Citat:
În prealabil postat de andreicozia
"Nu poti avea doi domni. Ori Ii slujesti lui Hristos, ori lui Mamona"..Glykis a avertizat-o pe Maria -Luisa ca slujeste celor doi.
Am impresia ca uneori luam citate din Scripturi fara sa avem absolut nici un habar de terminologia folosita.
Ce inseamna sa-i SLUJESTI lui Mamona?
Ar fi bine sa exemplificam situatii de slujire la cel de-al doilea stapin in lumea moderna in care ne miscam si actionam.
|
Multumesc pentru grija, Andreicozia, asa este, ai dreptate!
http://www.crestinortodox.ro/diction...ona-85641.html
Nume dat diavolului, considerat ca ispiteste pe oameni prin bani.
Imi fac
mea culpa in cazul acesta, pentru ca uitasem ca asocierea cu diavolul se realiza pe baza sensului prim, acela de bani... Cu toate acestea, nu am acuzat pe nimeni in mod direct ca ar sluji la doi domni. Doar am amintit un citat la care, daca ma gandesc bine acum, dupa corectarea ta, ca poate nu o fi chiar departe de ceea ce spui tu. Un coleg de-al meu, protestant dintr-o tara straina, dar care iubeste bisericile si icoanele ortodoxe din Romania, imi spune ca este adevarat ce se spune despre protestanti, ca religia lor e banul si ca prozelitismul lor are ca scop tot banul, a se citi deci Mamona...Am trait sa aud si un protestant dandu-i dreptate, cel putin in acest sens, parintelui Cleopa! :))
Pai pe cine vrei tu sa avem noi, tinerii, ca modele? Pe politicienii furaciosi? Pe cucoanele care se dau doamne bine si pute pamantul sub ele? Stai linistit, unii pe aceia ii iau ca model. Altii il citesc pe parintele Cleopa. Si da, lucrurile sunt fie albe, fie negre. Ca noi le manjim mereu si facem din alb gri, asta e altceva.