Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 18.05.2010, 21:22:03
antoniap
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Penru ca bolovanu' o data ce a fost impins din varful dealului continua sa alunece la vale.

Nu. Spre deosebire de "opozitie" pot argumente ceea ce spun si nu cu bazaconii.

Care din ele? Ca sunt o gramada..

Nu fii invidioasa..

Chiar nu vad vreo legatura.
Nu vad ce legatura este intre panica biometrica si teama superstitioasa de "666" importata de la protestanti si Noe.
Tu chiar ti-ai pus in cap sa interpretezi dupa capul tau pasaje intregi din Apocalipsa si sa dai cu tifla unor sfinti care au tras semnale de alarma referitoare la vremurile pe care le traim. Pai daca tu crezi ca poti sa te insemnezi pe mana dreapta ori pe frunte cu cipusoare si ca astea nu te afecteaza in niciun fel... e alegerea ta!
Reply With Quote
Vechi 18.05.2010, 21:39:08
sherlock_holmes sherlock_holmes is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.07.2008
Locație: commonwealth
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de colaps Vezi mesajul
Stim cu totii ca o porunca foarte importanta lasata de Dumnezeu este "Sa nu ucizi."
Asta indiferent de cat de pacatos este omul, oricat de josnic ti s-ar parea, caci s-ar putea in viata sa se redreseze pe calea cea buna si sa se mantuiasca, chiar daca noi nu i-am fi dat vreo sansa in urma cu ceva timp.

Dar isi pierde cumva importanta aceasta porunca acum ca vin vremurile de apoi in care isi va face prezenta Antihrist impreuna cu hoardele sale?

Stim cu totii ca cela ce va primi semnul fiarei (cel mai probabil microchip-ul RFID) de buna voie, va fi pecetluit si nu va mai putea fi mantuit in veci pentru lepadarea sa.
Porunca se refera, asadar, si la acesti oameni indraciti de buna voie atunci cand ne invata sa nu ucidem?

Sau mai pe scurt, in viitor va fi sau nu pacat sa ucidem oamenii ce poarta semnul fiarei?

Va multumesc pentru timpul vostru.
Este si pacat dar si imposibil sa omori citeva miliarde de oameni,practic intreaga populatie a planetei,exceptindu-i pe fiii lui Dumnezeu...care or sa fie ei omoriti de ceilalti...si mai mare pacat.

Citat:
În prealabil postat de AlinB

Care din ele? Ca sunt o gramada..
....
Chiar nu vad vreo legatura.
Nu vad ce legatura este intre panica biometrica si teama superstitioasa de "666" importata de la protestanti si Noe.
Te comporti aici similar so ph iei ( in parte sint de acord cu tine )...alegi niste extreme ca sa demonstrezi ca mijlocul nu exista.

Daca se leagana ca o rata,macane ca o rata,arata ca o rata...si tu zici ca acesta este un frigider...

.........

16. si ea ii sileste pe toti, pe cei mici si pe cei mari, si pe cei bogati si pe cei saraci, si pe cei slobozi si pe cei robi, ca sa-si puna semn pe mina lor cea dreapta sau pe frunte.

17. incit nimeni sa nu poata cumpara sau vinde, decit numai cel ce are semnul, adica numele fiarei, sau numarul numelui fiarei.
(Apocalipsa 13-15)

....

Tuturor celor ce s-au inchinat antihristului li se va pune "semn pe mina lor cea dreapta sau pe frunte",asa cum in antichitate fruntile sclavilor erau infierate cu pecetea stapinului,iar soldatii o purtau pe miinile lor.

" Se va sili sa puna numele cel pierzator al potrivnicului si inselatorului pe mina lor cea dreapta,spre a le taia lucrarea celor drepte si bune( semnul sfintei cruci,de ex...nota mea aici) si,de asemenea,pe fruntile lor,spre a-i invata pe cei amagiti sa indrazneasca intru intuneric si intru inselaciune;insa nu va fi primit de cei ale caror fete sint pecetluite cu dumnezeiasca lumina.
Iar pecetea si numarul fiarei se va vesti pretutindenea,celor ce vor cumpara si celor ce vor vinde,asa incit ceilalti care nu l-au primit sa patimeasca moarte cumplita prin lipsa celor de trebuinta".( Sfintul Andrei al Cezareii,cap 37 )

Daca miine,toti oamenii planetei,nu vor putea cumpara sau vinde ceva ( urmind sa moara de foame,sete,lipsa imbracamintei,adapostului,etc) daca nu vor avea un semn pe mina dreapta sau pe frunte...tie iti da ceva de banuit ...se misca ca o rata?

Astazi,ca sa cumperi ceva,o faci ori cu cash ( din ce in ce mai putin in west ) sau cu carduri bancare.Cashul ( banii lichizi) or sa dispara incet-incet,cardurile bancare au deja cip incorporat,cipurile ( altele,medicale sau de id ) deja se introduc in corpul uman....adica este posibil ca si cardul bancar cu cip sa fie miniaturizat,introdus in mina dreapta sau pe frunte si scanat la ghisee la cititoarele de carduri?...incepe sa macane ca o rata ?

Dar daca in memoria cipului se introduce ca tu esti de acord cu ecumenismul sincretist( si buda mintuieste,si vintul de la japonezi,si Manitou de la pieile-rosii,si marele arhitect de la masoni,dumnezeul necunoscut al evreilor,cel denaturat si tot necunoscut de la "prietenii" nostri),ca Sfinta Scriptura este literatura a urii,modificata de preoti,care au introdus cu de la sine putere capitolele cu sodoma si gomora,cu singele Lui asupra noastra si copiilor nostri si altele legate de evrei...etc,homosexualitatea nu este pacat,avortul este un "drept" al omului,Iisus Hristos nu este Dumnezeu iar presedintele guvernului mondial proaspat ales,"care este si bun si frumos,si om al pacii,si ecumenist convins,precum iuda, este noul dumnezeu"...etc....incepe sa si arate ca o rata ?
Vechi 18.05.2010, 21:53:56
arwein's Avatar
arwein arwein is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.01.2010
Locație: Bucuresti
Implicit

Macane ca o rata dar e un sintetizator, o creatie a mintii.
Atitudinea apocaliptica e o moda, ce apare din cand in cand. Poate ne spune cineva care se pricepe mai bine despre sectele milenariste. NU VOM STI MOMENTUL, DECAT ATUNCI!!!
Pana atunci pazim poruncile lui, inclusiv cea cu iubirea de aproape- care exclude omuciderea. Uciderile in razboi sunt un pic altceva, ca presupun sa omori in legitima aparare, adica ceva care te ameninta direct- nu un amarat care "s-a lasat inselat de draci" si si-a pus cipu-n frunte, ca e mai comod.
Reply With Quote
Vechi 18.05.2010, 22:10:18
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de antoniap Vezi mesajul
Tu chiar ti-ai pus in cap sa interpretezi dupa capul tau pasaje intregi din Apocalipsa si sa dai cu tifla unor sfinti care au tras semnale de alarma referitoare la vremurile pe care le traim.

Pai tocmai ca nu trebuie sa interpretez nimic, cei cu cipusoru' sunt mari talente in asa ceva, vezi putin mai sus.

Pardon, care sfinti? Din cei recunoscuti (sau in curs) doar unul singur a avut obsesia cipusoarelor, cardusoarelor si codusoarelor de barisoare, obsesii care nici macar nu sunt impartasite acum 100% de mandrii lui succesori.

Adica respectivu' (par. Paisie) zicea sa ne ferim de orice are banda magnetica, inclusiv cardu' de pontaj de la servici, iar acu' urmasii zic: poate sa fie card bancar, poate sa aiba banda magnetica, poate sa aiba chiar si cipusor, doar sa nu fie cu RFID (monahul Filotheu).
Ca obsesiile alea magentice si electronice "hardwired" nu mai sunt la moda, dar asta cu RFID da.

Citat:
Pai daca tu crezi ca poti sa te insemnezi pe mana dreapta ori pe frunte cu cipusoare si ca astea nu te afecteaza in niciun fel... e alegerea ta!
Pana acu' n-am vazut pe nimeni sa-si puna cipusor in frunte, numa' voi sunteti atat de naivi incat sa vehiculati prostia asta.

In rest da, e alegerea fiecaruia si n-are nici o treaba cu credinta.

Da' asa va place voua sa duceti lupte imaginare pentru virtuti imaginare..

Nu va pune nimeni nici un cip nicaieri si deja pozati in mari martiri desi n-ati facut practic nici o alegere care sa va marcheze cu adevarat viata.
Reply With Quote
Vechi 18.05.2010, 22:51:36
delia31's Avatar
delia31 delia31 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.01.2010
Implicit

Citat:
Pentru ca s-au facut presiuni asupra lui si a fost indus in eroare de catre unii asa zisi ucenici.

@alinB

Nu vreau sa discut aici infailibilitatea Par.Iustin Parvu, dar crezi ca ar fi lansat o asemenea informatie fara sa-i anticipeze traseul si eventualele reactii pro si contra?

Da, stiu ca panica nu e buna dar nici sa ne culcam pe-o ureche mai ales ca aici e o mare imbarligatura demonica. Da, mi-e clar, e adevarat, nu de un numar trebuie sa ne temem, ci de pacatele noastre.

Dar tu poti sa nu tii cont ca cea mai mare conspirație a diavolului este să ne determine să credem că nu există nici o conspirație .
In sensul asta, unii raspandesc o groaza de scenarii stupide și penibile de conspirații, încât omului de bun simț ii pare ca absurdă și ridicolă ideea însăși de conspirație.

Dar dacă nu reușeste să-l facă pe om să creadă că nu există nici o conspirație, atunci încearcă să-l facă obsedat de conspirații.

Si de aici, unii nu vad nici un pericol iar altii vad 666 peste tot si se tem de demonii de pe ambalajul de biscuiti dar nu de pacatele proprii.

Te-as ruga daca poti sa-mi dai niste referinte de incredere pe tema asta si cine ar fi de incredere, mai exact. din punctul tau ortodox de vedere.

Eu cred ca Apocalipsa e in curs de desfasurare, iar apogeul nu se stie cand si cine il va apuca.
Oricum ar fi, nu putem sa luptam impotriva Apocalipsei, dupa cum zice Mitropolitul Bartolomeu, care oricum se va intampla, ci trebuie doar s-a parcurgem fara vatamari sufletesti si sa ne scapam de raul din noi si asa poate o mai si amanam.

Da’ ce stiu eu? Nu e al nostru a sti asta. Imi dau si eu cu parerea.

Pe de alta parte, nu putem pune la indoiala existenta companiilor din toata lumea care au ajuns la un nivel periculos de avansat al investigatilor în domeniul complex si fascinant al controlului mental prin intermediul biocipurilor computerizate implantate.

Ti se pare doar un scenariu de distras atentia faptul ca se pregateste ca in viitorul mai mult sau mai putin apropiat, fiecare om de pe planeta sa aiba un cod de bare implantat la nastere printr-un biocip din material organic ?

Ti se pare ca aceia care le controleaza si pot induce si provoca modificari la nivelul sistemului nervos si pot cauza diverse stari o fac doar asa, de dragul SF si nu a dorintei de a domina ?

Da, e adevarat, omul- faptura a lui Dumnezeu e liber sa hotarasca in cine crede si daca se leapada de credinta.
Asta da, in situatii in care isi pastreaza calitatea de un om si nu devine un hibrid cyborg-man.

Dar cu un biochip implantat controlat prin computer, prin care i se altereaza modul de reactie cum se mai poate impotrivi raului indus?

Buletinele si pasapoartele cu chip sunt doar in prima faza, asa ca sa se obisnuiasca lumea cu ideea ca omul e un cod de bare si mai pe urma vine si implantul in mana sau pe frunte si controlul mintii prin biocipurile computerizate. Noi, doar sa cadem in capcana de a ignora teoria conspiratiei, si de acolo, pe tobogan in jos, in uriasul angrenaj diabolic.
Doamne miluieste!

nu stiu, ai tu un plan B? alinB
da, de fapt il stim, sa ne adapostim la Dumnezeu si de restul se va ingriji El.
Reply With Quote
Vechi 18.05.2010, 23:16:48
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de delia31 Vezi mesajul
@alinB
Nu vreau sa discut aici infailibilitatea Par.Iustin Parvu, dar crezi ca ar fi lansat o asemenea informatie fara sa-i anticipeze traseul si eventualele reactii pro si contra?
Oricine poate fi depasit de astfel de evenimente dupa cum realitatea a demonstrat peste multi a trecut bolovanu' pe care cativa zapauci l-au impins la vale.

Citat:
Da, stiu ca panica nu e buna dar nici sa ne culcam pe-o ureche mai ales ca aici e o mare imbarligatura demonica. Da, mi-e clar, e adevarat, nu de un numar trebuie sa ne temem, ci de pacatele noastre.
Daca vezi imbarligaturi demonice si acolo unde nu sunt f. probabil le-ai scapat din vedere pe alea care sunt unde sunt.

Citat:
Dar tu poti sa nu tii cont ca cea mai mare conspirație a diavolului este să ne determine să credem că nu există nici o conspirație .
...sau sa facem caz de conspiratii chiar si atunci cand nu ajuta la nimic bun.

Citat:
In sensul asta, unii raspandesc o groaza de scenarii stupide și penibile de conspirații, încât omului de bun simț ii pare ca absurdă și ridicolă ideea însăși de conspirație.
Pai vezi...

Citat:
Dar dacă nu reușeste să-l facă pe om să creadă că nu există nici o conspirație, atunci încearcă să-l facă obsedat de conspirații.
Bine zis..

Citat:
Si de aici, unii nu vad nici un pericol iar altii vad 666 peste tot si se tem de demonii de pe ambalajul de biscuiti dar nu de pacatele proprii.
Citat:
Te-as ruga daca poti sa-mi dai niste referinte de incredere pe tema asta si cine ar fi de incredere, mai exact. din punctul tau ortodox de vedere.
Concret, referitor la ce?
Ca s-au scris tone de prostii pe tema asta.
Si as putea ENORM de multe referinte vizavi de ridicolul lor..

Citat:
Eu cred ca Apocalipsa e in curs de desfasurare, iar apogeul nu se stie cand si cine il va apuca.
Sigur ca este. De aproape 2000 ani...

Citat:
Pe de alta parte, nu putem pune la indoiala existenta companiilor din toata lumea care au ajuns la un nivel periculos de avansat al investigatilor în domeniul complex si fascinant al controlului mental prin intermediul biocipurilor computerizate implantate.
Am indoieli.
O sursa obiectiva de informare?

Citat:
Ti se pare doar un scenariu de distras atentia faptul ca se pregateste ca in viitorul mai mult sau mai putin apropiat, fiecare om de pe planeta sa aiba un cod de bare implantat la nastere printr-un biocip din material organic ?
Ori cip, ori cod de bare.
Hotaraste-te.
Iar restul..povesti SF.
Vom avea poate si o interfata directa om-computer dar pana atunci de ce ar trebui sa ma dau cu capul de pereti pentru asta?

Citat:
Ti se pare ca aceia care le controleaza si pot induce si provoca modificari la nivelul sistemului nervos si pot cauza diverse stari o fac doar asa, de dragul SF si nu a dorintei de a domina ?
Asa..si ce anume te-a facut sa crezi povestile astea?
Referinte..

Citat:
Da, e adevarat, omul- faptura a lui Dumnezeu e liber sa hotarasca in cine crede si daca se leapada de credinta.
Asta da, in situatii in care isi pastreaza calitatea de un om si nu devine un hibrid cyborg-man.
Chiar si atunci

Citat:
Dar cu un biochip implantat controlat prin computer, prin care i se altereaza modul de reactie cum se mai poate impotrivi raului indus?
Iti place Star Trek, nu-i asa?

Citat:
Buletinele si pasapoartele cu chip sunt doar in prima faza, asa ca sa se obisnuiasca lumea cu ideea ca omul e un cod de bare si mai pe urma vine si implantul in mana sau pe frunte si controlul mintii prin biocipurile computerizate.
Ah, ba nu, gresit, prima faza e buletinul cu CNP, buletinul si pasaportul "cu cip" nu au nici un cod de bare pentru cultura ta generala.

Si ccontrolul mintii o inceput de mult, cu televizorul, ziarul chiar si Internetul.
Apropo, ai televizor?

Citat:
Noi, doar sa cadem in capcana de a ignora teoria conspiratiei, si de acolo, pe tobogan in jos, in uriasul angrenaj diabolic.
Doamne miluieste!
Chiar asa. In ziua de azi nu mai poti fi crestin daca nu ai si tu o teorie a conspiratiei, chiar asa una mica acolo, in care sa crezi..
Nu conteaza in ce, nu conteaza de unde vine informatia, important e sa ai dramul ala de paranoia.

Citat:
da, de fapt il stim, sa ne adapostim la Dumnezeu si de restul se va ingriji El.
Bravo. Atunci cred ca stii ca n-ai nevoi si de conspirationism pentru asta.
Reply With Quote
Vechi 18.05.2010, 23:58:20
Senior Member

Implicit

draga Delia,

Pe alte teme se poate discuta cu AlinB,aici insa ...cred ca are un goose egg ( sau mai multe ) de la vreo cazatura( sau mai multe ).Sau altfel spus aceeasi so ph ie dar cu alta palarie.
Vechi 19.05.2010, 10:52:30
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de sherlock_holmes Vezi mesajul
draga Delia,

Pe alte teme se poate discuta cu AlinB,aici insa ...cred ca are un goose egg ( sau mai multe ) de la vreo cazatura( sau mai multe ).Sau altfel spus aceeasi so ph ie dar cu alta palarie.
Sa inteleg ca la tine atacul la persoana tine loc de argumente?
Nu ca m-as mira foarte, e ceva emblematic pentru cei cu "Apocalipsa cipului", in numele virtutii lor inchipuite trebuie sa calce in picioare pe toti.

Vezi si titlul/scopul acestui topic.
Reply With Quote
Vechi 19.05.2010, 20:02:54
Senior Member

Implicit

Citat:
Sa inteleg ca la tine atacul la persoana tine loc de argumente?
Nu ca m-as mira foarte, e ceva emblematic pentru cei cu "Apocalipsa cipului", in numele virtutii lor inchipuite trebuie sa calce in picioare pe toti.

Vezi si titlul/scopul acestui topic.
Aline,dar repede te-ai mai zgiriiat.Sa stii ca Fani are simtul umorului.Cred ca si Delia,dupa cum scrie...si multi altii,ceea ce iti doresc si tie.Am spus ca pe alte teme se poate discuta cu tine,chiar scrii bine ( din punctul meu de vedere,de obicei gresit )...dar aici esti complet blocat pe o bucla din care vad ca nu poti sa mai iesi.Un fel de mini-iad...al propriilor argumente.

PS.Ai scris doar 2 fraze,din care una este despre atacul la persoana si cealalta este chiar atacul la persoane...ca in fabula aceea cu dulaii si cateii.

Sa ai o zi buna...
Vechi 19.05.2010, 20:19:16
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de sherlock_holmes Vezi mesajul
Aline,dar repede te-ai mai zgiriiat.
Ah, deloc, clasificarile ma lasa rece
Am vrut doar sa-ti atrag atentia ca ai deapasit o anumita linie.
Spre binele tau.

Daca doreai astfel sa raspund mai repede la argumentele din postarea de mai sus, puteai sa ma rogi frumos.

Citat:
Sa stii ca Fani are simtul umorului.Cred ca si Delia,dupa cum scrie...si multi altii,ceea ce iti doresc si tie.
Multumesc, dar am deja, uneori prea mult, tind sa cred

Si tind sa cred ca mamica te-a scapat din brate cand erai mic. In cap.
Hai, incepe sa razi.
Daca nu poti, inseamna ca n-ai simtul umorului.

Cam asa ar trebui sa discut cu tine daca ar fi sa cobor pana unde te cobori tu..

Citat:
Am spus ca pe alte teme se poate discuta cu tine,chiar scrii bine ( din punctul meu de vedere,de obicei gresit )...dar aici esti complet blocat pe o bucla din care vad ca nu poti sa mai iesi.Un fel de mini-iad...al propriilor argumente.
Aha, daca tin la punctul meu de vedere si nu pot sa vad lumina de la capatul tunelului apocaliptic pavat cu cipusoare ci doar manipulare si ratacire se cheama "blocat pe o bucla din care nu pot iesi", "un mini-iad al propriilor argumente".

Ti-am zis, nu pot tine pasul cu o astfel de argumentatie decat daca ar trebui sa cobor foarte jos si incerc sa nu..

Citat:
PS.Ai scris doar 2 fraze,din care una este despre atacul la persoana si cealalta este chiar atacul la persoane...ca in fabula aceea cu dulaii si cateii.
Am auzit de atacul la persoana, nu de "atacul la persoane".
Deci e o notiune noua pentru mine, va trebui sa ma obisnuiesc cu ea si absurdul ei...in urmatorii 50 ani

Cam tot atat cat iti va trebui si tie sa realizezi, probabil diferenta intre ceea ce ai afirmat tu fata de mine si ce am afirmat eu fata de cei care gandesc ca tine (fara a avea pretentia de a fi un adevar universal), tu fiind chiar unul din argumentele in acest sens. Si mai pot gasi cateva chiar aici pe forum, iar pe alte forumuri si bloguri - nenumarate.

Pe autorul acestu topic l-a dus capul chiar mai departe dupa cum vezi..violenta verbala nu e de ajuns, crima chiar se cere a fi justificata pentru asa vremuri ..apocaliptice.

Delia este probabil o exceptie, oricum are o pozitie aparent mai moderata.

Citat:
Sa ai o zi buna...
Si tu, cat se mai poate.

Last edited by AlinB; 19.05.2010 at 20:34:30.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Cand va veni vremea, ce vei alege ? eodor nastasa Generalitati 25 21.05.2012 12:56:20
Sa nu ucizi Man Teo Exorcismul 1 23.07.2011 10:02:28
Sa nu ucizi Man Teo Eutanasia 0 23.07.2011 09:09:17
GRECIA - PECETEA DUHULUI SFÂNT (10 zile) laurschepsis Pelerinaje la locuri Sfinte 0 09.06.2011 22:13:12
Ce veti face voi cand vor veni acele vremuri de pribegie? adelin Despre Biserica Ortodoxa in general 157 23.09.2010 16:12:48