Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Impartasania (Taina Euharistiei)
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 16.05.2010, 23:27:18
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de sophia Vezi mesajul
Din pacate preotul meu inca nu a gasit timpul de a discuta si a ma lamuri pe aceasta tema.
Daca se intampla am sa scriu aici.

40 zile - am auzit si varianta asta si nu o consider rea.

Indiferent cand, important este sa aflam odata regulile, modul in care trebuie sa ne pregatim.
Tu în general , ești împotriva "regulilor", tiparelor de orice fel ! Cred că Florin Ionuț a pus punctul pe I cel mai bine !
Vechi 17.05.2010, 11:37:13
sophia sophia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.06.2007
Implicit

@Cristi - n-am inteles ce vrei sa spui cu ultimul mesaj adresat mie.
Da, sunt impotriva regulilor severe (mai ales fara o explicatie clara) si a tiparelor.
Totusi, n-am indraznit vreodata sa ma duc la Sf.Impartasanie nepregatita. Si nici n-am cerut/vrut dezlegare numai pentru mine special.
Din respect pentru Iisus Hristos. Adica daca exista aceste reguli, asta este. Atat cat pot le respect. Si atunci ma duc rar la impartasit.
Repet, este o problema delicata. Pentru multi aceste reguli sunt impedimentul impotriva impartasirii dese pe care o cereti voi si altii.
Si in acelasi timp este si adevarat ca trebuie si respect acordat actului impartasaniei.
De aceea spun ca trebuie sa gaseasca o cale optima: cat de des, cum sa ne pregatim etc.
Vechi 17.05.2010, 11:39:45
Daniel777 Daniel777 is offline
Banned

Data înregistrării: 07.01.2010
Implicit

Calea pe care o simte fiecare e cea mai buna.

Aici este un blog a unui parinte,care este pentru Impartasania saptamanala..

http://deasaimpartasire.blogspot.com/
Reply With Quote
Vechi 17.05.2010, 12:39:46
sophia sophia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.06.2007
Implicit

@Daniel -
1. Am mai fost dat zilele trecute acest link. Am citit atunci si mi-am scris comentariile.
2. Nu e chiar asa.Ar fi simplu sa facem fiecare dupa cum simtim si asa mi-as dori si eu. Se spune ca fiecare sa faca precum ii spune duhovnicul...daca ii spune...
Pe de alta parte exista niste reguli, unii tin mortis la ele, altii dimpotriva (ma refer aici si la preoti). Asa ca este o negura...
Vechi 17.05.2010, 12:42:01
Banned

Implicit

Citat:
@Daniel -
1. Am mai fost dat zilele trecute acest link. Am citit atunci si mi-am scris comentariile.
2. Nu e chiar asa.Ar fi simplu sa facem fiecare dupa cum simtim si asa mi-as dori si eu. Se spune ca fiecare sa faca precum ii spune duhovnicul...daca ii spune...
Pe de alta parte exista niste reguli, unii tin mortis la ele, altii dimpotriva (ma refer aici si la preoti). Asa ca este o negura...
Se pare ca exista o negura,dar pentru unii.Altii s-au mai dumirit.!
Reply With Quote
Vechi 17.05.2010, 13:34:14
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Daniel777 Vezi mesajul
Calea pe care o simte fiecare e cea mai buna.

Aici este un blog a unui parinte,care este pentru Impartasania saptamanala..

http://deasaimpartasire.blogspot.com/
Parcă erai împotriva netului și permiteai accesul la acesta doar mirenilor. Curios , te contrazici singur !
Vechi 17.05.2010, 13:39:58
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
Parcă erai împotriva netului și permiteai accesul la acesta doar mirenilor. Curios , te contrazici singur !
E un preot cu parohie,nu calugar.Si isi face cunoscut astfel,modul sau de lucru.Eu sper sa-ti foloseasca .....
Reply With Quote
Vechi 17.05.2010, 13:47:15
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Daniel777 Vezi mesajul
E un preot cu parohie,nu calugar.Si isi face cunoscut astfel,modul sau de lucru.Eu sper sa-ti foloseasca .....
Ești viclean, dar simpatic în felul tău! Am Duhovnicul meu Părintele Paul Lepădatu , mi-e suficient și forumul Bisericii pentru completări . Doamne ajută !+
Vechi 17.05.2010, 13:51:46
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
Ești viclean, dar simpatic în felul tău! Am Duhovnicul meu Părintele Paul Lepădatu , mi-e suficient și forumul Bisericii pentru completări . Doamne ajută !+
Pai foarte bine ca ai duhovnic,atunci ce iti mai trebuie calugari cu laptop? Nu stiu daca pot accepta cu smerenie calificativul de viclean,eu raspund sincer,acel atribut stiu ca se potiveste altcuiva.
Reply With Quote
Vechi 17.05.2010, 15:17:12
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Implicit

Citat:
Totusi, n-am indraznit vreodata sa ma duc la Sf.Impartasanie nepregatita. Si nici n-am cerut/vrut dezlegare numai pentru mine special.
Din respect pentru Iisus Hristos. Adica daca exista aceste reguli, asta este. Atat cat pot le respect. Si atunci ma duc rar la impartasit.
Nici nu e voie sa mergi nepregatita la impartasit. Marturisesc in public ca Duminica asta nu m-am impartasit, fiindca am calcat stramb intre timp si asta m-a despartit de Sfanta Taina a Euharistiei. Deci saptamana asta trebuie sa merg sa ma spovedesc pentru a indrazni sa ma cuminec Duminica ce vine - cu binecuvantarea duhovnicului, bineinteles.

Deci, de ce sa te duci rar la impartasit? Asa te invata duhovnicul tau sau nici cu el nu te intalnesti sau nu vorbesti prea des?

Doamne ajuta si ne lumineaza pe toti!

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Sa ne impartasim saptamanal Daniel777 Impartasania (Taina Euharistiei) 433 23.05.2015 02:12:04
Cum sa ne impartasim? Adriana-Simona Impartasania (Taina Euharistiei) 21 09.01.2014 14:17:16