Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 14.05.2010, 15:36:43
cradleof cradleof is offline
Junior Member

Data înregistrării: 14.05.2010
Implicit :)

iar bateti campii cu mare fast

cati dintre voi ati vazut(fete goth) asa ceva in viata voastra?

e totul la nivel artistic medieval...e vorba de senzualitate si arta.Am vazut-o chiar pe solista de la WITHIN TEMPTATION in poze.Femeia aia are copii acasa pe care-i duce la scoala zi de zi.Credeti ca merge asa pe strada?....ar arunca cocalarii cu pietre dupa ea.

Si cultura goth pleaca chiar de la gothic(muzica gothica) care este um tip de metal care scoate melodia in prim plan.

Sa spui de gothic ca e satanist e ca si cum ai spune de Evul Mediu ca e satanist.Sau poate ca este.....nu stiu....ne uitam diseara la stiri....poate aflam
Reply With Quote
Vechi 14.05.2010, 15:41:43
eodor nastasa's Avatar
eodor nastasa eodor nastasa is offline
Senior Member

Data înregistrării: 31.03.2010
Locație: ...
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cradleof Vezi mesajul
iar bateti campii cu mare fast

cati dintre voi ati vazut(fete goth) asa ceva in viata voastra?

....
E-te-te ca, nu toti avem acelas tel, sa vedem fete g(r)o(t)h. Daca-ti plac si fetele sh doamnele cu pricina, ia-le acasa mai omule...ce te dai la noi ca vijelia, shazi mai bland, ca nu da turcii...
Vechi 14.05.2010, 15:50:21
Junior Member

Implicit :)

:)

unele sunt chiar dragute

ideea e ca ca nu ati vazut asa ceva si nu o sa vedeti asa ceva in mod curent pentru NU EXISTA

si ceea ce nu exista nu poate face rau(dar nici bine)

asa ca hai sa vb de altceva
Reply With Quote
Vechi 14.05.2010, 16:22:47
Delirul's Avatar
Delirul Delirul is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.02.2010
Locație: undeva-n Moldova
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru Delirul
Implicit

Citat:
:)

unele sunt chiar dragute

ideea e ca ca nu ati vazut asa ceva si nu o sa vedeti asa ceva in mod curent pentru NU EXISTA

si ceea ce nu exista nu poate face rau(dar nici bine)

asa ca hai sa vb de altceva
Pai daca nu exista tu de ce ti-ai pus numele unei formatii cu trecut in black metal si care acuma mai canta si gothic rock, Cradle Of Filth. Sau ma rog la ce te referi mai exact cand spui ca nu exista ? Ia uite numai numele catorva demo-uri ale formatiei COF : Invoking The Unclean, Total Fucking Darkness si albumul lor de debut The Principle of Evil Made Flesh, nu ti se pare ca baietii astia isi pierd cam mult vremea cu lucruri care nu exista ?
Reply With Quote
Vechi 14.05.2010, 16:45:01
Junior Member

Implicit mda

cradle of filth canta black nu gothic

si prezinta raul in cele mai brutale forme cunoscute de om

Din puct de vedere strict muzical sunt geniali,ca si oameni-habar nu am si nu ma intereseaza- sunt englezi- deci sunt protestanti (cred)

Referitor la fetele goth -vorbiti de ceva ce nu o sa vedeti- e ca si cum am discuta despre ridichea de apa dulce din regiunea hokaido din japonia.

Si mai mult-zicea unul ca miros urat ,au 2 capete si scuipa foc....penibil

parca e la OTV
Reply With Quote
Vechi 14.05.2010, 16:52:10
colaps's Avatar
colaps colaps is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.04.2010
Locație: dor de Moldova...
Implicit

Citat:
cradle of filth canta black nu gothic

si prezinta raul in cele mai brutale forme cunoscute de om

Din puct de vedere strict muzical sunt geniali,ca si oameni-habar nu am si nu ma intereseaza- sunt englezi- deci sunt protestanti (cred)

Referitor la fetele goth -vorbiti de ceva ce nu o sa vedeti- e ca si cum am discuta despre ridichea de apa dulce din regiunea hokaido din japonia.

Si mai mult-zicea unul ca miros urat ,au 2 capete si scuipa foc....penibil

parca e la OTV
Ca au doua capete si ca scuipa foc n-am spus.
Eu as vrea sa stiu, dar, de ce asculti aceasta 'muzica', daca 'prezinta raul in cele mai brutale forme cunoscute de om'.

Si ca oameni, in nici un caz nu cred ca sunt protestanti / anglicani. Poate cel mult doar cu numele. Nu poti avea un grup de oameni care sa cante intr-un asemenea hal despre crime, violuri, ritualuri si alte ocultisme si sa spui ca sunt protestanti.
Reply With Quote
Vechi 15.05.2010, 09:13:24
Crysis Crysis is offline
Junior Member

Data înregistrării: 13.05.2010
Implicit

*
* Selecteaza/Deselecteaza optiunea citate multiple
* Raspunde cu citat
* Editeaza/Sterge acest mesaj
* Sterge acest mesaj
* IP-ul postatorului
*

Despre Goth

Mesaj Scris de Apollyon Astazi la 0:10
Gothic Metal

Gothic Metalul a fost definit ca si gen la mijlocul anilor 90 si este un subgen sau descendent al altui subgen al heavy metalului si anume doom metalul. Istoria timpurie a Gothic Metalului incepe de la inceputul anilor 80 cand elemente ale gothic rock-ului au inceput sa fie combinate cu elemente de doom metal. (gothic metalul este adesea confundat cu gothic rock-ul sau goth rock-ul care este de fapt un subgen al punk-ului). Temele abordate de Gothic Metal sunt teme romantice inspirate fie de diferite epoci istorice fie de basme, povesti si mituri, de altfel ca o caracteristica care defineste Gothic Metalul este faptul ca trupele adesea nu produc albume de piese individuale ci albume concept sub forma de de volume de carti in care povestea continua pe parcursul albumului iar fiecare piesa in parte reprezinta un capitol sau o parte a povestii (ca exemple de albume concept Haggard si Estatic Fear doua formatii de Gothic Metal cu o instrumentatie superba). Formatiile de Gothic Metal detin in general 2 vocalisti (Beauty and the Beast) unul barbat si o femeie de obicei soprana sau eventual 2 femei cum e cazul formatiilor Tristania si Theatre of Tragedy. Ca si orchestratie Gothic Metalul tinde sa aiba influente din mai multe subgenuri ale Heavy Metalului dar un rol important il are Keyboardul folosit adesea pentru a inlocui al doilea chitarist si pentru a reproduce o varietate mare de instrumente(ex: Nightwish - Over The Hills and far away). Gothic Metalul a dat si el nastere la un gen nou si anume Symphonic Metalul dar limitele dintre Gothic Metal si Symphonic Metal sunt in general foarte subtiri astfel ca de multe ori nu se poate face o deosebire clara intre genuri mai ales ca mai toate formatiile de Gothic au adoptat soprane si fiind formatii care abordeaza ambele genuri cum ar fi cazul uneia din formatiile cunoscute de Gothic Metal nu mai stiu exact care, care a folosit la elaborarea unui album o intrega orchestra si nu numai adica in jur a 150 de muzicieni.

Termenul "gotic" dispune de o familie semantica destul de numeroasa in functie de contextele in care a fost folosit de-a lungul istoriei. Astfel acest termen poate face referire in ordine cronologica la urmatoarele:

*Goti - trib est germanic originar din peninsula scandinava;
*Alfabetul Gotic
*Limba Gotica
*Arhitectura Gotica - sec. 12-16
*Arta Gotica
*Caligrafia Gotica
*Stilul arhitectural al Renasterii Gotice - sec. 18-19
*Literatura Gotica
*Subcultura Gotica

Am sa sar peste istoria gotilor de altfel foarte interesanta si despre care s-ar putea spune multe lucruri si am sa incep istorisirea cu elementele care au o legatura ceva mai apropiata de utilizarea termenului in contextul care ne intereseaza si anume am sa incep cu arhitectura si arta gotica.

Arhitectura si Arta Gotica
Arhitectura gotica si arta gotica reprezinta un stil care a inflorit in Europa medievala la inceput in Franta si Anglia si mai apoi si in Germania si alte regiuni ale Europei. Stilul in sine nu are nici o legatura cu gotii propriu-zisi el fiind cunoscut de fapt ca si "stilul francez" in perioada respectiva, numele de gotic capatand-ul abia mai tarziu in perioada Renasterii ca o insulta deoarece cuvantul era folosit cu sensul de "barbar" probabil cu referire la obiceiurile barbare ale gotilor istorici, si pentru a pune in contrast stilul vechi, barbar cu stilul renasterii. Istoria mentioneaza faptul ca prima constructie gotica a fost corul manastirii din Saint Denis in apropiere de Paris construit in 1114. Stilul mai apoi s-a raspandit fiind adoptat mai intai de constructiile cu caracter ecleziastic si mai apoi de castele si alte constructii. In zilele noastre stilul gotic s-a pastrat in multe zone ale Europei si in constructii cum ar fi Catedrala Notre Dame din Paris, Casa Parlamentului cunoscuta si ca Palatul Westminster in Londra, Catedrala Westminster, Castelul teutonilor de la Malborg si in majoritatea zonelor Europei incepand din Spania si Portugalia pana in Belgia, Suedia, Franta etc.

Caligrafia Gotica
Caligrafia gotica este acel stil de scriere pe care il vedem de obicei in filmele cu Robin Hood si Harry Potter pe manuscrise, carti si harti, stil de scriere care dateaza cam din aceeasi perioada ca si arhitectura gotica si care este uneori in mod gresit confundat cu scrierea veche englezeasca care de fapt dateaza dinaintea acestie scrieri. Caligrafia Gotica numita initial Blackletter (numele de gotic si-l datoreaza tot perioadei renasterii) are la baza scrisul Carolingian, o transformare a caracterelor romane, paradoxal pentru a fi inteligibile si intelese de oamenii din zone diferite desi era un scris marunt care cel mai probabil este responsabil de renumele care i s-a dus scrisului mic specific englezesc.
Reply With Quote
Vechi 15.05.2010, 09:20:07
Crysis Crysis is offline
Junior Member

Data înregistrării: 13.05.2010
Implicit

"Femeia aia are copii acasa pe care-i duce la scoala zi de zi.Credeti ca merge asa pe strada?....ar arunca cocalarii cu pietre dupa ea."

Da normal , chiar a luat cineva interviu si a spus ca nu se imbraca asa numai intr-o zi speciala sau la evenimente . A spus ca asa se imbraca ei in general. Face parte din viata lor.

Si am vazut ca ati enumerat cateva trupe acolo de goth...

Goth-ul adevarat .. numeri formatiile pe degete din cate sunt sa stiti si voi

Last edited by Crysis; 15.05.2010 at 10:04:04.
Reply With Quote
Vechi 14.05.2010, 17:00:33
Delirul's Avatar
Delirul Delirul is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.02.2010
Locație: undeva-n Moldova
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru Delirul
Implicit

"cradle of filth canta black nu gothic", serios ia uita-te un pic mai bine aicea http://www.metalkingdom.net/band/137_cradle_of_filth sa vezi ca ei canta extreme gothic metal, scuze eu am spus doar gothic rock, baietii is defapt mult mai smecheri in materie.

"Din puct de vedere strict muzical sunt geniali,ca si oameni-habar nu am si nu ma intereseaza- sunt englezi- deci sunt protestanti (cred)" , pai eu m-am referit la ei tot din punct de vedere muzical, ca oameni sincer nu-i cunosc nici eu. Dar mi se pare oarecum logic si firesc, ca pentru a canta despre ceva, pentru a compune astfel de melodii, muzica compusa trebuie sa aiba legatura si cu felul de a fi, altfel spus cu natura artistului, artistilor in cazul de fata. Nu prea poti compune versuri despre ceva care nu cunosti si nu te reprezinta, nu crezi ?
Reply With Quote
Vechi 14.05.2010, 17:53:53
Junior Member

Implicit cradle

cradle sunt trupa de black - imprumuta elemente de gothic(pentru ca au claviaturi si voci feminine) dar stilul este dat de rifurile de chitara si sistemul de percutie- cu 2 pedale pe picior precum si de vocea pe mai multe tonalitati

dar nu conteza pentru ca nu vorbim de stiluri de metal

Crestinismul a impartit lumea in doua-bine si rau

Binele il stiti.....raul trebuie tradus in arta

revin: Cradle prezinta raul in cele mai brutale forme

Ce alege fiecare: treaba lui, dupa propriul intelect...nu-mi pasa

Oricum,fetele goth nu au nicio treaba in asta...nu fac rau nimanui...o sa am eu grija sa nu se intample..:)

Inca o data: cunosteti pe cineva care a asculta o astfel de muzica si a facut rau cuiva?

Concluzie: cautati raul unde nu exista
Reply With Quote
Răspunde