![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dar toti trecem prin ABC ca sa putem ajunge sa citim si sa scriem; toti cadem gramada cand invatam sa mergem. Eu nu stiu cum e cu revarsarile de har insa cei care le-au trait, dintre sfinti, spun ca nu se compara cu nimic cunoscut/trait/experimentat. Si erau oameni in varsta care traisera de toate la viata lor si puteau face comparatia. Eu la 27 de ani nu mi-as putea da seama, pentru ca nu am trait inca totul, dar ei sigur stiau. Ce nu inteleg eu e de ce ne raportam atat de mult la ceilalti.. adica nu inteleg de ce credinciosia si manifestarile celorlalti ar trebui sa fie determinante pentru mine? Daca 90% gresesc (printre care si eu) la inceput, asta nu inseamna ca nu exista 10% care se roaga asa cum trebuie, in duh, ridicandu-se cu totul deasupra trupescului si sentimentalului.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Si de la poate zecile de schizofrenici cu care am stat de vorba pana acum si care mi-au descris starile lor [ un profesor de psihiatrie din Romania, care a facut in anii 50 un experiment cu mescalina, si-a descris detaliat, in timp real, stari psihotice provocate de drog, cauta online daca esti curios ] nu am gasit niciodata ceva asemanator cu lucrurile scrise de Sfinti. Nici vorba de euforie si contopire cu universul si chestii de genul asta la ei. PS: vorbeste si descrie frumos tipa, dar grandoarea trairilor ei n-are nimic comun cu harul ![]()
„Ca o carpa lepadata toata dreptatea noastra” (Is 64,5) Last edited by Jane Says; 14.05.2010 at 13:02:22. |
|
|||
|
|||
![]()
Sigur ca nu e acelasi lucru. Doar ca experienta ei ne arata ca nefunctionarea corecta (intr-o mai mica sau mai mare masura) a creierului ne poate purta prin lumi minunate, dar care exista exclusiv in sinapsele noastre, desi foarte reale pentru cel ce le traieste.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Contactul cu Dumnezeu asa cum am citit eu despre el nu este "o lume minunata". * ma refer la cei care sufera de disolutia identitatii si se "contopesc" cu mediul si nu pot sa mai puna nici o ordine in stimulii primiti, nu toti au parte de nefericirea asta. Care poate fi impletita cu delir mistic si de grandoare, no problem. Pe urma, nefunctionarea corecta a creierului e logic sa se vada undeva: pe CT/RMN/SPECT. Dar daca ar fi cineva sa faca experimentul sa analizeze creierele oamenilor religiosi dar clinic sanatosi si ale celor schizofrenici / dementi / cu avc, ma astept ca rata de malfunction decelabil imagistic sa fie mult mai mare in a doua grupa si mult mai scazuta in al primul. (si asta in relatie directa cu incadrarea intr-un grup sau altul, ca exista si schizofreni religiosi si credinciosi cu accidente vasculare). Io am vazut CT-uri la pacienti religiosi, depresivi. Si erau normale. Si un CT al unei persoane care nu era pacient psihiatric ci avusese un accident de masina, fusese foarte credincioasa inainte a fost si dupa. 55 ani, creier perfect. RMN-uri mai putine, ca-s scumpe si oricum erau ale unor pacienti psihotici iar in psihoza e aproape imposibil sa mai tragi linia, daca nu stii cum a fost omul inainte si chiar si asa e o discutie nesfarsita despre potentialul psihotic de dinainte si despre evolutia de dupa episod, niste ape tulburi din care e greu sa mai pescuiesti ceva 100% pur. In ceea ce priveste emisferele, nu putem spune ca doar "stangistii" pot fi credinciosi pentru ca printre oamenii credinciosi gasesti de toate felurile, inclusiv calculatoristi si ingineri care n-ar fi in stare sa verbalizeze nici o banala stare de neliniste la venirea primaverii, si pe care daca i-ai pune sa scrie o compunere, ca exercitiu de creativitate, ar scrie "Ana are mere". Si asta fara a fi retarzi :)
„Ca o carpa lepadata toata dreptatea noastra” (Is 64,5) Last edited by Jane Says; 14.05.2010 at 13:46:02. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ce stii despre inducerea starilor AVC de oboseala avansata si nehrana indelungata? |
|
||||
|
||||
![]()
Hai, ca i-ati terminat pe atei, sunt varza, abia daca mai murmura pe forum, o campanie de "epurare" tipic romaneasca...mai, trebuia sa apelati la un "nazist" ori poate un "stalinist", pentru consiliere...
Cica sa mai cumperi raid din comertu' capitalist...dai cu el, si, ce sa vezi, ateii nu numa' ca nu mor, da' cresc ca brazii... ![]()
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Rugaciuni pentru atei. | cod_gabriel | Generalitati | 48 | 11.08.2014 07:25:49 |
Despre atei si scopul lor pe acest forum | neica_nimeni_altul | Teologie si Stiinta | 332 | 05.09.2011 15:04:32 |
Pentru atei | xanixade | Teologie si Stiinta | 84 | 06.04.2011 19:24:36 |
Cuvant pentru atei | dobrin7m | Generalitati | 179 | 14.03.2011 10:03:30 |
atei | rightful8912 | Generalitati | 646 | 05.08.2010 11:15:28 |
|