![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() Ba daaaaaaaaaaaaa, de asta esti aici, ca sa o primesti! De ce simti nevoia sa afirmi ca esti daruit?
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() Citat:
"Că unuia i se dă prin Duhul Sfânt cuvânt de înțelepciune, iar altuia, după același Duh, cuvântul cunoștinței. Și unuia i se dă întru același Duh credință, iar altuia, darurile vindecărilor, întru același Duh; Unuia faceri de minuni, iar altuia proorocie; unuia deosebirea duhurilor, iar altuia feluri de limbi și altuia tălmăcirea limbilor. Și toate acestea le lucrează unul și același Duh, împărțind fiecăruia deosebi, după cum voiește." Daca asa e voia Lui, noi o respectam si ne supunem. Mai mult chiar, ne bucuram, caci tot ce vine de la El e bun si desavarsit si aduce bucurie.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14 |
|
||||
|
||||
![]()
Cand Duhul s-a pogorat la Cincizecime, Apostolii au vorbit limbi nestiute de ei, dar pentru cei prezenti. Asa ca s-au facut intelesi, nu graiau o limba necunoscuta de nimeni. La penticostali, lucrurile stau altfel, se graieste intr-o limba de nimeni nestiuta. Si asta e posibil pentru ca se pogoara alt duh, nicidecum cel de la Cincizecime.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Pe de alta parte si in BP se vorbesc limbi intelese, dupa cum am mai povestit acum vreo doua pagini. In ceea ce le priveste pe cele neintelese, exista doua variante: 1. ori fac parte din cele 6000 de limbi pe care inca nu le cunoastem [avand in vedere ca in lume sunt 6500 de limbi , sa presupunem ca am cunoaste 500] 2. ori sunt o falsificare a darului si atunci e regretabil.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14 |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Ce explicatie are insiruirea de oameni de diverse nationalitati, prezenti la Cincizecime, si care aud cele spuse de Sfintii Apostoli, graite in limba lor? Se intampla acest lucru in fiecare comunitate penticostala, exista multi oameni straini, care nu cunosc limba respectiva, si au nevoie de mesajul spus in limba lor..si il inteleg? Sfantul Apostol afirma ca isi doreste sa vorbeasca mai degraba cateva cuvinte intelese in Biserica, decat o multitudine de altele, spuse in limbi straine si de neinteles pentru cei din Biserica...am dreptate? De ce isi DORESTE el acest lucru, daca Duhul Sfant pica asa la plesneala, fara ca respectivul sa mai poata alege ce sa zica, si ce nu? Imi pare rau, dar eu asta am citit...am afirmat ceva gresit?
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ce explicatie sa aiba? Oamenii ii auzeau pe apostoli vorbind in limbile lor. Citat:
Citat:
Tocmai pentru ca nimeni nu il intelegea ce spune, asa ca prefera sa vorbeasca in particular cu Dumnezeu. "dacă nu e tălmăcitor, să tacă în biserică și să-și grăiască numai lui și lui Dumnezeu." [ti-as fi recunoscatoare daca nu ai mai tot ocoli anumite texte luand numai ce-ti place]
|
||||
|
||||
![]()
Exista posibilitatea ca vorbirea in vant, asa cum e expusa de Sfantul Apostol, atunci cand nimeni nu intelege nimic din cele spuse, si deci e ceva fara sens...sa fie transformata in vorbire cu " inteles" foarte rapid, ca astfel sa nu fie lasat scepticismul sa isi spuna cuvantul asupra sufletelor celor prezenti care nu ar intelege nimic, nici prima oara...nici a 2 a, nici a 3 a?
E manipulare pe fata, sau exista asa cum se spune in Biblie si persoane care vorbesc fara talmaci? Sfantul Apostol Pavel sfatuieste ca cei care vorbesc in limbi, sa se roaga sa si talmaceasca...se intampla acest lucru, ori cam deloc?
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
Adica ok, dupa post si rugaciune timp de 3 zile, primesti darul...dar dupa alte 3 zile de post si rugaciune, nu il primesti si pe cel al talmacirii, ca doar Sfantul Apostol sfatuieste clar ca cei care vorbesc in limbi sa se roage sa si talmaceasca...nu? Citat:
De ce prefera sa vorbeasca asa in Biserica, si de ce nu prefera asa ce i se da...cica, asa fara preferinte, fara sa stie ce si cum?Deci cele vorbite de el nu sunt in cautarea unui talmaci cu disperare, ci poate alege sa vorbeasca cateva cuvinte cu inteles...deci talmaciul poate sa stea linistit! Citat:
Se intampla si asa cum se spune la Cincizecime, oameni care sa inteleaga fara talmaciul asta? Se intampla sa incepeti sa vorbiti, si nu sara vreun talmaci...si atunci sa taceti? Exista un talmaci de meserie cumva, si asta va imbie sa vorbiti fara griji?
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Este posibil, din necunoastearea exacta a sfintelor scripturi sa spun lucruri gresite din pdv ortodox. Dar ma pot indrepta cu ajutorul vostru celor mai cunoscatori. Din acest motiv am intrat pe acest forum. Nu ma supar daca sunt corectata. Dimpotriva. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Despre vorbirea cu mortii | strajeru | Secte si culte | 2 | 09.04.2018 22:32:16 |
Care este adevarul despre vorbirea in limbi ? | petrut-angel | Secte si culte | 1534 | 12.03.2018 22:00:37 |
Vorbirea in limbi - ajutor | Archangel | Reguli generale de utilizare a forumului | 37 | 03.01.2013 12:16:48 |
Dilema unui ortodox privind darul vorbirii in limbi la penticostali | gpalama | Secte si culte | 4 | 29.05.2010 21:11:29 |
DESPRE VORBIREA IN LIMBI | Ioan_Ciobota | Generalitati | 4 | 24.03.2010 17:09:10 |
|