pretul invierii oamenilor intru sfinti.IUBITI PE PREOTIacum, cat ii mai aveti!

IUBIREA LUI DUMNEZEU FATA DE CEL MAI MARE PACATOS ESTE MAI MARE DECAT IUBIREA CELUI MAI MARE SFANT FATA DE DUMNEZEU.
Reply With Quote
Vechi 08.05.2010, 18:18:45
Rodica50's Avatar
Senior Member

Implicit

Sunt sfaturi de aur de la Parintele Arsenie Boca!
Reply With Quote
Vechi 08.05.2010, 18:29:34
Rodica50's Avatar
Senior Member

Implicit Sfaturi de aur - PARINTELE ARSENIE BOCA

Un suflet trist este un suflet cu luminile stinse.

...la Dreapte Judecata, am si eu un cuvant de spus. Si oriunde veti fi, o sa pun mana pe capul vostru... Doar atat sa faceti: sa fiti buni, corecti, sa respectati BISERICA si LEGILE EI...

DUMNEZEU IARTA, DAR NEPEDEPSIT NIMIC NU LASA.- ....Asa este......

Cand iti iei raspunderea de a rodi copii, STAPANUL VIETII iti va ajuta.

TOATE FAPTELE OMULUI, TOATE MISCARILE LUI , SE INSEAMNA UNDEVA, INTR-O NEVAZUTA CARTE SI SE INSEAMNA SI IN SAMANTA SA, SI CU ACEASTA ISI TRAGE URMASII SUB POVARA ISPRAVILOR SALE.
Reply With Quote
Vechi 08.05.2010, 20:49:45
vasalie
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Rodica50 Vezi mesajul
Sunt sfaturi de aur de la Parintele Arsenie Boca!
Nu am nimic impotriva sfaturilor bune date de un om credincios. Dar, daca astfel de sfaturi sunt numite "de aur", cum numesti sfaturile Domnului Iisus Hristos si ale Sfintilor Sai Apostoli?

Nu am vazut sa dai citate din ceea ce a spus Mantuitorul sau Sfintii Apostoli. De ce? Sunt mai prejos decat Arsenie Boca sau alti oameni.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Daruri de la sfinti ptr copiii cuminti lore86 Nunta 19 19.12.2012 23:17:02
Atentie la sectanti Bogdan N Generalitati 21 02.06.2011 20:22:05
o sa fim considerati teroristi? knight2u Generalitati 3 28.10.2009 11:52:42
Portrete de sfinti/Sfinti si sfintenie alecsandru Biserica Romano-Catolica 18 20.04.2007 19:46:05