![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Din tot ceea ce am citit, eu am concluzionat ca acest dar e doar o ambitie devenita traditie, deci dorinta unui cult de a avea un dar vizibil, dar caruia i s-a dat in special o conotatie...facand abstractie de rolul darului, in integralitatea lui. Sa nu uitam ca de-a lungul timpul diverse culte s-au bazat pe cate un capitol din Biblie, sau doar cateva...iar mie acest lucru mi se pare foarte valabil si pentru cultul vostru...a aparut o interpretare la un moment dat dat, argumentul apare in Biblie ( desi ceea ce se intampla la voi, nu prea ar avea legatura cu lucrurile logice scrise tot in Biblie)...si asa vi se par chiar normale intrebarile de genul " Unde este darul asta, ca uite asa scrie in Biblie?" As fi inteles sa mai apara pe ici pe colo, dar faptul ca absolut fiecare comunitate....in majoritatea ei primeste automat acest dar, care se vrea a fi si unul vizibil, la fiecare slujba, la ora fixa....e foarte suspect. Oare nu voi aveti nevoie de fapt de acest dar, si mai putin Dumnezeu de rugaciunile voastre in alte limbi decat cea pe care o vorbiti? Oare tu nu ramai in acest cult si datorita faptului ca ti se pare ca darul e la voi, si ai ajuns si tu sa crezi ca trebuie sa existe, si te bucuri ca ai un dar...la modul in care exista intre voi? Ce crezi despre cei care se roaga lui Dumnezeu, dar nu in limbi...ti-ar fi indiferent daca te-ai inchina si tu ca ei?
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Bine fac. Si eu ma inchin ca ei. Doar nu crezi ca am uitat limba romana...
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14 |
|
||||
|
||||
![]()
Uite, in cazul meu...nu pot sa ma inchin in limba germana, deci nu imi place, nu imi suna, si pot sa ma rog numai in limba romana, e cea mai dulce pentru mine.
|
|||||
|
|||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
2. Apoi noi putem, cu ajutorul lui Dumnezeu sa invatam o limba straina. Mergem la o scoala de limba, consultam dictionare, auzim la radio sau la tv limba respectiva, etc. Dintr-un punct de vedere tot darul lui Dumnezeu este, pentru ca El te-a ajutat sa o inveti. 3. Cu totul diferit de cele de mai sus este darul vorbirii in limbi. Nu inveti tu aceasta limba, o rostesti in rugaciune fara sa o fi stiut inainte. Asa a fost darul primit de Sfintii Apostoli. Nu era o limba invatata de ei anterior, ci atunci, spontan, il laudau pe Dumnezeu intr-o limba necunoscuta de ei. Last edited by penticostalulmantuibil; 11.05.2010 at 03:10:56. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() ![]() ![]() Nu maaaaaai vreaaaaau, fac alergie la aceasta interpretare! Nu mai intreb nimic, pentru ca stiu ca numai asta stiti sa spuneti...si ati transformat darul asta intr-o rugaciune, cand el are un scop foarte clar, a fost dat Sfintilor Apostoli care urmau sa propovaduiasca Cuvantul lui Dumnezeu, si nu aveau Biblii cu ei...de aia, in rest...nu primiti nici un dar, e un sfert de interpretare de dar de care va tot agatati! ![]()
|
|||
|
|||
![]() ![]() ![]() ![]() Daca eu iti dau versetele care spun clar ca este rugaciune imi dai si tu macar un singur verset care spune clar ca "a fost dat Sfintilor Apostoli care urmau sa propovaduiasca Cuvantul lui Dumnezeu, si nu aveau Biblii cu ei"? Stiu ca se doreste sublinierea scopului evanghelizarii prin vorbirea in limbi dar suportul biblic si istoric este foarte subtire. Adica nu exista, scuze ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() ![]() Mi-ai mai spus o data domnule teolog ca Biserica Ortodoxa nu are nici un argument in ceea ce spune, nici scripturistic, nici patristic, si nici in Istoria Bisericeasca...si cand ti-am tastat un anume argument, bat pariu ca ai tras un pumn in birou, pentru tu nu stiai cum sa-l iei...insa Biserica Ortodoxa, da! Deci daca iti ofer un argument, incepi sa faci pasi spre Biserica Ortodoxa pentru a primi toate argumentele, si nu numai cu tzaraita de la amatori? ![]()
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Despre vorbirea cu mortii | strajeru | Secte si culte | 2 | 09.04.2018 22:32:16 |
Care este adevarul despre vorbirea in limbi ? | petrut-angel | Secte si culte | 1534 | 12.03.2018 22:00:37 |
Vorbirea in limbi - ajutor | Archangel | Reguli generale de utilizare a forumului | 37 | 03.01.2013 12:16:48 |
Dilema unui ortodox privind darul vorbirii in limbi la penticostali | gpalama | Secte si culte | 4 | 29.05.2010 21:11:29 |
DESPRE VORBIREA IN LIMBI | Ioan_Ciobota | Generalitati | 4 | 24.03.2010 17:09:10 |
|