![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
-Hristos ,pentru ca e e invocat direct >>>> "Doamne Iisuse Hristoase" -Tatal pentru ca e deasupra tutror >>>> "Fiul lui Dumnezeu" -Duhul sfant pentru ca de la El asteptam tot harul >>> "milueste-ma" -si la sfarsit eu, cel descult precum Moise pe muntele sfant >> "pe mine pacatosul" |
|
|
||||
|
||||
|
Da, Iustin, ea , Rugăciunea lui Iisus are un caracter și o putere aparte prin însăși invocarea numelui lui Iisus atât de des. Este invocarea Celuia ce a făcut să se cutremure porțile iadului , și a Celuia ce a călcat moartea dăruindu-ne viața veșnică. Iisus e în noi , pentru noi , între noi și prin noi, iar rostirea numelui Lui zguduie din temelii orice lucru potrivnic nouă. De acee și Acatistul Mântuitorului nostru folosește aceași armă de nebiruit:numele Lui repetat de zeci și zeci de ori !
|
|||
|
|||
|
Citat:
Acelasi efect se spune ca il are si rugaciunea catre Maica Domnului: Prea Sfanta Nascatoare de Dumnezeu, miluieste-ma pe mine pacatosul! |
|
|
||||
|
||||
|
Obisnuiesc sa rostesc rugaciuni in gand oriunde m-as afla. Si simt ca nu sunt parasita de Hristos. Simt o mare bucurie care nu ma paraseste. Sunt un om vesel si I-o datorez Lui.Astazi conteaza, de maine are grija Dumnezeu.
|
|
|
||||
|
||||
|
Dumnezeu ne îndeamnă la veselie, adică la exprimarea bucuriei curate , sfinte , pentru că El însuși ne dă bucurie și veselie. "Bucurați-vă împreună cu Ierusalimul și veseliți-vă cu el , toți cei ce-l iubiți , împărțiți și bucuria cu el, acum , toți cei ce l-ați plâns " . " Să se bucure cerurile , și să se veselească pământul ! Să se spună printre neamuri că Domnul împărățește ! Să urle marea cu tot ce este în ea ! Câmpia să se veselească împreună cu tot ce este pe ea ". "Strigă de veselie și bucură-te fiica Sionului ! Căci iată , Eu vin , și voi locui în mijlocul ei" . "Veseliți-vă neamuri, împreună cu poporul Lui ". "Să se bucure și să se veselească în Tine toți cei ce te caută ! Cei ce iubesc mântuirea Ta să zică fără încetare : < MĂRIT FIE DOMNUL > " .
|
||||
|
||||
|
Minunat, minunat!!!
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
|
|
|
||||
|
||||
|
Sincer, forte sincer , cine te împiedică Daniel ?
|
|||
|
|||
|
Mă împiedică:
1.Dorinta de a gusta din placerile lumii acesteia 2.Întâietatea pe care o dau trupului față de suflet. 3.Lipsa exemplelor din jurul meu,a oamenilor care se roagă,într-un mod eficient. Sincer,nu am întâlnit pănă acum un om total dedicat vietii duhovnicești,lui Dumnezeu. Toti spun lucruri frumoase,interesante,însă trăirea autentică lipsește. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Am citit undeva, mai demult, ca nu toata nemultumirea de sine este ziditoare de suflet. Se pare ca sunt destule tertipuri, cum spunea cineva, prin care se poate conduce un suflet la deznadejde, iar acesta poate fi unul dintre ele. |
![]() |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Rugaciunea inimii | SergiuNicola | Rugaciuni | 27 | 07.07.2017 16:46:07 |
| Rugaciunea inimii pe perete | Marcel_Ionut | Generalitati | 1 | 28.11.2012 21:31:33 |
| RUGACIUNEA INIMII | ancah | Rugaciuni | 21 | 21.06.2009 00:52:24 |
| CURATIREA INIMII | iosif | Pocainta | 53 | 01.06.2008 21:46:49 |
|
|