Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Pocainta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 21.05.2010, 12:27:40
anita anita is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Doriana Vezi mesajul
Cum ar veni, daca sunt sigur ca am o casa pentru ca stau in ea si am acte, sunt de fapt foarte departe sa o am. Daca am siguranta ca am familie, ca doar traiesc zilnic cu ea, e un semn ca sunt foarte departe de aceasta familie?

E normal ca atunci cand ai ceva sa stii ca ai, doar nu umblam pe bajbaite. Prin antiteza sugerezi ca, cu cat ne indoim mai mult de un lucru cu atat suntem mai aproape de el?

"Iar credința este încredințarea celor nădăjduite, dovedirea lucrurilor celor nevăzute
Prin ea, cei din vechime au dat buna lor mărturie." Evrei 11:1,2

Deci incredintare in ceea ce nadajduiesti, respectiv mantuirea. Nu indoiala sau incertitudini.

Cred ca ce ai vrut tu sa spui de fapt e ca sa nu ne culcam pe o ureche si sa pacatuim ca Domnul ne va mantui. Asta e altceva, trebuie sa umblam cu grija pe pamant si sa nu ne jucam cu Dumnezeu. Dar trebuie , in acelasi timp sa avem incredere in Dumnezeu, care spune ca "Cel ce va crede și se va boteza se va mântui". Trebuie sa avem credinta, iar faptele de credinta vor urma automat, caci izvorasc din credinta noastra.
Asa e ,neoprotestantii sunt siguri de mantuire.
Noi ortodocsii nadajduim la mila Domnului.
Nu am vrut sa spun ce ai sugerat tu.
Siguranta mantuirii in sufletul cuiva eu o vad ca manifestare a mandriei.
Reply With Quote
Vechi 21.05.2010, 12:41:22
Rodica50's Avatar
Rodica50 Rodica50 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.05.2010
Implicit

Dumnezeu ne va judeca dupa starea in care ne va gasi cand vom parasi acesta lume.
Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul)
Reply With Quote
Vechi 21.05.2010, 20:26:54
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Rodica50 Vezi mesajul
Dumnezeu ne va judeca dupa starea in care ne va gasi cand vom parasi acesta lume.
Parintele Arsenie Boca sublinia in una din cartile sale : " Casatoria are multe motive ca sa fie o taina. Cand familia nu va mai fi intemeiata pe Taina , oamenii vor fi o turma de fiare destrabalate ".
Vechi 21.05.2010, 20:59:51
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
Parintele Arsenie Boca sublinia in una din cartile sale : " Casatoria are multe motive ca sa fie o taina. Cand familia nu va mai fi intemeiata pe Taina , oamenii vor fi o turma de fiare destrabalate ".
Deci conform parintelui foarte multi dintre parintii nostrii, batrinii, care nu au fost cununati la biserica sunt "o turma fiare destrabalate"?

Ce ne facem Cristi cu citatele acestea,...iarasi le dam apa la moara tinerilor sa se napusteasca asupra batrinilor nostrii?

Toate aceste vorbe care se vor duhovnicesti si care nu creaza pace, iubire si armonie ci dezbinare si ura NU SUNT DE LA DUMNEZEU ci din inchipuiri bolnave, ...parerea mea!

Last edited by andreicozia; 21.05.2010 at 21:03:41.
Reply With Quote
Vechi 21.05.2010, 21:09:55
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Citat:
În prealabil postat de andreicozia Vezi mesajul
Deci conform parintelui foarte multi dintre parintii nostrii, batrinii, care nu au fost cununati la biserica sunt "o turma fiare destrabalate"?

Ce ne facem Cristi cu citatele acestea,...iarasi le dam apa la moara tinerilor sa se napusteasca asupra batrinilor nostrii?

Toate aceste vorbe care se vor duhovnicesti si care nu creaza pace, iubire si armonie ci dezbinare si ura NU SUNT DE LA DUMNEZEU ci din inchipuiri bolnave, ...parerea mea!
Gresesti Cozia , Gresesti mult de asta data ! Nu propovadui pacatul , desfranarea , caci platim la fel ca cel ce cade in astfel de pacate . CASATORIA TREBUIE SA RAMANA O TAINA ! ! ! SA NU NE SITUAM IN AFARA TAINELOR LUI DUMNEZEU , IN AFARA BISERICII !
Vechi 21.05.2010, 21:19:41
Rodica50's Avatar
Rodica50 Rodica50 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.05.2010
Implicit

Cristi, Cozia, nu va mai certati! Nu am facut decat sa citesc intentia celui care a propus topicul. Nu ma gandeam la Sfanta Taina a cununiei, ci in general...la starea de iluminare sau de pacatosenie in care vom fi aflati. Atat si nimic mai mult. Cred ca a fost o perceptie gresita a tot ce am postat pana acum. Pana la urma, fiecare trebuie neaparat sa vada cui slujeste... nu poti sa judeci un om printr-o interpretare personala, cred ca trebuie sa aprofundam...
Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul)
Reply With Quote
Vechi 21.05.2010, 21:27:05
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Rodica50 Vezi mesajul
Cristi, Cozia, nu va mai certati! Nu am facut decat sa citesc intentia celui care a propus topicul. Nu ma gandeam la Sfanta Taina a cununiei, ci in general...la starea de iluminare sau de pacatosenie in care vom fi aflati. Atat si nimic mai mult. Cred ca a fost o perceptie gresita a tot ce am postat pana acum. Pana la urma, fiecare trebuie neaparat sa vada cui slujeste... nu poti sa judeci un om printr-o interpretare personala, cred ca trebuie sa aprofundam...
Imi pare rau Rodica , dar aici nu-i vorba de cearta , si in nici-un caz cu prietenul meu vechi Andrei Cozia ! Esti tu oare de acord ca Parintele Arsenie Boca a gresit in ce am citat eu ? Esti tu oare de acord ca Parintele Arsenie Boca e o minte bolnava precum spune Cozia ? Nu orice discutie inseamna cearta , mai ales cand e vorba , repet , de Cozia !Aici este vorba complet de altceva !
Vechi 21.05.2010, 12:43:32
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de anita Vezi mesajul
Asa e ,neoprotestantii sunt siguri de mantuire.
Unii da, unii doar se prefac, caci nu au credinta. Credinta e un dar al lui Dumnezeu si nu poate fi contrafacut.

Citat:
Siguranta mantuirii in sufletul cuiva eu o vad ca manifestare a mandriei.
Aha, asa o vezi tu...ok...
Eu o vad ca o incredere in Dumnezeu. Merita sa ai incredere in El. Personal ma supar cand ii spun cuiva ceva si nu ma crede, sugerand automat ca as minti. Cu atata mai mult Dumnezeu se supara cand nu e crezut.

"Fără credință, dar, nu este cu putință să fim plăcuți lui Dumnezeu, căci cine se apropie de Dumnezeu trebuie să creadă că El este și că Se face răsplătitor celor care Îl caută." Evrei 11:6
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Reply With Quote
Vechi 21.05.2010, 13:31:50
anita anita is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Doriana Vezi mesajul
Unii da, unii doar se prefac, caci nu au credinta. Credinta e un dar al lui Dumnezeu si nu poate fi contrafacut.

Aha, asa o vezi tu...ok...
Eu o vad ca o incredere in Dumnezeu. Merita sa ai incredere in El. Personal ma supar cand ii spun cuiva ceva si nu ma crede, sugerand automat ca as minti. Cu atata mai mult Dumnezeu se supara cand nu e crezut.

"Fără credință, dar, nu este cu putință să fim plăcuți lui Dumnezeu, căci cine se apropie de Dumnezeu trebuie să creadă că El este și că Se face răsplătitor celor care Îl caută." Evrei 11:6
Vezi tu Doriana ,sunt persoane care au pacatuit mult si nu e asa usor sa fii sigur de mantuire.
Si voi sectantii care v-ati lepadat de botezul ortodox ar trebui sa va ganditi la acest aspect ,al mantuirii ,caci ati patat haina botezului lui Hristos.
V-at lepadat de botezul propovaduit de Hristos in Evanghelie
Te rog sa nu te superi pe mine ,dar Dumnezeu v-a dat ocazia sa Il cunoasteti intru ortodoxie ,caci Hristos a fost ortodox ,voi ati schimbat ce nu va placea la biserica lasata de El.
Doamne ajuta !
Reply With Quote
Vechi 21.05.2010, 13:50:20
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
Vezi tu Doriana ,sunt persoane care au pacatuit mult si nu e asa usor sa fii sigur de mantuire.
Asta e drept. Dar e doar o senzatie. Hristos ne-a spus ca daca ne pocaim vom ajunge in cer. Deci depinde de pocainta omului, constiinta lui il stie mai bine cat e de pocait saupacatos.

Citat:
Si voi sectantii care v-ati lepadat de botezul ortodox ar trebui sa va ganditi la acest aspect ,al mantuirii ,caci ati patat haina botezului lui Hristos.
V-at lepadat de botezul propovaduit de Hristos in Evanghelie
Te rog sa nu te superi pe mine ,dar Dumnezeu v-a dat ocazia sa Il cunoasteti intru ortodoxie ,caci Hristos a fost ortodox ,voi ati schimbat ce nu va placea la biserica lasata de El.
Nu ma supar, decat ca vad lucrurile altfel. Si ma bazez pe ceva palpabil, nu pe lucruri auzite de la altii. Hristos e centrul vietii. Exista un moment in care Il intalnesti. Totul e sa ramai cu el. Restul sunt detalii.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Ce feedback primiti de la Dumnezeu ? Petre. Pocainta 31 21.06.2012 18:27:24
Credinta sociala sau Inteligenta si incredere personala in Divin? Tangun Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni 3 01.02.2011 10:27:11
despre dreptul divin al regelui de a conduce mihailt Generalitati 1 04.04.2009 05:22:50
Cum recunoastem un semn divin? Dan.22 Generalitati 5 08.01.2009 23:56:10
Un nou semn divin: Icoana Maicii Domnului Laurentiu Generalitati 18 11.06.2008 21:50:22